Musicarenje klena u periodu novembar - mart

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
35iqf15.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
danas sam razbio novembarske klenove na moravi . pronasao sam lokaciju gde su se okupili i upecao pojma nemam koliko riba . jedno vreme je bilo svaki zabacaj riba

bdtguf.jpg

a09cur.jpg

287ncd3.jpg

15egsd3.jpg

20gcqq9.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
prvo sam ih mlatio na suvu varijantu red tag na udici 16 . posle dvadesetak riba nije imalo sanse da muva zapliva , pretvorila se u mokru . riba je nastavila da uzima jos bolje neposredno ispod povrsine  

m7bdaq.jpg

fnhdhc.jpg

oqd2ps.jpg

ta2be1.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kada se muva raspala navezao sam neku jednodnevku na 14 . na kraju sam probao i na nimfu sa tungstenom i rezultat je bio isti . ko danas nije bio u klenolovu na moravi mnogo je propustio  ;)

a4wgsg.jpg

qqwkkm.jpg

aawv2x.jpg

2ush8c7.jpg

5mbdrs.jpg

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
I ja sam locirao čitavo jato ali im je teško prići jako su plašljivi usled niskog vodostaja.Drug je juče otišao na istu lokaciju i posle izvjesnog vremena ulovio komadinu ali na hljeb!Kaže da ima još jako krupnih a brzo se sakriju.
Da nisu ovako plašljivi ne bi ih bilo odavno,vodostaj je užasan,vidi se svaki kamenčić!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i kod mene je voda na minimumu i bistra da ne moze biti bistrija . klenovi su plasljivi po takvoj vodi ali meni je teren isao na ruku i zato sam dobro prosao . pre toga sam ih nasao na par mesta i pobegli su na prvi zabacaj . na ovom mestu me od njih deli brzak i prisao sam im na desetak metara , na najbolju daljinu za musicarenje  :) prezentacija je bila idealna tako da nisu imali nikakve sanse  :nowink:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Zavidim ti

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Svaka cast Sale, dobre ribe za ovaj period.

Danas sam i ja na Usori ih nasao među plovkarosima :doh:  Prva njihova reakcije sta ti hoces sa tim bičem.. Klen sa javljao skoro na sredini vode , dosta lijepi komadi, cejfio sam maksimalno. Ali poslije desetine riba sa suprotne strane krenula negodovanja.. alo mali ja sam tu krmio sta ti radis, plasis tu ribu  :D :D  Bio je i Benjo.. Dotukli smo ih maksimalno, ulje na vatru je bilo i pustanje klenova.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
oholi , uzeleo si se morave ? :) evo samo za tebe slika od pre par godina jednog odlicnog novembarskog klenovskog terena  :tbumb:

an0mxg.jpg

20h56yr.jpg

2lntnxe.jpg

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
KLENAROS je napisao(la):
Svaka cast Sale, dobre ribe za ovaj period.

Danas sam i ja na Usori ih nasao među plovkarosima :doh:  Prva njihova reakcije sta ti hoces sa tim bičem.. Klen sa javljao skoro na sredini vode , dosta lijepi komadi, cejfio sam maksimalno. Ali poslije desetine riba sa suprotne strane krenula negodovanja.. alo mali ja sam tu krmio sta ti radis, plasis tu ribu  :D :D  Bio je i Benjo.. Dotukli smo ih maksimalno, ulje na vatru je bilo i pustanje klenova.
i kod vas je dobro radila riba ? danas je izgleda bio klenovski dan  :)

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Radi on već danima samo ga je problem locirati.Ja znam gdje mu je jedan zimovnik već par godina je tu.I prošli Novembar sam ga tu lovio.Ali je sad drugačija klima sve se poremetilo.
Ovih dana ako stignem idem da pokušam te velike prevariti  :whistle:

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Bravo ime,bravo Klenaros :tbumb: Imao sam i ja izlaske ovih dana, ali su mi heftali samo mali klenovi pa i beovice sto je i logicno ocekivati na recici dubine 15 cm :blush:

Nema glavonja kao ranijih godina da se sa keja vide kako levitiraju komadi od 40 cm :'(

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Sale zeljan sam morave godinama....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Tako je Sale, radio je momacki. Nakon tri cetiri kilometra nađem ga kod samog ušća, dno je popločano škobaljima. Klena ne mozes ni primjeti, nakon duge voznje opali bambulu. Pristojni komadi.

Vrh Dno