Musicarenje klena u periodu novembar - mart

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
    Taman sam se prisunjao na kolenima oko sest m hodajuci tako,pritio sam po neki BWO i na imitaciju istog odmah bocnuh na mirnom delu klence  sitno oko 15 cm.

Dogegah se jos dva m nuzvodno u  jako lepom smiraju dana i taman plasirah  dalje  musicu kad grupica od 5-7 klinaca bas mladih mi baci kamen. Imaju oko 13-16 g. i vracaju se s'nekog treninga. Popenio sam skroz i ispominjao sve zivo i mrtvo,jer mi nije jasno odakle toliko nepostovanja i drskosti prema coveku koji miruje i musicari ne obaziruci sa ni na sta drugo sem na krupnog klena  koji se spremao sda usisa musicu. Kamen je mogao  da pogodi i stap i slomi ga. Klinci su me ''otpozdravili'' 3 X gorim psovkama uz neartikulisane  zvuke navijackih grobarskih uzvika. Zamolio sam ih da ostanu tu gde su kada su vec ''grobari,najci smo najaci''.

Nikada mi nije padalo na pamet da dignem ruku na klinca pa i slabijeg od sebe,cak sam se gadio likova koji su  samarali momke par god mladje,ali pao mi je mrak na oci i zaista ne znam sta bih uradio da mi je most bio blizi i da sam mogao nekako da im ''pridjem''. Da sam bio autom,zaobisao bih brzo ceo kej i  sacekao bih ih s'druge strane,a mislim da bih olesio od samarcina.

Jaaaaako me zanima,da li bih  odgovarao debelo sto samaram  maloletne retarde i polumozgase koji su me cak i prozivali da ce me cekati.
Savtresuci spakovah stap i odoh kuci,a djavo mi ne da mira i ne mogu da se smirim. Ja sam bio jako nestasno momce,ali postovanje prema starijem je AMIN uvek za mene bio i ostao.

Da mi je ostecen stap ili da su nastavili da vredjaju,pretrcao bih preko reke i ne znam sta bih uradio,jednostavno ovo ne lici na mene i mozda sam vecinu razocarao,ali puko sam.

EEEEj,klinci mi psuju familiju i gadjaju,niko prepoznatljiv po necemu svi sa kapuljacama,inace bih sledece nedelje posle nekkog treninga u isto vreme bio tu i prepoznao nekog . Najvise bih voleo da imam kontakt sa necijim ocem od ove bagre koji stiti sina ( sto me ne bi cudilo ),pa da ga odeljem pred sinom i naucim da roni po asfaltu. :naughty:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, trenutno im vracaju fudbaleri iz tvog grada sa 2kom u mrezi :)

Sent from my HTC One using Tapatalk

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Mafke, trenutno im vracaju fudbaleri iz tvog grada sa 2kom u mrezi :)

Sent from my HTC One using Tapatalk

Neka pate mamicu im balavu  :blues:

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Sva ta balavurdija je tek jedan simptom društvene boleštine u koju smo zagazili davno... Jadna je zemlja gde pošten čovek mora zakon da uzme u svoje ruke. Da si ih "vaspitavao" tu na licu mesta, Mafke, sigurno bi se osećao bolje!... u tom trenutku. Onda bi otišao kući i osećao se odvratno, prljavih ruku.
Ja samo mogu da ti poželim da te ovakva idiotarija ne zadesi više nikad

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma bace deca u reku poneki kamen, sta bre pravite dramu oko toga. Mafke se zalomio tu pa kapiram da ga je pogodilo takvo ponasanje, ali sustinski nista strasno.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
simpson H je napisao(la):
Ma bace deca u reku poneki kamen, sta bre pravite dramu oko toga. Mafke se zalomio tu pa kapiram da ga je pogodilo takvo ponasanje, ali sustinski nista strasno.
Ne bih se složio, Simpsone. Ne bih mogao da zamislim ništa i slično tome da sam uradio u njihovim godinama a da ne dobijem poštene batine, mogu da se kladim tek da ti ne možeš. Još da se požalim roditeljima posle toga ne bi mi palo na pamet jer bih tek tada dobio batina za pamćenje. Tako se bar odrastalo u Trsteniku... za Beograd ne znam, ali ne verujem da je bilo mnogo drugačije.
Mislim da je tolerisanje svih tih ispada sa "ništa strašno" i pustilo klince a i popriličan broj odraslih niz vodu

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Vrana, prvo moje misljenje da su za ponasanje danasnjih klinaca odgovorni iskljucivo roditelji. Nikad mi deca nisu kriva. Mojim klincima ni na kraj pameti ne bi bilo da to urade.
Drugo, Mafke bre opusti se, pobegao ti krupan klen, docice drugi. Nije vredno nerviranja.

