100ka
Hero member
Mislim da bi ovaj prvi odozgo zvezdaski strimer valjao i za stukice 
Bilo bi dobro i na nasim vodama da zaživi ovako nešto mislim da bi mnoge legende nestale kao mehurici od sapunice! Naravno pod uslovom da ne mozes da biras drustvo!Ne smijem sam loviti mladicu, takav je zakon.
100ka je napisao(la):Mislim da bi ovaj prvi odozgo zvezdaski strimer valjao i za stukice![]()
Gregor je napisao(la):...
1. mladica nije nikakav borac napram drugim ribama (lipljen, kalifa, potocara), problem je velicina tjela i vodena struja.
2. ne treba racunati na 35 kila, jer cini mi se da sami znate koliko mladica slicnih gabarita je (zaista) bilo uhvacenih.
3. pribor ne treba da je kao za tunu ili ajkule, nego mora da bude USAVRSEN! Ako nije usavrsen, onda dodje do izpravljivanja udica, trganja najlona i slicno.
4. SVI strimeri na slikama imaju dvije greske - tezinu i poziciju udice.
Sjekloca je napisao(la):Sebastijan, mozda bi za tebe bilo najlepse iskustvo da zakacis mladicu od 3 kg na stap 5-6 medium, konac WF5s/f i strimer na udici #6... pa da taj dogadjaj uzmes kao reper za dalje!![]()
Gregor je napisao(la):Znači najbolje je neotežane mušice i adekvatna tonuča špaga.
Mladica uvijek zgrabi svoj plen preko tjela, u sredini ili donjoj polovini tjela. Udica treba biti tu nekdje ili treba vezati dvije udice u tandemu...