Musicarenje klena u periodu novembar - mart

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ko namerava da poseti ovih dana moravu neka se naoruza sa ovakvom municijom sitnijeg kalibra ako je spreman da rizikuje da ga ruke i ledja zabole od vadjenja ribe   :D

1248wth.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:)

ove crvenoguze jos u grizli "dezenu" je MUST HAVE (all year around)  :yeswink:

#18, #16, #14 i #12

Pored svih fenserskih a i dobrih proverenih muva od cdc-a kad mi ove gore spomenute ponestanu (koje je sasas na slici prikazao) osecam se ko go na snegu...

Da budem precizniji. Na mnogim vodama mi je od suvih musica univerzalni favorit kroz sve ove godine aktivnog mušičarenja na udici #16 grizli palmer sa crvenom guzom od vunice.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
navezah jos par komada na 14 i 16 u proverenom grizli dezenu kao sto rece seb  :)
nema muve bez desetke udice  :D odvikao sam se od ove siturije . cim sam udario ovoliko po sitnim muvama ima da bude ili /ili  :D
ili ce za vikend da udari kisa i obaveze i necu otici na reku ili ce komsinica da przi klenovinu  ::)
2zzszfb.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
e batooo...nek kaze ko sta oce i voli ko sta oce ali ovo, ovo je za moj pojam cista 10tka  :tbumb: Bez toga ne valja ici na vodu!

Ko sto rekoh, puna mi kutija vazda kojecega i kojekakvog fenseraja, od CDC-a ni ne vidim zapravo sta imam, mora da se razgrne :D Ali kada ovakve ponestanu gadan osecaj ko da bi bio razgacen :p

Trenutno mi u kutiji samo jedna grizlijeva a i to je sto sam kolegi zaplenio u sad zadnjem ribolovu na lipljena, prosle nedelje. Do godine mi nece trebati ali sledecih dana cu opet za sto i stegu pa da natanane smotam za sledecu sezonu. :)

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
ovakve kao gore  su zaista uradile posao na z.moravi, 40 klenova od kojih 5 lepih, bolje je radilo pred sumrak, mesto oko velikog panja, u zalivu. poseti me jedan nesudjeni kolega, mladic, koji je kupio pre 5-6 godina pribor 8-icu i izgleda odustao, vreme je bilo kako se moze pozeleti, voda umereno hladna, vodostaj malecki.da ne zaboravim, probao sam i moje omiljene mokre-nista slabiji ishod.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
evo jednog interesantnog resenja u lipljenskom fazonu ...posto se klen sada tako ponasa  :D
na udici 14 dlaka zeca i isperak pauna . zajedno upredeno i namotano na udicu  :)

2zstb2p.jpg

w169ma.jpg

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Umesto zeca stavis cdc u petlji...provereno lovna

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ooooooo da... samo je ja pravim bez crvene guze. A cesto uz cdc stavim i nesto svetlucavo....stavim u petlju cdc i vrlo malo flesa nekog pa paunove isperke namotam oko te petlje (nakon sto je.upredem) sve to tako zajedno namotam do okceta i pricvrstim...treba da izgleda sto odvratnije :)

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Ps. Ova tvoja je osecam ubica za klena. Probaj je sto pre pa javi rezultate....

Vrh Dno