Ovih par dana se bas oduzilo ali...
"Brek:
Staro korito Bosuta na samoj granici sa Hrvatskom. Oblika potkovice.Sirina od 40-70m.Obale obrasle gustom sumom ili trskom, nepristupacne 98%. Prosecna dubina oko 1.7-1.8m najveca meni poznata oko 2.3m. U vodi izrazito bujna vegetacija, preko leta zatravljeno 95%vodene povrsine, peca se u retkim otvorima u travi. Veoma cesta i polja belog lokvanja. Dnevna dozvola 800din, camac 800din, ribolov sa obale moguc sa svega par mesta i ni priblizno efikasan kao iz camca.
Ribe:
Kapitalna stuka, jos uvek ima komada preko 10kg. Metode: slobodna balerina u otvore u travi, varalica u rano prolece ili kasnu jesen kada nema toliko trave.Keder:kupovna babuska(nekada samo na nju udara dok nekada nece da je pogleda), crvenperka ili beli keder upecan na licu mesta.Takodje suncanica i bandar.
Bandar, na belog kedera i Hard Mono moguce uloviti desetak komada dnevnou proseku.Veoma su krupni, prosecno oko 350gr najveci moj 870gr.Sigurno ima komada od 1.5kg
Babuska na crvica i valjak. Veoma krupna ali je retko pecaju posto svi dolaze na stuku. Prosecni komadi 350-400gr. Moja najveca na ovoj vodi 1kg.Puno komada od 700-800gr.Kada radi i po 15-20kg.Nema je svuda,treba je "naci". I 20m levo ili desno je veoma znacajno.
Barski karas, slucajni ulovi pri lovu babuske, jedna od poslednjih oaza gde ga ima. Do sada sam upecao desetak komada ove vec zaboravljene ribe.
Linjak, redak ali veoma krupan. Imao sam na udici komad od oko 2.5-3.0kg!!!! ali ga nisam izvukao.
Crvenperka i bodorka, ima je dosta ali se i ona grupise kao i babuska i treba je naci.
Amur, komadi preko 10kg, redji, skoro niko ga ne lovi.
Tolstolobik, nekoliko velikih jata, uzmuljaju vodu kada naidju, sve se razbezi.Komadi od 5-15kg.Skoro ga je nemoguce izvuci na sportski nacin zbog guste vegetacije.
Saran, ove godine poribljeno, ima ga i od ranije, komadi 1-3kg, mada ima i "starosedelaca" od preko 10kg.
Predivna priroda, cista voda ali veoma skupo zadovoljstvo(dozvola,camac,putarina,benzin,mamci,hrana i pice izadju oko 2700-2800din po coveku!!!!)"
Ipak stiglo. Puno hvala Nenadu Djumicu za tekst (to je onaj glavati na slici 8)