Moravica

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Korisnik voda je mislim Timok Zajecar pa nadji kontakt na netu i informisise kod njih direktno, ovako mi cemo da ti tupimo svi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Ponudiće ti kontrolor dnevnu dozvolu ako nemaš saveznu. To mu je obaveza.

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Kobra,ima bre dozvole kod nas u JA. Radnja MAGNUM,6000 kes,a na rate 6600 din. ima i jos na jednom mestu ali zaboravih jer mio je nebitno,MAGNUM mi na 30 m od zgrade.

Kupicemo da se ne blamiramo na Moravici i Timoku  :yeswink:

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Danas odoh na Moravicu posle pauze od možda i cele 2 godine... Cilj: velika riba na strimer, pa zato ponesoh Ross sedmicu.

No bolje da nisam, jer ću imati traume neko vreme...

Hvatao sam na mušice pastrmke do 1 do 1,5 kg, i na suve muve na trojku, i na nimfe na peticu, kao i na strimere na ovaj Ross 7 i sve su izlazile bez većih problema... (Osim 2 koje mi pokidaše 0,12 mm na suvu). Sve do ove ribe, ako je uopšte bila riba...

Držao sam je minut i nije se pokazala u celosti, već samo kao neka velika crvenkasta (?) silueta, poput lososa... Vukla je kao tenk ka drugoj obali, što sam uspeo da zaustavim, a kao dva tenka nizvodno ka granju, što sam uspevao da sprečim u par navrata, ali ne i treći-četvrti put. Na kraju se zavukla u granje i panjeve u mojoj obali i pokidala.

Nisam je video, ali na osnovu svega što ulovih i što znam o pastrmkama ova je bila minimum 60-65 cm i minimum 2 kg, a pre bih rekao 2,5-3 kg.

Ne znam da li u reviru postoje ribe od 3-4 kg, ali ako neka postoji, ovako se bori.

Na slici sa video klipa (koji neću da kačim da ne bih morao da ga gleda), se vidi do drške savijen Ross 7, štap sa kojim sam kao od šale vadio pastrmke od 40-50 cm i štuke od 3-4 kg. Ovaj put se ponašao kao neka trojka...

Predvez je bio Samurai 0,18 mm, koji je izdražao sva naprezanja, ali ne i granje i panjeve...

Strimer je bio neki strimer-nimfa sa buljavim bočnim očima od dve zlatne metalne perle na udici 6.

Živa bila ribo, da se što pre oslobodiš udice.

A ja da naučim kako da te izvučem na teškom mestu.

Prilozi

• ross-7-pastrmka-2-plus.jpg
    ross-7-pastrmka-2-plus.jpg
    326,7 KB · Pregleda: 213

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Goci znaci ozbiljna riburina. Takav trip sam imao na Ribniku. Riba je samo produzila nije bilo sanse da je vratim i zabila u neko korenje u vodi. Neverovatna jacina.

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
bata Goci,pre nedelju dana je covek istim recima opisao borbu sa ribom koja mu je pokidala sve...i njegova procena je bila min 60cm...ima dosta krupne ribe...prvo kolo na Moravici ce da bude interesantno...mozda ce nekome da se i posreci da se slika sa tom babarogom..bistro...

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Goci okači klip kad se smiriš i  predvez za takve situacije 0,25 mm sledeći put :whistle:

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Aj malo da ti stanem na muku.
A što si stavio 0,18 ako si pošao ciljano na strimera i sa #7  :doh:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Nije covek ocekivao toliku alu. I ja kad pecam na strimera stavim 0,18 jer ne ocekujem na Gradcu azdaju od 70 cm npr.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
To je dobar odgovor, uz dva dodatka:
- trenutno nisam imao 020, a prvi sledeći koji sam imao - 022 - je za moje poimanje mušičarenja pastrmke predebeo. Za strimere koristim isključivo 018 i 020
- nisam stekao utisak da bi malo deblji predvez išta promenio; niti je ovaj pukao tokom borbe, niti bih sa malo debljim mogao da sprečim beg u granje, jer sam ja vukao bukvalno koliko sam mogao. Štap je dobar deo vremena bio sa centrom krivine u donjoj trećini (!?), a gornje 2/3 štapa su skoro bile u pravcu strune. Ja to nikad ne doživeh pri pecanju pastrmke, a pogotovo nisam očekivao kada pecam sa sedmicom...  :-\

Ja bih ovu ribu opisao kao šaranče divljače od 3-4 kg zakačeno na mestu okruženom panjevima... I ti pecaš babuške na plovak...

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Pod utiskom ove baba roge, zaboravim da napišim da sam imao i jednu "normalnu" ribu, koju bih inače nazvao krupnom: ona je napala crni vuli bager sa buljavim bočnim očima od po 1 olovne kuglice ofarbane u belo i borila se po propisima, lako sam je digo na površinu, gde se kao svaka normalna pastrmka praćaknula - i otkačila.  :-*

Nju sam lepo video i mogu da kažem da je bila 1200-1300 g. Kratka (40-45 cm), ali jako debela riba, 100% poreklom iz ribnjaka.

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Ovo je iz brinkhofovog kataloga preporuka , tu stoji minimalna jacina silika za odredjenu klasu  kao minimum a to znaci  moglo bi i jace,, Na svakome je da sam odluci debljinu silika ali ja mislim gledano eticki da je bolje ribu sigurno izvuci iz vode  nego da joj ostaje udica u ustima ,,

[
qrmf7l.jpg
][/img]

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Meni riba nije pokidala predvez, već se brutalnom silom zavukla u granje. Ne bih je zaustavio ni sa predvezom od 022 mm, a sa još debljim predvezom i još jačim štopanjem (ako je uopše moguće) bi nešto drugo od pribora popustilo, najverovatnije udica.

neca011

Full member
Učlanjen(a)
12.11.2013.
Broj reagovanja
3
Bas ga je dobro savila  :)
Ako ništa drugo bar će ti ostati uspomena  ;)

Vrh Dno