Gogo
Hero member
PetarBg je napisao(la):Pozdrav svima,
Ja licno mislim da je nedostojno musicarenja koririscenje bilo kakvih mirisa,ulja...koji u neku ruku smrde(nama ribolovcima) i koji su dobijeni od materije od kojih i prirodno poticu,valjanje u mulj(i on je uz sredine gde riba zivi),valjanje u ulje dobijeno iz prirodne hrane ribe....Cilj je valjda "lov ribe VESTACKOM musicom" od materijala koji se ne nalaze u prirodnom ribljem jelovniku,u suprotnom bi smo skidali krila sa prirodnih
musica i vezali je na imitaciju.Ovo se odnosi i na mirise dobijene iz prirodne riblje hrane,koje ne smemo da koristimo ako zelimo da zadrzimo rec "VESTACKA",ovo je moje licno misljenje.Ali interesuje me sta mislite o koriscenju vestackih mirisa koji su i ranije pominjani u ovoj temi,koji su celi od vestackih materijala i koji nisu tako odvratni?takva ulja se koriste u musicarenje odavno samo ne u sluzbi mirisa vec u sluzbi boljeg plivanja ili tonjenja?Ovim mirisima bi mogli da se prikrivaju nepzeljni mirisi na imitacijama kao sto se drugim uljima otklanja nepozeljno tonjenje musice,a sto je najvaznije svi oni su VESTACKI!
Petre i jesi i nisi u pravu... veštačka muha... a mirisi koji su u prodaji (bar većina ili dobar dio ) nemaju nikakve veze sa prirodom ili prirodnim porijklom. Neko od kemičara ( a ima ih na sajtu) bi to moga potvrditi.
Dakle i te arome , mirisi su veštački ( nemoj me pogrešno shvatiti-nisam ih pobornik niti volim bilo kakvu kemiju na vodi-uvodi ni oko vode)
E pa ako je veštačka muha namazana sa veštačkim mirisom onda je to po tebi ok
Dakle ova moja "replika" ili je to možda "ispravak pogrešnog navoda" se odnosi na tvoju tvrdnju da ako je porijklom od prirodnih materijala-bilo životinja bilo biljaka isli. onda to nevalja, a ako je od umjetnih-veštačkih
onda je to dobro jer je veštačko kao i muhe.
Mislim da ni jedno ni drugo nije dobro (dakle ni arome napravljene od životinjskog porijekla ni arome koje su napravljene čisto kemijskim putem a u konačnici - smrde na školjke,raka...) jer su obe varijate nakraju krajeva nekako "keminizirane" da traju a kemija u vodi, to mi odmah vuče na zagađivanja... ali to je samo moje mišljenje koje dakako nije i ne treba da bude prezentativno, a na kraju krajeva evo probao sam ih i ja , pa onda otkud mi pravo da serem o tome
Što se tiče mušičarenja šarana,linjaka... hmm tu i ja mislim da bi uspjeh bio sigurniji s tim smradovima, ali...
ja ih nebi koristio, dogodine ću te vrste pokušati prevariti, ali imitacijom pokreta, izgleda,šunjanja,kamuflažom i dakako uz malo sreće-bez toga ne ide.

umjesto da mu ko Mix zaželim dobrodošlicu ja udri po njemu. Jbga zanio se kao i obično, Petre nemoj zamjeriti.
"