Moravica

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
nista nisu krivi ovi ljudi sto pecaju  :nowink: krivi su oni koji treba da ih sprece da to rade. meni deluju toliko opusteno da su sasvim sigurni da nikakva kontrola nece doci. kada bi bar jedan najebao debelo sto peca gde je zabranjeno drugi bi se zamislili da li da urade isto.
do tada neka ljudi pecaju kada ih niko ne sprecava  :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Kako zaboga Saša nisu krivi ovi što pecaju???
Pa ako ja sada ubijem čoveka i niko me ne spreči da li to znači da nisam kriv? I da nisam ubica???

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Ko sve snosi krivicu za šta, pitanje je, koje ima odgovor.

Ovi što pecaju nemušičarskim priborom za ribolov su krivi ako stvarno pecaju u reviru. Ne znamo dali je to zaista tako ili nije, na osnovu fotografija teško je utvrditi dali oni stvarno pecaju u reviru ili van njega.

Ribočuvari su krivi ako ih nisu nahvatali a to im je posao. Da li su ih nahvatali ili nisu pojma nemamo.

Kriv je ovaj što je slikao ukoliko nije prijavio ribokrađu. Da li je prijavio ili nije, takođe nemamo pojma.

Potencijalno su svi krivi a možda i nisu...........

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Milanče je napisao(la):
Kako zaboga Saša nisu krivi ovi što pecaju???
Pa ako ja sada ubijem čoveka i niko me ne spreči da li to znači da nisam kriv? I da nisam ubica???
pa dobro, nije da nisu krivi ...jesu ali nije ti dobro poredjenje. ne bi poredio ubistvo coveka sa krivolovom.imam bolje poredjenje.
od trstenika do kraljeva ili na drugu stranu do krusevca tacno znam gde policija ima obicaj da kontrolise brzinu . na mestu gde ih ocekujem ja vozim po ogranicenju a tamo gde znam da ih nikad nema ja malo preteram sa brzinom , naravno umereno
tako rade i ovi ljudi sa slike. znaju da tu nema cuvara i malo kradu pastrmke. naravno umereno a mogli bi komotno i mrezu da provuku.  ;)

forelle

Junior member
Učlanjen(a)
19.11.2006.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):

Ovi što pecaju nemušičarskim priborom za ribolov su krivi ako stvarno pecaju u reviru. Ne znamo dali je to zaista tako ili nije, na osnovu fotografija teško je utvrditi dali oni stvarno pecaju u reviru ili van njega.

Ribočuvari su krivi ako ih nisu nahvatali a to im je posao. Da li su ih nahvatali ili nisu pojma nemamo.

Kriv je ovaj što je slikao ukoliko nije prijavio ribokrađu. Da li je prijavio ili nije, takođe nemamo pojma.

Šta hoćeš da kažeš, da smo krivi mi što smo slikali ribokradice, i što smo obavestili kontrolu koja nije došla? Mislim.... komentar ti je toliko očajan, da nemam reči. 
A ako te baš toliko interesuje, pecali su na velikoj krivini pre Malog cveta, slikani su sa lokacije gde se pruža vidik na taj deo reke, i posmatrali smo ih pola sata, i za to vreme se kontrola nije pojavila, i ako je pozvana, čim su uočeni da rasklapaju petljaš. 

forelle

Junior member
Učlanjen(a)
19.11.2006.
Broj reagovanja
0
Dok smo mi gledali, nisu ništa, a za posle nemamo pojma

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Strelac je napisao(la):

Evo forelle sada se valjda bolje vidi  :D šta sam napisao.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ja stalno i svugde viđam ribokrađu, a prestao sam da prijavljujem pre jedno dve godine.

I ne bih rekao da sam kriv kada je ne prijavim.

Prestao sam i da skrećem pažnju ljudima-krivolovcima. Recimo na Bovnu tamane penzioneri štukice od 200-300 g, trpaju u torbe po 5-10 komada, ja prođem pored njega, ni reč mu ne kažem.

Valjda sam oguglao.

Tu i tamo posle pecanja pozovem predsednika niškog udruženja i napomenem mu da bi trebalo da skrene pažnju korisniku područja da na toj i toj vodi ima te i te vrste krivolova, pa da pojačaju kontrolu.

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
U aprilu kada sam bio na Moravici sm gledao kako varaličar peca i lovi u reviru a i plovkaroše koji doduše ništa nisu uhvatili a zatim dolaze ribocuvari do mene pošto sam bio na vidnom mestu da me prekontrolišu a krivolovce nisu videli.

Nije ovde rec o kontroli.
Reč je o alavosti naroda na ovim prostorima kao i mišlju kojom se vode a to je sve da se razvali, ukrade i otme. Kao što narod ovde državu doživljava kao svog neprijatelja koga treba uništiti tako doživljava i sve oko sebe da to treba brže bolje upropastiti.
Kad reku počinješ da doživljavaš kao nešto svoje, kao nešto što treba čuvati da bi ti i drugi uživali u tome onda ti se menja svest samim tim ti želiš to da sačuvaš kako bi što duže uživao u tome. Svest se gradi godinama i generacijama, nažalost naš narod je nije imao niti postoji naznaka da će je ikad imati.

Ovde ne treba nikog optuzivati, ni ribokradice, ni čuvare. Jednostavno to je slika našeg društva gde god da pogledate. To se ne menja kontrolom i kaznama.

Vrh Dno