Goci je napisao(la):Novi broj mi je stigao par dana pre polaska na more, pa sam imao prilike da ga natenane i detaljno isčitam: odličan!!
A i lepa naslovna...![]()
Hvala Goci! Nadam se da će svaki naredni biti sve bolji i bolji, a to umnogome zavisi i od vas.Drago mi je da sam pogodio naslovnu!
Citat iz Uvodnika broja 1.
"Pred vama je list nastao iz potrebe da konačno i mi mušičari, sa ovih prostora, dobijemo svoje mesto okupljanja i glasilo na našem, prepoznatljivom jeziku. U njemu ćemo moći da čitamo o temama koje nas interesuju, a koje su vezane za mušičarenje, turizam uz vode i ekologiju. Cilj je da se oko MUŠIČAR-a okupi što veći broj pravih sportskih ribolovaca. Nisu bitne godine, pol, stepen obrazovanja, nacionalna i verska pripadnost. Bitno je da se mušičarenje voli.".....
..."U prvim brojevima će tekstove pisati poznati mušičari, dugogodišnji bardovi ovog sporta (rekreacije, veštine, po nekima umetnosti ili „stila života“). Za njih ste svi čuli, a oni kod vas trebaju da razbiju blokade, koje vas koče da i vi nešto napišete. Pošaljite tekst i lepu fotografiju i podelite je sa svima ostalima. Za to vam ne treba skupa oprema i par hiljada muha. Potrebna je samo želja!".....
...."Tekstovi treba da su živi, direktno sa terena, gde se love ribe, gde priroda ima svoj životni ciklus. Vi ćete ih pisati, a mi ćemo ih samo prilagoditi renomeu lista. Trudićemo se da prenesemo autentičnost i poruku, koju tekst i fotografija daju, tako da se čitaoc oseća kao da je bio deo priče. Tekst u vama treba da izazove osećanje bliskosti, ljubavi i poštovanja prema prirodi, te kao reakciju odlazak na vodu. Tamo se lovi riba, a ne u sobi pored televizora ili kompjutera. Ne mora to uvek biti pecanje, nekada je dovoljno samo prošetati. Napraviti neku muhu i popričati u dobrom društvu sa istomišljenicima, je deo stila života, koji se zove mušičarenje. Budite deo priče i učestvujte u izradi „vašeg“ lista."
Bistro! Urednik.