muhom na soma

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Evo da se konacno upisem i ja ove sezone. Istina da nije domaci ali je som...
Od jedne ugodne setnjice uz jezero ispala fina avanturica, naime, gledam kako se sarani dizu na povrsinu i sve se polako palim, pocinjem drhtati od zelje da zabacim ("slucajno" mi je i pribor u autu) i onda pukne u meni pa po alat. Nadajuci se da cu konacno i ja dobiti sarana na fly ali... nije lose ni ovo, buduci da je jezero mutno isao sam na tragove podizanja ribe na povrsinu i uz pomoc indikatora cekao potez, pa me prvi udarac i iznenadio. Cim sam zabacio nestade mi indikator, prvo sam pomislio da je veci saran prosao i zapeo za predvez pa sam kasno reagirao, ali nakon drugog zabacaja i pravog poteza te kontre uhuuuu srece. Evo ga rekoh sebi, konacno saran i tako  ja mog "sarana" umaram 15-tak minuta i tek kad je par puta krenuo u obalu postalo mi cudno, pa kad se digao i okrenuo trenutak razocaranja jer nije saran pa onda sreca jer tko zna hoce li se tako sto uskoro ponoviti. Otprilike 16-17 minuta je trajalo umaranje i onda sreca i odusevljenje. U narednih sat vremena imao sam jos jedan potez i otkacivenje krupnije ribe ali neznam dali je i to bio afrikanac ili saran.
(imam i video ali je izsjeckan pa dok to pospajamo bice i filmic)

Clarias gariepinus (afrikanac)
82 cm  4,50 kg
Jezero Abaliget Madjarska
Mamac globug na udici br.4, stap naravno Greys Stram flex  5-ca 9 stopa

afrikanac.jpg

somigreys.jpg

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Bravo majstore! Nego, kad ćeš trajno da se nastaniš u HU pa da ti dođemo u posetu, i mi bi da hvatamo ove afrikance.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Jr je napisao(la):
Bravo majstore! Nego, kad ćeš trajno da se nastaniš u HU pa da ti dođemo u posetu, i mi bi da hvatamo ove afrikance.
He he pa nemoram da se nastanim u Hu, mozes ti da dodjes pa da odemo na to  jezero loviti. Iskreno ovi izleti u Madju mi vise odgovaraju nego da sam tu nastanjen.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Čestitam majstore  :tbumb: e ovo je ulov  :smoke: i još na peticu ,milina....

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Bravo Gogo, odlican i vrlo redak ulov na fly
Sto se tice Madje, idi tamo sto cesce. Koliko sam primetio imaju vode (i to bistre) na sve strane, koliko ih zelis, a i pune su ribe.
Narocito se lepo mozes provesti loveci basove kojih ima  bas mnogo

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Hvala na pohvalama i cestitkama, a sto se tice 5-ce, mislim da ima dosta rezervne snage i da ona moze izvuci i puno vece ribe samo ako je nadjem. Madja je velika, za basa sad... he da nisam lijen ko sto jesam pa da dovrsim camac ima njega i kod mene u komsiluku al ne moze bez camca. Bistrih voda neznam, ovdje u okolini i nema a da imaju ribu. To je kraj ko i u Baranji, a da idem daleko po Madji onda mogu i kod nas da se zaletim do Gorskog Kotara. Mislim da ih mi ipak bijemo u vodama i ribi. Ovo je bilo na jednom ribickom jezeru gdje se brinu da ima dovoljno ribe, placa se dnevna karta (nije puno tek nekih 10-12eura i pun je sarana, dok sam setao u 15 minuta tri ribica su vadili po sarana oko 2-5kg, zato mi je mali i krivo sto ga ja nisam dobio, ali neka ici cu ja tamo opet.
Dakle divlje su im vode (u blizini) Dunav kao i kod nas, ribari rade svoje ... ista prica.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Tek sada vidim fotke, jos jednom, svaka cast Gorane!  :tbumb:

viđe štapa isti ko' moj  :D a tom peticom bi se moglo izvaditi i ribu od 20+kg bez problema ako je u HR več jedan šarko od 21kg izvađen nekom peticom ne baš nekog znanog proizvođača koliko sam upoznat. Naravno, ako se pravilno rukuje motkom i čekrkom.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma klasa štapa je samo doprinela što boljem osećaju vadjenja i zamaranja ribe (i meni je mnogo lepše Bucka kada dobijem  na #5 nego na #8 ),Pošto je Gogo mušičario na gloubug mogao je eleganto da ga plasira sa #5-com  ,po meni klasa štapa igra ulogu samo pri izboru muva-strimera na koje mušičarimo tj od njihove težine .Naravno da ova petica može da se nosi i sa  krupnijim ribama  :tbumb: a kao što kaže Sebastian i rukovanje štapom je od velikog značaja tj znanje rukovanja ...
Sve u svemu skrenusmo sa teme *  :-\ još jedan + za soma ovakvi ulovi se ne vidjaju često !

Vrh Dno