Moravica

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
U poredjenju sa pravim, divljim potočarama, ove ribnjačke su najobičniji škart. Ružne su, tupave i bore se neuporedivo slabije.
Duplo veći otpor ti na Gradcu pruži divljakuša od 25 nego ona ubačena, bleda sa samo crnim tačkicama od 45 cm.

Ti krševi su par puta ubacivani i u Zlorečicu, a o koliko kvalitetnoj ribi se radi dovoljno govori činjenica da ama baš nijedna nije bila u stanju da preživi zimu. U junu nema nijedne, kao da ih nikad nije ni bilo. Što je super.

100 puta je bolje poribiti kalifom nego tim retardima.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Peraje će vremenom izrasti ako nisu u potpunosti odgrižene sporo ali će ipak izrasti.
Slažem se za kalifu da je bolja od ovih "potočara" em se neukrštava em se bolje bori em je ljepša :tbumb:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
MM je napisao(la):
U poredjenju sa pravim, divljim potočarama, ove ribnjačke su najobičniji škart. Ružne su, tupave i bore se neuporedivo slabije.
Duplo veći otpor ti na Gradcu pruži divljakuša od 25 nego ona ubačena, bleda sa samo crnim tačkicama od 45 cm.

100 puta je bolje poribiti kalifom nego tim retardima.

POTPISUJEM :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
tommylee je napisao(la):
Teško da će se ikada ponašati isto ta iz ribnjaka i divljakuša.
Vrlo brzo skapira pravila ponasanja. Prinudjena je na to. Isto tako ce prava divljakusa da se navuce na coveka koji je hrani i nece bezati. Ovo sam licno gledao.
A o borbenosti je istina sa retkimbribama koje se bore odlicnom a poribljene su. Mada igra tu i kolike su ribe ubacene. Nije isto ubaciti kilasicu koja je odrasla i ostala troma i neku omladinku koja mora da se bori za svoje mesto u reci

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

nikola renegade

Full member
Učlanjen(a)
07.01.2013.
Broj reagovanja
11
Tihi83 je napisao(la):
E ako je ko prava Gradacka onda je sve ok...  ;)

Ma ja da prosirim ljudima vidike i da skrenem misli sa genetike, samo je jos falilo da neko naise naprmer "ameri bombardovali osiromasenim uranijumom Moravicu 99 i od tad ima tih mutanta...  :hammer: :hammer: :hammer:

Jer ko je nama kriv za sve, Ameri....pa sto nebi bili i za bezruke ribe...

Tihi genetika i te kako ima uticaj

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Na Vrelu sam bacio (skoro rukom) strimer koji je bio jako žut a te kalife su tu jele smoki.Smotala ga je jedna kao ništa.
Na Gradcu smo lovili pastrmke na svakojake gluposti.Na kraju je bila presudna veličina "muve" i što veći pljusak pri padu!
Sve ovo probajte na divljim vodama i samo će Vam se kasti  :hammer:

Na Drini ribe koje su pobjegle iz ribnjaka mahom kalife su dobro podgojene i nabildane!Borba sa njima je pravo uživanje!

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
nikola renegade je napisao(la):
Tihi genetika i te kako ima uticaj

Naravno da ima, malo sam bio saljiv, licno smatram da ovde nema kompetentnih da pricaju o tome, ako ih ima onda se unaprd izvinjavam...

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Tommy upravo to. Ali probaj da na jednom mestu dugo hranis ribu.... Vrlo brzo ce divlja da se pripitomi. Na vrelu sam imao slucajeva da ono sto pljusne kupi kao luda....dok nimfe jedne obilazi druge jede skoro svaki zabacaj. Te gradacke koje si lovio nisu merodavne jer si ih lovio verovatno brzo nakon poribljavanja tako da nisu imale kad da udju u stos.

U donjem toku.... Gde su mahom divljakuse.... Na policelon kamenjarke, kafene bube.... Imao sam izuzetno dobre ulove divljih riba.... Riba ne zna dal je muva "glupost" kako kazes ili ne. Licno sam gledao pastemku veliku kako lagano pokupi vrbov list, posle sekund ga ispljune....
Da parafraziram G la fontaine-a.... Riba ne trazi mane nasim muvama nego pozitivne strane.

Sto ce reci ako je prezentacija ispostovana i muva je tu negde kao ono stobpegava ocekuje.... Ona ce je pojesti. Inace nase sve muve imaju manu.....iz dupeta im viri gvozdje :)

Evo garantujem da cu da uhvatim lipljena na drini na kaficu ... Ne uvek..... Ali bice dan ili mesto gde ce to da bude dobitna muva ;)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Jedini ludak koji ima takve ideje sam JA,ne znam nikoga da toliko eksperimentiše i proba!
Imam ne završene  muve od balze.Ideja mi je bila da neke kopnene insekte probam kod lipljena.
Eto prošle godine je jeo pauke,Mariću ne gubi vrijeme  :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Koliko jede smrdibube npr.... Kafica ili policelonka su logicne nikako ludacke.
Imao sam od srnece dlake kao goddard samo osisana kao smrdibuba imitaciju....jednom za lipca napravio a lovio na gradcu...drinu nije stigla da vidi :)

Vrh Dno