Musicarenje bucova

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
očekujem uskoro fotku tog od 5kg  :tbumb: ,Zvezdane !!! :smoke:

U mom reonu Bucov je isčezao ,Tamiš je mutan kao oranje ,vodostaj je dobar .....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć opet strahovit udarac na velikoj dubini!Pretpostavljam da dole,preko dva metra dubine,ne vidi toliko dobro pa zato omašuje!Neverovatno je da je bucovovde toliko duboko,mada je najverovatniji razlog potpuni izostanak kedera u priobalju Dunava!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Jesi li razmisljao o tome da moze da bude i krupan smudj.
Uopste me ne bi iznenadilo da ti je bas on lupio

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Definitivno bucov!Čitavo jato čuči u brzaku na dubini većoj od dva metra!Bacam mu bunkere uzvodno i povlačim niz vodu kroz zonu u kojoj se nalaze!Juče sam ponovo imao nekoliko nerealizovanih udaraca,i to na strimere rađene na velikim udicama!Verovatno ne vidi strimer najbolje na toj dubini,Dunav je još uvek mutan kod mene!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  U slucaju nerealizovanih udaraca od srca ti preporucujem tuba strimere sa nekom zajebanom trokrakom na kraju.

zadnjih dana hvatam neke, sitne do duse, ali nisam imao niti jedan jedini omasaj. kao da se riba prosto zalepi za tu troku. jedini je problem skinuti je iz malenog bucovcica.
Takodje sam svakog uhvatio na dubini koriscenjem brzotonuceg predveza.

Prilozi

• IMG_3081.jpg
    IMG_3081.jpg
    136,2 KB · Pregleda: 147

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,ne bih stavljao ja te trokrake Kuzmo,ne volim ni da ih vidim!To kad zahefta,ne pušta.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ni ja stvarno nisam za troka opciju ,ako već hoće da spadaju pa neka spadaju to i jeste čar nekad je uhvatiš nekad ne ... bar po meni ,a i nagrdi ribu pogotovo kada je proguta duboko ! (ovo je moje lično opredeljenje )

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
sasvim ste u pravu.....ako je nekome stalo da vrati ribu sto je moguce manje ostecenu,preskocite troke.....i ja se nerviram kad mi riba spadne,posebno kad musicarim na vidjeno i vidim kolika se riba otkacila.....ali sve je to i opisu posla.... ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas je bilo veoma zanimljivo kolika je bila neaktivnost bucova  na Tamišu .Medjutim snimio sam jednog bucova sa druge strane obale kako se povremeno javlja na istom mestu (povremeno znači da sam ga dva puta video ,ukupno) prešao sam sa druge strane prikarao se mestu na kojem se javljao i iz prvog zabačaja žutog surfing candy'ja (neka moja varijanta)  i bucov iskače bukvalno iz vode i promašuje strimer ,mislio sam da je drugi put uzaludno bacati na isto mesto i pokušati ga ponovo prevariti medjutim plasiram strimer na isto mesto ! bucov ovaj put ne greši ! spakovao je usta skoro 10cm'arski strimer taman kako treba !Eto svaki dan se nešto novo sazna,nauči o bucovu i baš zato je veoma nepredvidiva i sportski intresantna riba za mušičarenje !

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Nije ga bocnula udica prvi put!Da ga je secnula ne bi jeo taj do sutra :lol:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
naravno da se bocnuo mislim da bi pobegao do pančeva nego stvarno uopšte nemogu da se setim da tako kad mi baš promaši da opet na istom mestu u kratkom vremenu hoće ponovo da uzme ,ono kao iscimao se ,video nije to to i odustao ..medjutim jok !...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Evo istresao sam svoj FLy PatcH ,strimeri nisu baš u perfektnom stanju zato što ih kupam redovno u Tamišu ,ovo je ono bez čega neidem na vodu ...eto možda nekom pomogne ko želi da se oproba sa bucovima !

Prilozi

• asp.jpg
    asp.jpg
    249,7 KB · Pregleda: 211

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Pa menjam dok ne nadjem šta hoće da uzima ,kada nadjem favorita ,ne diram mnogo - mušičarim na njega ,tek kada bucov više neće taj strimer da uzima onda opet menjam i tako..mada se vodim najviše po dobu dana i po tome da li se javlja po površini ili ne .Volim da što više mogu vremena provedem pored vode i onda se neki stvari u vezi lovnosti pojedinog strimera izkristališu praksom....

Vrh Dno