zvezdan
Hero member
- Učlanjen(a)
- 12.02.2008.
- Broj reagovanja
- 18
Rešio sam da sledeću sezonu na bucova krenem jako rano,već početkom marta.Posle dolazi lovostaj pa bih iskoristio period pre!Ako bude blaga zima bucov će već prvih dana marta početi da luduje.Ne onako divlje i razuzdano,ali u pojedinim delovima Kladovskog priobalja,već početkom marta mogu se videti prvi raubovi!Ranije,dok sam varaličario,male i uske kašike su bile smrt za bucova u ranim prolećnim danima!Jedne godine,mislim da je bila 1994.,ubio sam ga u februaru.Sunčan period je potrajao dve nedelje,dnevne temperature su bile oko 15 stepeni,i bucov se aktivirao!Nije raubovao uopšte!Zadržavao se na dubini od 2 metra i lupao je kao nenormalan po kašikama!Tada je tanka kašikica bila misaona imenica,pa sam ja svoje pravio od Ruskih mormiški sa buvljaka!Iako je bilo davno,stekao sam osećaj da na varalicu udara mnogo žešće nego na strimera!Iako su sve ribe bile do 3-3.5kg,udarci su bili strahoviti,gotovo su izbijali štap iz ruku!
Nešto kasnije sam postao mušičar-čistunac i više nisam uzimao varalicu u ruke!Veliki i mutan Dunav me je držao dalje od obala sve do početka leta!Međutim,naredne sezone će se to promeniti!Nameravam da napravim desetak strimera za rano proleće!Silver flašabu na većim udicama,epoksi telo i cucla!Strimer će izgledati kao kašika a cucla će mu omogućiti vibraciju!Čak planiram da foliju iz Marlboro kutija iskoristim kao telo strimera a rep da bude čist flašabu!Videćemo!!!
Nešto kasnije sam postao mušičar-čistunac i više nisam uzimao varalicu u ruke!Veliki i mutan Dunav me je držao dalje od obala sve do početka leta!Međutim,naredne sezone će se to promeniti!Nameravam da napravim desetak strimera za rano proleće!Silver flašabu na većim udicama,epoksi telo i cucla!Strimer će izgledati kao kašika a cucla će mu omogućiti vibraciju!Čak planiram da foliju iz Marlboro kutija iskoristim kao telo strimera a rep da bude čist flašabu!Videćemo!!!