Danas odoh na Moravicu posle pauze od možda i cele 2 godine... Cilj: velika riba na strimer, pa zato ponesoh Ross sedmicu.
No bolje da nisam, jer ću imati traume neko vreme...
Hvatao sam na mušice pastrmke do 1 do 1,5 kg, i na suve muve na trojku, i na nimfe na peticu, kao i na strimere na ovaj Ross 7 i sve su izlazile bez većih problema... (Osim 2 koje mi pokidaše 0,12 mm na suvu). Sve do ove ribe, ako je uopšte bila riba...
Držao sam je minut i nije se pokazala u celosti, već samo kao neka velika crvenkasta (?) silueta, poput lososa... Vukla je kao tenk ka drugoj obali, što sam uspeo da zaustavim, a kao dva tenka nizvodno ka granju, što sam uspevao da sprečim u par navrata, ali ne i treći-četvrti put. Na kraju se zavukla u granje i panjeve u mojoj obali i pokidala.
Nisam je video, ali na osnovu svega što ulovih i što znam o pastrmkama ova je bila minimum 60-65 cm i minimum 2 kg, a pre bih rekao 2,5-3 kg.
Ne znam da li u reviru postoje ribe od 3-4 kg, ali ako neka postoji, ovako se bori.
Na slici sa video klipa (koji neću da kačim da ne bih morao da ga gleda), se vidi do drške savijen Ross 7, štap sa kojim sam kao od šale vadio pastrmke od 40-50 cm i štuke od 3-4 kg. Ovaj put se ponašao kao neka trojka...
Predvez je bio Samurai 0,18 mm, koji je izdražao sva naprezanja, ali ne i granje i panjeve...
Strimer je bio neki strimer-nimfa sa buljavim bočnim očima od dve zlatne metalne perle na udici 6.
Živa bila ribo, da se što pre oslobodiš udice.
A ja da naučim kako da te izvučem na teškom mestu.