Mušičarenje
Kada sam kao klinas gledao Blafa i Medmedovića kako mašu pomislio sam da nema gracioznijeg umeća od mušičarenja.
Mnogo godina maštanja o mušičarenju i najzad počeo.
Početak je težak ali kako kaže indiska poslovica "kada je učenik spremam učitelj će se pojaviti"
I stvarno tako upoznah divnog čoveka i krenuh u život kakav danas poznajem
Opterećen priborom i umećem zabacivanja prvo nisam video suštinu mušičarenja. Kasnije kako vreme odmače shvatao sam lepotu ovog umeća lova ribe mušicom. Svet se na vodi sa muhom na kraju najlona činio nestvarnim, neopipljivim i večnim. Napokon dočekao sam da vežem prvu mušicu, e to je tek priča za sebe. Krenuo sam da hvatam ribe i svojim imitacijama što doprinosi sve većem uživanju u mušičarenju.
Mušičarenje je za mene večni prijatelj. Svaki čovek bilo da je brat, sestra, majka, otac, sin, ćerka, tetka itd. može da vas iznervira, uvredi i povredi. A mušičarenje odnosno priroda nikad. Priroda je iskrena, netrazi ništa a "daje se cela". To od ljudi je gotovo nemoguće zamisliti. Mušičarenje je način življenja.
Mušičarenje kao sport je isto divno. Bilo da izgubite ili da pobedite vi ste srećni ako ga doživljavate na pravi način. Uhvaćenoj ribi pružim drugu šansu a ako se ona otkači sa pljuskom dlana od površine vode je pozdravim i poželim nam ponovni susret! Svaki put kada neko gleda fotografije sa mojim ulovima i pita me koja je ovo riba ja mu odgovorim "to je moj prijatelj koga najmanje znam a najviše mu se radujem kad dođe"!!!
Uživajte u mušičarenju i u njegovoj suštini kako je rekao strasni