Moravica

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada bi sve bilo tako kako bi ti voleo da bude bilo bi mnogo skuplje od 1000din dnevno. samo uredjivanje obala bi kostalo stotine hiljadarki , a redovna cuvarska sluzba jos vise.
pecanje na moravici je dzabe pecanje . ima pastrmki kakvih osim na gradcu nema nigde u srbiji a peca se sa drzavnom dozvolom

ducka

Junior member
Učlanjen(a)
07.04.2011.
Broj reagovanja
0
Moravica se samo zove revir inače je regularna voda sa režimom fly only c&r na kojoj se ne plaća nikakva doplatna dozvola već važi klasična republička (ne znam o kakvih 1000dinara pričate). Ovu vodu niko ne "pazi i mazi", a za 3 god. mušičarenja na njoj ribočuvara nisam sreo osim na otvaranju sezone kada dodju da nam prave roštilj  :D

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
ducka je napisao(la):
Moravica se samo zove revir inače je regularna voda sa režimom fly only c&r na kojoj se ne plaća nikakva doplatna dozvola već važi klasična republička (ne znam o kakvih 1000dinara pričate). Ovu vodu niko ne "pazi i mazi", a za 3 god. mušičarenja na njoj ribočuvara nisam sreo osim na otvaranju sezone kada dodju da nam prave roštilj  :D
Cista istina

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
ima pastrmki kakvih osim na gradcu nema nigde u srbiji a peca se sa drzavnom dozvolom
Ne bih se složio sa ovim... Na Moravici je možda najlakše upecati pastrmku od 35-50 cm, ali to ne znači da takvih i većih riba, čak i u većem broju, nema u mnogim drugim našim rekama (Visočica, Nišava, Jerma, Crni Timok, Drina, Lim, Ariljska Moravica, Veliki Rzav...).

Moravica možda izgleda lepo u proleće, ali tokom leta, pa kad još zatvore brane (figurišu dve, jedna od samog jezera, druga od potpuno bespravno izgrađene privatne HE u selu Bovan), je jedno potoče koja jedva curka u kome pastrmke ostaju u nizu bezmalo nepovezanih barica. One se i tada mogu relativno lako upecati na suvu mušicu, ali to više podseća na barsko pecanje žutooke nego na ribolov pastrmke.

Ja ovu rečicu već par godina izbegavam, premda sam ove godine pecao 2x, ali sumnjam da će biti i trećeg.

Po meni se ona ne može ni porediti sa Visočicom ili Crnim Timokom, a da o Nišavi ne govorimo.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sve naše salmonidne reke imaju problem sa količinom vode leti. smešno je u kakav se potočić pretvori Rzav npr. u julu. a ribe od 35-50 se najlakše hvataju tamo gde ih ima.  ni meni se ne svidja moravica i gotovo je i ne posecujem. uvek bi pre posetio Rzav ako nema ribe ni deseti deo kao u moravici

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Gde se tačno nalazi revir Moravica , poznajem put Aleksinac-Sokobanja kroz sela Bovan i Mozgovo ali mi se čini da nisam video tablu za revir ?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Kobra,

Kad krenes iz Aleksinca prema Soko Banji prvi most na koji naidjes na Moravici odatle pocinje revir uzvodno pa sve do Bovanskog jezera. Do prosle godine su bile table pored prva dva mosta sa desne strane pre mosta iz pravca Aleksinca a mislim da je i kod treceg na samom ulasku u mesto Bovan stajala tabla sa jasnim obavestenjima da je to iskljucivo musicarski revir sa rezimom ribolova uhvati i pusti...kakva je sad situacija ne znam nisam bio na Moravici od pocetka prosle godine.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Dobro leti Sunray :) jel bilo jos ulova osim one dve pastrmkice?

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Imali smo.po 15ak kom. Max 26-7cm.... nista bitnije. Sunray moras da probas. Mozda cubimati par na prodaju

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
oholi je napisao(la):
Imali smo.po 15ak kom. Max 26-7cm.... nista bitnije. Sunray moras da probas. Mozda cubimati par na prodaju

Moram probati, gledao sam neke testove I svidja mi se. Hoce li biti promo cena za bracalu :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ako nabavim bice

ado bl.

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2011.
Broj reagovanja
0
Koju si oholi Sunray spagu koristio na videu...? Ja imam ovu njihovu tanku za nimfarenje ,razvali za spansko nimfarenje ono uzvodno bacanje. Imas isti kontakt sa muhama kao kad bacas sa dugackim liderom  :tbumb:

Vrh Dno