Mekousna pastrmka

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Sezona na meku kreće od 01.04. ali otvaranje  je 29.03. u nedjelju pa za svakoga tko ima volje ili ga put nanese prema Čapljini poziv na feštu i neka se javi na PM ugostiti ćemo ga.
Inače za ribolov meke bih preporučio za početak sezone gamaruse u koloritu
žuto-zelena boja vrbovog pupa, tamno sivomaslinasta, oker, sivomaslinasta, maslinasta i tamno zelena skoro crna na udicama veličine 8-12.
Lokalni nazivi za provjereno lovne boje na ovim tereneima za početak sezone su:
1. sejina deka (Sivomaslinasta)
2. glib (oker boja blata)
3. Bože sačuvaj (tamnozelena skoro crna)
4. Čupalo (oker)
5. Vrbov pup (žuto zelena)
Kasno proljeće početak ljeta
Padavci sve od crvene, ljubičaste pa do tamno plave i crne veličina odice 6-10 period lova pred veče i u sami mrak.
Kasno ljeto
Braoni u svim nijansama crveno trula višnja crno tokom dana ali posebno predveče a za po danu žuto, narandžasto, svijetlo zeleno 12-16.
Jesen boje meda i narandže vinjak veličina 14-18. :whistle:

Aco Ivanovic

Senior member
Učlanjen(a)
18.03.2009.
Broj reagovanja
0
Silvio pozdrav!

Na kojim terenima lovite meku?
Gde je lovite i kojim priborom (dublja, plića voda, razlivi, virovi, brzaci ... koje klase štap, akcije, koju vrstu strune-špage, kakve i kolike predveze ...) Imate li neke tehnike-taktike, posebno namenjene za mekousnu?

Možda ove godine posetim i vaše terene, gledao sam neke video zapise i slike - fantazija!

Prilozi

• Meka.jpg
    Meka.jpg
    240,2 KB · Pregleda: 543

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
A nema ti ništa posebno osim boje mušica koja je ovdje bitna. Preporučujem ti imitacije Gamarusa i zečijeg uha, fazanov rep ali sve ti mora biti turbo orežano i tonuću špagu koristi štap akcije 5-8 aftm.
Ako dodješ možeš me zovnuti da ti budem vodič ja ti živim u Čapljini pa se javiš na PM :tbumb:

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Evo jedne prekrasne meke ulovio je GUSAR iz Mostara ali ne na muhu nego leptira komet meps 3.
Jest da je na leptira ali morao sam je okačiti naravno uz dozvolu moga frenda inače teška 4,6kg.
Uživajte ovakva usta nema ni Anđelina Đoli!

Prilozi

• Meka 4,6kg.jpg
    Meka 4,6kg.jpg
    106,8 KB · Pregleda: 1.494

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Krasna ribetina!!  :tbumb:

Gusar je Stina, jel?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
wooooooooooooooooooooooooooooow  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

p r e k r a s n a    riba!  :yeswink:

::) ::) ::) ::) ::) več sanjam sebe kako kačim ovakvu lepoticz ::)

na kojoj reci?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i predpostavljao sam ali valja pitati za svaki slučaj.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Najveća za koju ja znam da je ulovljena na Neretvi je teška preko 9kg skoro 10 ima stara neka slika pa se potrudim da je nekako preslikam pa okačim inače ta mrcina je ulovljena na muhu.

Ove godine je palo par krupnih komada 3 ili 4 preko 5kg i 20tak preko 3kg. Tako da nije NERETVA JOŠ MRTVA!

GOCI: da Gusar je Stina, i on sam je pustio bar 3 ili 4 preko 3kg.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Silvio bas bih voleo da vidim tu sliku jer vrlo moguce da je to ista riba na koju mislim. Kum moga dede je upecao ribu te velicine na Neretvi. I ima sliku koju sam u jednom navratu video, tad nisam bio skocentrisan da je skeniram ili iskopiram. Hteo sam skoro to da uradim to ali je covek star i bolestan. Zadnji put kad sam bio u BG gde sad zivi on je bio u bolnici pa nije bilo prikladno da tako nesto radim. Inace nisam bas najbolje pokapirao samu tehniku kako je riba uhvacena, znam samo da je na sistemu bilo vise musica i da je tu bilo nekakvog improvizovanog zamahivanja kanapom. Inace sin je plivao da bi ribu izvadili!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Evo jedne od prošlog tjedna na podvodnu muhu imitacija gamarusa cca. 5kg a samo 60cm dužine:
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=30_igormeka.jpg
Uživajte u ribi koju u ovakvom obliku nazivaju i GUTA!
Inače sam sam ulovio ali manju 1,2kg na samo 32cm duljine!

Vrh Dno