No, jučer sam izvadio zadnju Mladicu (mladuljka) u 2011.... nadam se da če mi nova godina 2012 donjeti one preko metar. Do sada največa koju sam izvadio i uslikao je bila 90cm što je sasvim lepa i pristojna tiba. Ali kada govorimo o ozbiljnim mladicama onda to uglavnom počinje sa merom 110cm pa na više. Jučer sam doslovno usrao takvu priliku za takvu ribu ali u buduće če mi to biti škola koju ne planiram ponoviti. Prije toga na drugom mestu skoro pod nogama mi se otkačila jedna između 80 i 90cm. Kolega je baš izvadio kameru da me snimi i dok sam ja pokušao da siđem do vode malo se popustio kanap a i moja kontra je bila pre slaba ... kako god nadam se večem broju mladičarskih izlazaka u nadolazečoj godini pa da "zakucam" onu od 110cm :

:
Zanimljivo iznad svega, posebno mom kolegi koji je varaličario taj dan, mladice su se interesovale samo za belog hibridnog sculpina. Od svega 13 tak cm. :yeswink:
Ovo mladunče sam ulovio na super poziciji za mušičarenje iz vode dok su se one velike nalazile na mestima gde sam teško mogao da zabacim i to sa visine a iza i iznad sve neko granje :'( Onu od oko 110 cm i da sam ubo pitanje je kako bi je izvadio i kako bi uopšte došao do vode. Ovaj mladuljak je bio i označen jer je to bila neka posebna serija koju su ubacili valda prošle godine...ubacili su mladice od 45cm i sada imaju oko 60 sudeči po ovoj mojoj koja ima 62cm. To smo evidentirali i upisali. Jedni što su lovili sa druge strane ulovili su isto jednu oko 60cm i isto markiranu što nam kaže o rastu i razvoju ribe. Lepe i zdave. Ti tipovi su izgubili dve velike ribe, isto im se otkačile...dan je bio odličan!