ekoljuba je napisao(la):... Sava da polavi posto je Ada na Savi!
sebastian je napisao(la):dunava poplavi adu i eto basa na sve strane...
na zatvorenim vodama gde je druga voda sigurna i ja kazem sto da ne. Pa cak i zlatni dorado, sto da ne![]()
Ali ja bi takvu vodu sa spomenutim doradom dobro osigurao pa i ogradio ako treba...i napravio vrhunsku sportsko ribolovnu vodu...mada, nema o toga nista
![]()
![]()
Djole je napisao(la):Ko je veci krivac oko prenosenja (nesistematskog poribljavanja) razlicitih vrtsta riba, ptice koje to vekovima rade ili covek?
Rancic je napisao(la):Jebiga, baš oštro, ali....
Gegula, siguran sam da razumeš da je svako ubacivanje stranih vrsta sjebavanje našeg eko sistema.
Bilo gde, u normalnim zemljama u svetu, probaj da uneseš biljku, životinju, bilo šta strano. Ni seme za grickanje.
U Australiji ne daju iz države u državu da uneseš ni voće. Sve na grani moraš da baciš - čak i flaširanu vodu. Kad pređeš kupi.
E, zato što smo mi to radili, sada gledamo klipove sa Zelanda i iz raznih svetskih vukojebina i maštamo da odemo tamo da pecamo.
Serem i ja - ovo ovde je vukojebina, tamo je normalan život.
gringo je napisao(la):...nauka na prvom mestu, to stoji, ali sa socijalnim faktorima u svojoj racunici.
Treba pitati autohtone ribice (ali i vodozemce i druge živuljke) tih potoka šta misle o tome... I naučnike iz Australije, NZ i Argentine... A ti gledo video klip i spomenik...gringo je napisao(la):Rancicu Australija, Novi Zeland, Argentina, SAD......... nisu imale potocnu pastrmku prirodno, tj i za njih je ta vrsta alohtona. Sad gledamo klipove sa tih destinacija koje su najbolje pastrmske vode na planeti i divimo se. Na Novom Zelandu postoji i spomenik toj vrsti.
ekoljuba je napisao(la):Djole je napisao(la):Ko je veci krivac oko prenosenja (nesistematskog poribljavanja) razlicitih vrtsta riba, ptice koje to vekovima rade ili covek?
COVEK!!!
To sa pticama je prenaduvano to jes dosta retko se desava i to je moguce na kratke relacije!!!
Covek voza zivotinje sirom sveta sa kontineta na kontinent!!!
gringo je napisao(la):Rancicu Australija, Novi Zeland, Argentina, SAD......... nisu imale potocnu pastrmku prirodno, tj i za njih je ta vrsta alohtna.