vrana

Hero member
Učlanjen(a)
19.06.2013.
Broj reagovanja
339
Sa tim se već u potpunosti slažem, zato i mislim da je jezivo kad čestit čovek bude doveden u situaciju da pomisli da vaspitno izdeveta tuđu decu

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Sale majstore, svaki put me odusevis sa klenovinom, jedini si kome riba cak i u mrezi ispadne ok na fotki..
I ja sam poceo lagano sa novembarskim pecanjem, rade isto na mikro lokacijama, najbolje dva sata pred mrak kad se navuce hladovina na pola vode. Rijetkost da uzima pri padu, ceka dugu voznju . Nista specjialno rijetki su oni 25 cm. bambula i Balidza na #12 i #14 odrađuju.
12186511_1205147599512960_764663421700499888_o.jpg

12191316_1205147659512954_5288100634125058180_o.jpg

12194701_1205149516179435_1322763055834749200_o.jpg

12189450_1205149502846103_7123907523354722071_o.jpg

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Molim administratora ako nije problem samo da smanji velicinu fotki .

Gledajte nekako pa upropastite temu kao sto je i Drina kao mušičarski raj uporopaštena, hiljade postova, ako je 20% vezano za tebu , dobro je.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Jednom sam krvnicki izvukao usi jednom takvom klincu.... posle je dosao sa taticom.... al je i tatica brzo spustio loptu

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
klenaros, nece ova tema biti upropascena kao tema o drini jer ovde vecinom postuju musicari koji pecaju i koje zanima pecanje . hvala ti na pohvalama za moje fotografije . bez preterivanja mogu da kazem da su tvoje bolje . mlad si covek i dobar ribolovac i logicno je da nova generacija prevazidje staru

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
50
мафке, разумем те потпуно,слично се данас догађало и мени, други дан изласка  ловаца, код прометног моста 10  риболовачких аутомобила, чак пецају са моста/доста ризично, а мостом маестрално даје гас младић-видим га са 200м и ту на средини кочи, код тих неких назови риболоваца, окреће се па на другу страну, као да ће мост да сруши/. и код мене су биле опасне две тројке, истих тих година,ипак се некако извукох али сам због њихове опреме морао да мењам изгледно место,данас  као да сам био на сеоском сабору, па ћу и због тога сутра сасвим на другу страну. црвараши-мренари, у групама, нападају све околне плићаке те од њихових  дупета немам места за манипулацију, то су они којима контрола не сме завирити у чуварке , сви са даљине показују дозволе а  контролори само захваљују.не знам како избегох сачму на месту где сам данас био, а  место сам баш  бирао. 

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
  Sasa TS,ne boj se da ti tema ne pokvari,ako se secas i ja sam ljubitelj lova klenova u ovom periodu i  ucestvovao sam skromnim brojem fotosa na ovom forumu za razliku od na NET-a.

Samo sam se pozalio kolegama sto sam bio sprecen da i ja uzivam u lepom popodnevu i lovu  na klena.

Vecina vas ne zna da ja imas skoro paralizovan desni peronus,tj. visece stopalo pa od gazenja  do kolena u malo brzoj vodi nema nista,tako isto i od ozbiljnog trcanja. Zato sam bespomocno kao invalid ( kako se vodim u birou rada ) mogao samo da  ispracam pogledom BAGRU.
JA je mala,lako se sazna koji su treninzi i  da sledece nedelje sacekam s'druge strane obale pa da vidim ''kamen''.
Danas je Sv. Mrata,oprosticu Boga radi. Sledeci put,delim ''petobanke'' samo tako.

Jednom sam u prisustvu roditelja skrenu paznju decaku od 6-7 g. da mi ne baca kamenje jer nije lepo dok peca,majka samo sto me ne otera u tri lepe: ''A ti ces tu da uvatis moojeeeeega oca''. Iz takvih kuca izlaze ovaki kreteni. Ima slucajeva gde su ljudi ok. .a klinci  barabe.
U svakom slucaju sledeci put,i br. moba cu im poslati za tate da mi se obrate ako im nesto nije jasno.
Vrana je u pravu,odvratno bih se osecao jer mojim samarom mogu da onesvestim svakog iz te grupe, a bio sam besan jako.

Nisam budala sto cerku treniram box vec jednu god.,a talenat je ne zna se  ;). Generacije su uzas.

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Hvala Sale :)

A Mafke postovi kao sto su tvoji, daleko ot toga da kvare temu.

Vrh Dno