mušičar vs varaličar

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Postoji još jedna situacija u kojoj su mušičar vs varaličar, a to su mušičarski reviri. Sve više reka, na kojima su varaličari, tirolaši i vaser-kuglaši doskora mirno pecali, postaje zona sa ograničenjem na mušičarski pribor.
Nije teško shvatiti da korisnici takvih ribolovnih sredstava teško podnose ovu pojavu.
Eto, to je najaktuelniji sukob između mušičara i varaličara, jer ovi drugi, sa debelim razlogom, imaju utisak da im mi štetimo.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Max je napisao(la):
Baš te i ne njušim previše Mixmasteru ali ti je ova na mjestu  :tbumb: varaličari nek varaju koga hoće, a mušičari love ribu. Može i na istoj vodi zašto da ne, no treba ih preobraćavati da i ono postanu ljudi a ne varalice cijeloga života.

a sta je musica???????????? ona kao nije varalica?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oholi je napisao(la):
Max je napisao(la):
Baš te i ne njušim previše Mixmasteru ali ti je ova na mjestu  :tbumb: varaličari nek varaju koga hoće, a mušičari love ribu. Može i na istoj vodi zašto da ne, no treba ih preobraćavati da i ono postanu ljudi a ne varalice cijeloga života.

a sta je musica???????????? ona kao nije varalica?

kako bre ne znaš?...nije varalica nego varka ;)

babac

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2009.
Broj reagovanja
0
Probao sam skoro sve nacine ribolova-MUSICARENJE JE FILOZOFIJA U RIBOLOVU DOK SU DRUGE TEHNIKE SAMO OBICNO PECANJE!!!!!!!!!!!

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja mislim da nema potrebe za nečim "ovo protiv ono" ,mušičarenje je jedno a varaličarenje je nešto sasvim drugo to bi bilo isto ko da stavimo recimo "šarandžija vs trolingaš na moru" prosto nema veze jedno sa drugim ..
Ko se odlučio za muvu ,odlučio se ,ko voli da varaličari neka varaličari ,ko voli da peca šarana na bojlije i kompletom sa tri štapa na onoj skalamerije neka to tako peca...
Ja sam ranije varaličario ali sam to batalio jer posle svake ulovljene ribe na muvu nebi mi palo na pamet da je jurim na varalicu ,prosto bi mi bilo previše ne zanimljivo ,rasprodao sam varaličarski pribor i sada imam samo mušičarski i to u velikom broju  :doh: ..Dakle Muva je Muva ,najsportskiji mogući način da uloviš ribu i totalno drugačiji pristup a i filozofija ,rekao bih Mušičarenje je ipak umetnost a sve ostalo su samo ribolovne discipline .
U više navrata sam direktno pobedio varaličare u medjusobnom duelu i tu sam shvatio da izmušičariti ribu nije ništa teše nego je uloviti na varalicu .Ovo je opet lični moj stav kome se svidja - svidja a kome se ne svidja ' ne svidja ...
Fly or Die !  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ja bi pre reko' da je mušičarenje veština a da se umetnost ponekada (individualno) pojavljuje u fly-tyingu.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
prefinjenost pribora musicarenje cini zanimljivim, nekako mi je varalicarski grublji, jaci...
Postujem i varalicarenje, tatka pokusavam da navucem na to da ne sedi kuci, ali riba mora da se vraca nazad kako god je uhvatili...

musicarenje je gospodskije nekako, sam po sebi se namece dzentlmentizam i prema kolegama i prema ribi...izuzetci su uvek tu da nas podsete na realnost ali ja uvek ostajem pri svom izboru - musicarenje  no.1

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ceo svoj zivot sam varalicario i samo varalicario nista drugo osim toga,proslo leto sam kompletirao musicarski arsenal i od tada nisam vise varalicu uzeo u ruke,spakovao sam pribor i sad samo musicarenje. ne bih da govorim nista protiv onoga sto sAm radio godinima ali onom varalicarskom priboru se ne nazire svetlost dana,jedino me brine sta da radim sa onolikim varalicarskim priborom jer mojoj kolekciji voblera pozavidela bi i dobro snadbevena prodavnica :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:........

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
daj,daj,daaaaaj.... :D
cenim svacije misljenje,svakom se dopada to sto voli i to stoji.....ne volim kad neko uzdize jedno a pljuje po drugom,meni su i varalica i musica podjednako dragi...volim da musicarim klena vise od svega,ali volim i da u jesen pojurim stuku na varku......isto tako i bucova.......jednostavno,previse volim sam ribolov da bi se vezao samo za jedno...mozda gresim,ali moj izbor je i varalica i musica....spin and fly!

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
poštivam ali ne odobravam 8)
iz tvog posta shvatam da je tebi cilj pecanje ribe a mušičarenje, varaličarenje ... su načini da dođes do nje ili do zadovoljstva borbe sa istom... Obrni okreni i u mušičarenju je cilj uhvatiti ribu ali je mušičarenje ipak više od toga!

Manje gotivim mušičare koji pecaju još nekim metodama.
A probaj štuku da uhvatiš strimerom na mušićarski pribor...

Vrh Dno