Musicarenje bucova

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
lepa kolekcija,Sone!
ove godine sam definitivno batalio Bucka,mada sam imao zelju da se vise posvetim njemu,ali su klen i ostale ciprinide ludo radili i nisam stigao da malo vise paznje posvetim silver runneru....
vezano za vise napada na varku,slazem se sa vama..da ga je bocnulo prvi put,vise ne bi napao strimer......interesantno je i sa stukom,desavalo mi se da se otkaci,tj promasi varku i sav razocaran pomislim,to je to....ali opet zabacim tu..i u vecini slucajeva vise nema udarca,ali desi se da i po 3 puta omasuje varku i cetvrti put uzme kako treba...kontam da je to do srece i "nekacenja" udicom,ali i glad ima veliku ulogu...sva sreca... :D

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Manje štuke su ne promišljene i zaleću se na sve što mrda ..zato su na žalost i lagan ulov a to ne-sportski ribolovci koriste da bi punili kese ,džakove,stringere i čuvarke .Bucov je mudrac ,pogotovo oni veći primerci ...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
a moze i tako....cenu njene alavosti cesto plati glavom,nazalost....ali ako sam ja na drugom kraju stapa,zna da je necu poneti,pa onda navaljuje jos agresivnije.... :D :D :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jeste štuka alavija,mada ni bucov ne zaostaje za njom kad krene da jede!Kod bucova je razlika što plen traži krećući se mnogo više od ostalih grabljivica,a njegova brzina i eksplozivnost u kombinaciji sa fenomenalnim vidom,najjače su oružje ove ribe.Nije mu problem da isprati strimer i dobro ga pogleda pre nego što ga napadne,odnosno,ako se prevari pa nasedne!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
bah...upravo se vratih...i ne pobedih... :D
oso malo do drugara u Vlajkovac i malo bacao Bucku...ali nista....kisa je imala udela u zahladjenju vode i povlacenju srebrnjaka u dublje delove...bacao sam i clusere ali nicht....mozda potraje lepo vreme do nedelje pa uspem da se lepo oprostim od Bucka za ovu godinu....mrzim zimu! :p

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Živahni ovi severnjački bucovi  :)

http://vimeo.com/14641529

P.S. Kako da direktno ubacim VIMEO klip ???

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
nikako Milanče ... može samo YouTube ..

odličan video ,prava havarija ,samo nisi trebao ovo sad da mi radiš a do leta ima toliko vremena  :( Kupujem tubu za sledeću sezonu i eto me na Tamišu i dobacujem istim ovakvim bucovima  koji su mi bili van domašaja !

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ih,ovde bi ih i moja baba navatala ;)
A što kaže Šone,sad si našao da nam puštaš ovo :doh:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ovo nikako nije smeo da nam radi sa ovim videom....aghraaaagagagagaga  :mad:
Stvarno ih Nije teško prevariti kada jatno love kao što se da videti na videu... onda su mnogo mnoooogo manje oprezniji jer je kunkurencija za hranom ,voda iskomešljana ,kederi polašeni...laka meta..tu je slaba tačka bucova !mene iskreno čudi da mu nije odmah uzeo čim je pala muva na vodu ,već je morao da povuče par puta !  :)

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
А... па нисте баш управу, да га је лако налупати када се групише у јата, зна да буде толико селективан да није нормално. ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
U jatu selektivan ? Još nisam imao takva iskustva za ovoliko godina mada je sve moguće ,ko zna možda i zavisi od vode do vode...

Markovic

Full member
Učlanjen(a)
11.02.2008.
Broj reagovanja
0
О да Шоне , и те како зна да буде селективан не увек али...Ако не погодиш велиину стримера, брзину повлаченја и тренутак где да бациш.Може да дође до дебеле фрустрације.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ja iskreno nemam takvih problema sa bucovom ,kada krenu u lov ' idu ko na traci ,koristim samo par strimera koji mi pokrivaju bukvalno sve situacije na vodi  a kad ih nagazim jatno...rock n rolla'a ,jedino imam problem kada se ne javljaju po površini satima a meni mrsko da se zajebavam pa da im spuštam strimere na dubinu .. Jedino varaličari nemogu da ih uhvate kada su malo selektivniji zato što nemaju tako male varalice kao što ja imam strimere pa bucovu ne deluje primamljivo da jurca za nekim džombama i gvoždjurijom..

Vrh Dno