Majka-kraljica

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Probace se. Koji je blank Ivke i jesi li merio stap slucajno?

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Koliko god pacific bay stapovi itekako opravdavali svoj kvalitet nisu ni blizu klase kao cts  :D

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
325
oholi je napisao(la):
A pri tome fenser veze nema :)
Kad proba dovoljno stapova kao iskusan onda moze da prica.
Ja dan danas nisam siguran u mnoge stvari. Nisam dovoljno stapova probao. A probao sam bar deset u toj klasi 500+e.... za sad sam odusevljen z-axis method mi nije nesto a one je dobar al i dalje sam nezadovoljan u odnosu na axis... skot s4 je stap koji mi se dopao al.ne znam kakav je na ribi iskreno....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
Probao sam mnoge stapove renomiranih firmi. Iz porodice Sage ( SP, XP, SP+, Z-Axis, TCR, TCX, One), od Orvisa Helios 2 i jos neke ( npr. Dan Craft Five River) , sve u kasama 5 i 6, sto se tice "Drinskih" stapova. Svi su odlicni, vrhunski. Z-Axis 690-4 mi je nekako prirastao za srce i ako ga ne posedujem a mogao sam. Najbolje balansirani su Helios 2 ( ko da ga nemas u ruci ). Dan Craft je najbrzi, brzi od TCX-a itd. Jedino mi se nikako nije svideo neki Skot S? koji ima fast taper. Sa tim stapom nisam mogao da zabacim, od 10 pokusaja 9 puta mi se mrsila musica za vrh stapa. O Quick Line necu da pricam. Ima ko ce  :whistle:

PredragUE

Senior member
Učlanjen(a)
09.12.2014.
Broj reagovanja
105
Meni je z-axis medju najboljim stapovima u klasama #5 i #6...kraj nema dalje....

Ruku na srce nisam probao neke stapove koji bi bili interesantni ...mada tesko je da budu bolji, moze da bude da su bolji po necemu a po necemu losiji....mada izgleda da mi nismo svesni o kojim stapovima pricamo, ne dozivljavamo ih kao najbolje na svetu, nego eto ima se moze se....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Maric samo i zna to, da izmeri tezinu stapa. I mozda duzinu :) . A inace je probao gomilu cts-ova pre nego sto je narucio  :)

Sent from my HTC One using Tapatalk

oldsurehand

Full member
Učlanjen(a)
10.01.2006.
Broj reagovanja
949
Nemam iskustva sa Quickline u velicini 590-4, ali imam dva najteza modela iz ove serije, 990-4 i 1090-4. Sa 9wt sam dosta pecao proslih par sezona.  Stap je izdrzljiv vise no sto sam se nadao, pogotovu za blank tako tankog precnika.  Moracu da nabavim jedan 590.

Jedan luc na Quickline 9wt...

Prilozi

• IMG_0156bw.jpg
    IMG_0156bw.jpg
    285 KB · Pregleda: 77

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
CTS 590-4 blank 39 gr :) Boki i ti i ja znamo da tezina blanka nije sad odlucujuca stvar kakav ce stap biti. E sad kazu da je CTS X najpriblizniji Z-axisu ali za nijansu ostriji. E sad moj X je bio nijansa meksi od Nebine #4 ali je brzi od ovog MX 690 :) pa cemo videti :) iskreno za Drinu preferiram #5 iako je sa #6 mnogo lakse ali ja volim da pisam uz vetar :) Videcemo :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
A sto se tice pravljenja tih stapova " ovaj je jebac leve" Simpson napravi par komada i neostavi ni jednog kod sebe :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
529
Sta onda ja da ocekujem kad ja nemam pojma, prodacu ga pre nego ga napravim Xaxaxaxaxaxaxa :hammer:

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
Pre bi rekao da je z- axis sporiji od cts- x i to poprilicno
Z-axis je stvarno meni lepo legao i bas je lepo bacati sa njim
Al iz nekog razloga,dal navike il cega sam dalje bacao sa x #4 nego sa z- axisom 6 icom
Xp i tcx mi nikako nisu legli,ali nikako
Heliosa 1 sam drmao iz ruke nisam bacao sa njim
Heliosa 2 sam bas hteo da probam al mu je Veljko dosao glave  :hammer:
Al ja sam daleko od bilo kakvog bacača samo mi ide od ruke da na Drini dobacim gde treba i to iz želje :-D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Z Axis 590  ERN 6.05  AA 72

CTS MX  590  ERN 6.1  AA 66

Za Affinity X nemam podatak a valjalo bi ga imati, ali da je poprilicno brzi od ZAxisa, cisto sumnjam.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
maric je napisao(la):
CTS 590-4 blank 39 gr :) Boki i ti i ja znamo da tezina blanka nije sad odlucujuca stvar kakav ce stap biti. E sad kazu da je CTS X najpriblizniji Z-axisu ali za nijansu ostriji. E sad moj X je bio nijansa meksi od Nebine #4 ali je brzi od ovog MX 690 :) pa cemo videti :) iskreno za Drinu preferiram #5 iako je sa #6 mnogo lakse ali ja volim da pisam uz vetar :) Videcemo :)

Ja te potpuno razumem za peticu i Drinu, obzirom da i sam tako pecam. Ali je lakse sesticom i tu nema dileme.

neba

Hero member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
124
i brzi i kruci je X od z-axisa,od tih podataka Simpsone,proslo je 10 godina i barem jedno 30 promena dizajna u CTS-u
uporedi jedan pored drugog na vodi i videces  ;)

Vrh Dno