Meni je pricao jedan poznati varalicari iz Uzica koji je vadio iz Drine nekoliko 20kg+ iz Drine i Lima, da takve mladice kada uzmu idu odmah nizvodno 40-ak metara ili se ukopaju malo pa onda krenu u beg u sred matice. Kaze: "To pomera iz mesta kao od sale" !
Ja sam pre par godina na varalicu imao jednu od oko 7-12kg na stapu, ali mi je bio stap za ribe do 3kg. Meni je osecaj uzimanja bio kao kad ti se nesto navali na stap, kao da vuces gomilu trave i stade. Udarih par krvnickih kontri iz petnih zila jer sam posumnjao,ali se moje sunje pokolebase i ja sam mislio da sam zakacio za kamen. I navalim da kidam najlon siguran da nije riba. Samo vidis otpusta se polako i izadje na povrsinu i prevali se onako kao mrcina jedva, kao da joj je bilo tesk

djedno me probi znoj, onaj ladni kad se oduzmes.
Ja otupustio kocnicu polako na masinici, a ona krenu.Ode jedno 10ak metara. I onda na jedno njeno jako iznenadno cimanje je sve otkinula i otisla u nepovrat.
To je u stvari kada mladica zagrize varalicu do pola i ide za njim dok ne oseti da je lazan,tvrd. Onda pusta. Tada treba kontrirati obavezno! I to sa dve tri kontre. Prva i druga da budu maximalno jake. Zato preporucujem da predvezi budu extremno jaki. Jer u ovom lovu nema ja lovim samo one male od 2-3kg. Ne dozvolite da vam se desi nesto slicno kao meni. To se ne moze lako da prezali. Uostalom da kazem da je voda bila mutljikava kad sam je zakacio.