@Mito, ništa, moraš na popravak

@Bucko M., da, jaka mesečina, tada se i miševima isplati kao i drugim površinskim imitacijama... rovac kao suva....hmmm recimo od balse, pampura ili poliuretana...treba probati :yeswink:
Ja volim isto i ultralighit ff ali najčešće upražnjavam težu disciplinu zbog veličine riba, težine kanapa i veličine imitacija. Zanimljivo je to da sam prošlu sezonu najviše lovio peticom....kako če da bude ove sezone videt če mo....jedno je sigurno, volim mušičarenje u potpunosti....bilo to na moru, jezeru, rekama, potocima....pribor prilagođavam veličini riba i imitacijama kojima želim loviti.
Soma ako bi lovio ciljao bi one ozbiljnije komade što je za mene 10kg pa na više...i tako prema tome bi se potrudio prilagoditi i pribor prema mogučnostima.
Jednu komadinu što sam vidio prošle godine dok je još bio u lovostaju, garantovano preko 2m ali ne debeo...taman da se bori i vuče ko stroj :yeswink: taj još uvek pliva u našem jezeru i ko zna koliko je još takvih. Teško ga je nači kada je otvoren lov na njega, voda je duboka i velika a on se više ne zadržava blizu obale. Prilaze tu i tamo ali manji komadi. Veči samo navečer ali uglavnom su negde dalje od obale loveći na otvorenoj vodi. Preko dana leže duboko u svojim rupama. Kako god, ja znam da nije nemoguče i dobit ču ga ovde kod mene kad tad....mislim na tog velikog. Prošle godine sam jednog mališana oko 70+cm uspio prevariti velikim strimerom vodeči ga malo iznad dna uz samu obalu gde je dubina odmah preko 2m. Tu su stubovi oko kojih se motaju ti manji. Poznam mesta gde se skrivaju veliki ali tamo su neke sajle i svodovi gde se odmah zavuku i tu je kraj. Ali ko zna, ako mi uspe ove godine da ga bocnem tamo i zezne se pa zapliva prema otvorenoj vodi verovatno je moj :

No, dosta sanjarenja....