zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Pre neko vece evocirasmo uspomene moj stari i ja,i setismo se jednog za nas tada neobicnog dogadjaja.Naime, krajem osamdesetih dosta smo vremena provodili u lovu babuske i ostale bele ribe po Dunavskim rukavcima u okolini Kladova.Na jednom takvom mestu sam i prevario svog najveceg bandara,koji je tezio oko 800gr.Cisteci ga moj otac je doziveo veoma neprijatno iznenadjenje kada je u stomaku nasao polusvarenog misa.Nagadjali smo kako je ovaj mali glodar dospeo do vode i svoje nesrecne sudbine.S'obzirom da su na pomenutom mestu obale dosta visoke,zakljucili smo da je u bekstvu od nekog kopnenog predatora, mis nekako upao u Dunav(nismo iskljucivali ni neke drugacije mogucnosti).Kako nije neki plivac,rezonovali smo da je pri samom padu uzbunio lokalnog alamana,kojem nije bilo ispod casti da proba malo misjeg mesa.Ubrzo nakon toga probali smo da napravimo nekakvu imitaciju misa koristeci, u vreme manjka informacija i neznanja,gumu,plutu,slilikon i ostalu recepturu opisivanu u tadasnjim casopisima.Bez ikakvog uspeha.
Sva nasa ocekivanja i pokusaji padose u zaborav,do pre neke veceri kada je otac gledajuci kako vezem neke madlere, insistirao da zavezem i jednog misa.Ne bi mi tesko,izvadih dve Gamakacu jedinice i napravih miseve.Listajuci internet ovih dana gledao sam kako to rade neki inostrani vezaci.U sustini sve deluje jako slicno ,osim nekih slucajeva gde su kreacije dovedene do savrsenstva u sitnim detaljima.Mislim da ce i ove moje zavrsiti posao.Planiram da ove godine posvetim malo vise vremena bandaru i stuki upravo sa ovakvim musicama,a i bucov u prolece u nedostatku bele ribe kidise na sve zivo.Ako je neko imao iskustva sa ovakvim imitacijama,ne sumnjam da stukarosi imaju u rukama pecanja sa ovakvim musicama,neka napisu nesto o upotrebi ovog "strimera".
Sva nasa ocekivanja i pokusaji padose u zaborav,do pre neke veceri kada je otac gledajuci kako vezem neke madlere, insistirao da zavezem i jednog misa.Ne bi mi tesko,izvadih dve Gamakacu jedinice i napravih miseve.Listajuci internet ovih dana gledao sam kako to rade neki inostrani vezaci.U sustini sve deluje jako slicno ,osim nekih slucajeva gde su kreacije dovedene do savrsenstva u sitnim detaljima.Mislim da ce i ove moje zavrsiti posao.Planiram da ove godine posvetim malo vise vremena bandaru i stuki upravo sa ovakvim musicama,a i bucov u prolece u nedostatku bele ribe kidise na sve zivo.Ako je neko imao iskustva sa ovakvim imitacijama,ne sumnjam da stukarosi imaju u rukama pecanja sa ovakvim musicama,neka napisu nesto o upotrebi ovog "strimera".