Meni je Moravica ostala enigma. 88-me sam iznad banje u kanjonu na skakavce pecao prelepe klenove,a ubrzo u jednom caspisu je izasao
naslov ''Moravica carstvo klenova''. Tu su objasnili da zbog kiselosti vode poribljavanje pastrmkom nije uspelo,vec da se zanemarljiv broj jedinki
koji je dostigao pozamasnu velicinu i adptirao se na uslove zavukao u dubine kanjona i retkost je prevariti koju pastrmku. Od nedavno se
Moravica pominje kao pastrmska voda,o cemu su onda pisali 80-ih,o kakvoj kiselosti vode kada je sve u redu sto se pastrmki tice.
Moze li neko da mi objasni kako je to Moravica naprasno postala pogodna voda za pastrmke i totalno se kosi sa izlaganjima u casopisu.
Zao mi je st ne mogu da sesetim koji je to casopis bio,mozda ''BISTRO'',i danas se secam da je naslov postavljen na desnoj stranici u donjem
delu i ukratko opisana Moravica . Bio sam ponosan sto su opisali reku u kojoj sam do skoro lovio velike klenove a posmatrao trokilase kako se
suncaju
