Musicarenje bucova

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kod mene je slično,velika voda,vrti se u samoj obali,ali ne odaje znake!Vrlo retko pojuri tako da je nepoznanica gde se nalazi!Ja sam juče promašio jednog sitnog!Krupan nije u obali!Još danas i sutra pa pauza!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
bah...danas se ukazala sansa da se malo musicari bucov na DTDu.....dojoh,videh,smorih se...nigde rauba,voda mutna,trava pojela priobalje a mesta jos gora......bacao strimere,ali nista.....zavrsio sam sa kanalom na duze vreme.....mooooozda odem jos jednom ali i to je pitanje....bez camca nema smisla.... :mad:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
E sada dok je trava sve prekrila samo camci i mreze ce da rade...koliko se secam domacih obicaja iz tog kraja  :'( 

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
da da ti nasi domacinski obicaji Seb, dodjes kod nas i umesto slatkog oni tebi, evo ti Seb jedna mala mrezica, baci malo za srecu, da nas ne tera maler :doh:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Sinoć mi se desilo nesvakidašnje mušičarenje bucova!Izašao sam oko šest sati na Dunav,vreme je bilo idealno,mirna voda bez vetra,oblačno...!Ništa se nije desilo do samog mraka,a onda je krenuo cirkus pored  trave!Kao da su se svi bucovi iz gradske marine skupili u deset kvadrata rešeni da razbucaju kedere!Po mrklom mraku sam ulovio nekoliko riba,i za kraj zakačih dobroh ali na tren.Kako su te ribe videle strimer,pojma nemam,ali prvi put u životu videh besne raube po potpunom mraku!Pored ludila u vodi,i komarci su imali svoj pir.Odrali su me,i to oni šumski mutanti,još se drapam!Sve se poremetilo majku mu!

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nisam doživio još slično tvojoj priči (hrpu bajkoša da raubuje odjednom noću) ali... moj najveći bajkoš 3+ na fly je udario upravo u takvim uvjetima, mrakuša ko u čizmi, vrh nosa nisam vidio, bez mjesečine.Osim njega ulovio sam,u ono vrijeme kada sam još uspješno lovio smuđa, dosta manjih bajkoša do kile baš u mraku. Po svemu sudeći da se u takvim uvjetima i bajkoš oslanja na vibracije a ne na samo na vid, ili vidi i u mraku znaj ga. Dakle nije mi to neobično da bajkoš udara noću, neki drugi sajtovi (varaličarski) puni su takvih fotki noćnih bajkoša. Pa brate, nemoj da te smeta mrak, možda baš u mraku čuči i čeka na tebe neka aždaja od bajkoša. :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Evo kako izgleda marina danas :eek:Sve je poplavljeno,bucov je otišao daleko od obale!

Prilozi

• 13.jpg
    13.jpg
    165,1 KB · Pregleda: 153
  • 14.jpg
    14.jpg
    232,3 KB · Pregleda: 133

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kolega za to ti sebi osmisli neki DH ;)

ako ništa gotovo onda oguli neki meč 15-25gramac (#6/7) od 3,30 do 4m ili tako nešto pretvori u mušičarac pa to upariš sa nekom primerenom strunom od nekih 350 greina...onako matematički gledano. Pa onda ožeži po tim udaljenim alama. Te tvoje malecne strimere bi rolao po vodi samo tako.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
sad.....mozda glupo pitanje al ajd sad....da li je nek dobijao bucka na suve muve?da li je neko pokusao?

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
nema glupih pitanja ,glupo je jedino kada se neko pravi da sve zna ,a ustvari nema pojma ...

Pa na suvu ga nisam nikada probao ali recimo sam imao par sitnih na bambulu ,kada kazem sitnijih to je ono bas sitno lupam riba ko oveći keder znači ništa vredno truda ,ne sumnjam da bi pokupio i neku krupnu suvu muvu tipa Ephemera  Danica ,Vilinog Konjica,muvu zunzaru, ili tako nesto - opet mislim na te sitnije manje ribe ,pretpostavljam da se oni i hrane nekim bubama dok ne porastu da mogu da jure ribice ,dok su ovi krupniji bucovi pravi  ribožderi ,znači strimer ...

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
eee,hvala Sone!bas sam pod utiscima klenolova ovih dana pa se tripujem da na suve jurim bucka...... :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oce bucko i to iako je kao odrasli tipicni ribozder ali ako je zalogaj lak i bar malo konkretan pokupit ce ga evo jednog predivnog primera: Life in the Undergrowth: Giant Mayflies

inace za uspesan ribolov krupnijih primeraka vecina bi se odlicila za imitaciju njegove svakodnevne hrane tj. ribe

evo jedne moje imitacije T. Cveta
main.php

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Odličan Tiski Cvet ,Seb  :tbumb:

Po meni bi imalo smisla samo u slučaju (što ne tvrdim da je 100% tačno ) da se pojuri bucko a i ostale ribe na ovakvu imitaciju ,opet govorim za ove naše Vojvodjanske vode u momentu kada bi se rojio Tiski cvet ,koliko znam to je valjda jednom godišnje (tako nešto) ,već sam pisao da ga ja nisam video nikada uživo na Tamišu iako sam zavidan put na njemu tokom godine (tamiš - tisa je prilično blizu ) .. doduše Milanče kaže da ih je vidjao na Tamišu ,ja nisam tako da pričam samo iz svog skromnog iskustva  ...
Mala šala ali bi ja Bucka radje probao na imitaciju nekog debelog ,sočnog komarca , toga ima koliko hoćeš na Tamišu ,sumnjam da se manji bucovi stvarno ne hrane njima ...

Prle

Senior member
Učlanjen(a)
30.01.2010.
Broj reagovanja
0
Fantastican tiski cvet Sebe. Ko "original".  :tbumb:
Tomose, ako zelis bucka na povrsini (top-water) mislim da je bolji izbor gurgler i neki popercic nego imitacija musice.
Ipak ovo govorim kao totalni laik na osnovu varalicarskog iskustva i logike, pa neka me iskusniji musicari slobodno isprave.

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
;)
znam za gurglera i bacam ga redovno,ali me nerviraju promasaji......cim padne na vodu,neki bucko pokusa da ga sastavi ali ga omasi......pa u voznji vidim da se zalece iiii...promasaj.....i tako dalje.....zato sam mislio da bi suva mozda bila bingo u takvim situacijama kad kupi sa povrsine u prvom udaru muve o vodu.....

Vrh Dno