Musicarenje bucova

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Cudi me da u donjem toku nece. Kod nas na potezu Zagreb-Sisak bas dobra sezona.

Prilozi

• bb78.jpg
    bb78.jpg
    54,9 KB · Pregleda: 259

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
... naravno, svi su pusteni. Zato da bi i ubuduce uzivali u ribolovu lijepih debelih riba. Inace ih ne bi bilo.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Ajde Alp kad vec udaras zazubice tim krupnim bucovima  ::) napisi koju si muvu koristio, kako si je vodio, pokazuje li bucov svoju aktivnost na povrsini......
P.S. Zanimljivo, ocekivao sam switch stap pored ribe  :bye:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Mala i bistra voda, suncano vrijeme nije za switch #8. To je pregrubo. Koristim finiji pribor (#6), tanji predvez (0,18 FC). Ne obradjujem sistematski vodu, ne bacam na slijepo vec idem na vidjenu ribu uz samu obalu ili u plicaku. Strogo suljanje, cekanje u sjeni nekog grma. I samo jedan jedini bac. Ako ne zagrize na prvu ne bacam ponovo nego ga ostavim na miru barem pet minuta. Ribu koju slucajno poklopis strunom ili predvezom mozes zaboraviti za taj dan. I tako pomalo. Svaki dan za sat dva ribolova padne pokoji dobar. Danas, recimo, u pet minuta dva. Ovaj je malo duzi, ali mrsaviji. Muvalo ih se jos nekoliko. Nisam razbio jato pa imam zabavu i za sutra. Nadam se, barem. Vodjenje nista specijalno. Zamislim zbunjenog preplasenog kedera, koji se 'oprasta od zivota', i tako vodim muhu. Od muha trenutno su mi najdraze lagane tubice s bijelim bucktailom. Tanke, prozirne, cca 6-7 cm.

Prilozi

• bb.jpg
    bb.jpg
    37,6 KB · Pregleda: 253

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
alp je napisao(la):
Cudi me da u donjem toku nece. Kod nas na potezu Zagreb-Sisak bas dobra sezona.

Hoće on, samo što se meni nešto neće. Probat ću tvoju taktiku šuljanja i čekanja, teren na kojem lovim pogodan je za takav pristup zbog nekoliko izrazitih pozicija gdje ganja kedera.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
alp je napisao(la):
Mala i bistra voda, suncano vrijeme nije za switch #8. To je pregrubo. Koristim finiji pribor (#6), tanji predvez (0,18 FC). Ne obradjujem sistematski vodu, ne bacam na slijepo vec idem na vidjenu ribu uz samu obalu ili u plicaku. Strogo suljanje, cekanje u sjeni nekog grma. I samo jedan jedini bac. Ako ne zagrize na prvu ne bacam ponovo nego ga ostavim na miru barem pet minuta. Ribu koju slucajno poklopis strunom ili predvezom mozes zaboraviti za taj dan. I tako pomalo. Svaki dan za sat dva ribolova padne pokoji dobar. Danas, recimo, u pet minuta dva. Ovaj je malo duzi, ali mrsaviji. Muvalo ih se jos nekoliko. Nisam razbio jato pa imam zabavu i za sutra. Nadam se, barem. Vodjenje nista specijalno. Zamislim zbunjenog preplasenog kedera, koji se 'oprasta od zivota', i tako vodim muhu. Od muha trenutno su mi najdraze lagane tubice s bijelim bucktailom. Tanke, prozirne, cca 6-7 cm.

kaže se da je mudrost mnogo kazati sa malo reči...ovde je alp sve rekao glede takve vode  :respect1:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Alp je iskusan bucovdzija,njegova iskustva su dragocena,ja ipak za bistru vodu preferiram malo tamnije strimere,sinoc sam bas popunjavao jednu od bucovskih kutija sa hollow lisicama sivkaste boje.

Prilozi

• bucovski.jpg
    bucovski.jpg
    115,1 KB · Pregleda: 260

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja jednu kutiju punim sa ovakvim ali na različitim veličinama udica,pa i tipovima,dugim i kratkim vratom.Boje su tri,siva,crna,braon...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Marushani,  :tbumb: lepo bucovce...nadam se da cu imsti priliku ove godine bar dva tri puta zabaciti nekom bucovčetu.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
izasao sam sa zenom i cerkicom kraj reke, da bih i ja malo musicario klenove. Koristio sam stap klase 3# i dok sam pecao poceo sam se nervirati jer ovde u temisvaru dozvolili onima sa camcima da voze na begej, i mozete zamisliti kako je ribolovcima kada voze neki debili sto na sat u sred grada, dizali vodi metar i po. Bas sam citao da preko 280 ljudi su trazili dozvolu da izlaze na begej od koji samo nekih 80 su dobili. A mogu vam reci da i jedan je dovoljan. Reko sebi danas nema ribolova zbog tih "mornara". Tako da sam krenuo uzbrdo da nadjem smirenu vodu, bez valova. I da se nadam da nece oni ponovo sa camcima da prodju. Naleteo sam na nekom mestu gde je bilo puno tih sitnih beovica, promenio, stavio sitnu musicu da upecam bar nesto ako sam izasao, bacao par puta i nista, od jednom vidim napade bucova, povucem se i setih se alpovih saveta, promenih musicu i cekao momenat. Interesantno je bilo da bucove koje sam video plivali kraj trave stomakum u vis i gledali ribe, i naglo napadali sitnu ribu. Uspeo sam prevariti jednog dok me gledali ljudi sa mosta i cudili kako moj tanak stap je izdrzao da ga izvucem. Posle se razocarali sto sam ga oslobio

Prilozi

• 24.05.2009 003 (Medium).jpg
    24.05.2009 003 (Medium).jpg
    142,5 KB · Pregleda: 204

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jedva čekaju da okuse Dunavsku vodu danas.

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Ulov kolege Gorana Nešića, na Moravi kod Ćuprije, na kozju bradu.
7,5 kg dužina 96 cm.  :respect: :respect: :respect:
Na slici njegov sin Aca pozira sa kapitalnim "moravskim lososom".

Prilozi

• bucovcina.JPG
    bucovcina.JPG
    47,8 KB · Pregleda: 225
Vrh Dno