Mušičarenje smuđa

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Iako je bilo prilično hladno sinoć sam izleteo na jedno dobro smrzavanje.Ipak,smuđ je radio.Bele ribe ima u neverovatnim količinama i dešava se da dok provlačim strimer okrznem nekoliko komada a onda na površini nastaje lomljava od kedera.Dobio sam jednog od pola kilajke odokativno, i jedan kilaš mi je spao pred nogama.Posle sam video da se udica istupila pa sam oštrio ,prekasno.Sve u svemu nije loše za početak zime!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Pošto je vreme naglo otoplilo mislim da je pravi trenutak da se proba smuđ.Veliki strimeri sa dišućim materijalima,zec,polarna lija,marabu,flašabu,i fino otežani trebalo bi da urade posao.Prošle godine u ovo vreme sam jako lepo lovio smuđa,mođda je vreme da u obalu uđe i malo krupnija riba!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Uh,sinoć je bila ludnica na keju!Smuđ je počeo oko 7 da prska na sve strane.Do 7 Dunav je delovao kao baruština!Naoštreni varaličari i ja!Spremio sam strimere kao bonbone,cucle,ma sve!Bacamo mi,baca se i smuđ.Niko ni udarca!Menjam strimer,način vođenja,dubinu,varaličari stavljaju favorite,i ništa!
Dosetim se da smanjim predvez maksimalno,ostavljam 0.40 ispod glavne strune,tipet ring i tipet 0.25 u dužini od 10cm.Predvez dug jedva metar,možda i manje.Struna je intermediate sa tonućim vršnim delom.Vežem lagani polar fox strimer.Prvi zabačaj u zonu hranjenja smuđa i odmah lupanje.Kontra potpuno nepotrebna!Vadim dva smuđarka za čas i gubim dva baš fina komada pred nogama.Neverovatno!Udarci krupnijih riba su bili potpuno neosetni,slučajno sam ih kačio,osećao sam ih na levoj ruci prilikom povlačenja strimera.Zato su i spadali,uzimaju kao strine.Varalica ništa,traže ga duboko a on je još uvek gore!Večeras nastavak!

Prilozi

• smudjarac.jpg
    smudjarac.jpg
    111 KB · Pregleda: 148
  • penkalo.jpg
    penkalo.jpg
    96,5 KB · Pregleda: 160

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jedan od ovih strina sinoć je bio  dobar,ocenili smo ga na nekih 2kilograma.Pumpao je dobro dok ga nisam digao na površinu,onda je pljusnuo i spao!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Večeras dva udarca,dve ribe!

Prilozi

• alavost.jpg
    alavost.jpg
    97,2 KB · Pregleda: 200
  • prvi.jpg
    prvi.jpg
    105,3 KB · Pregleda: 164
  • keder.jpg
    keder.jpg
    72,8 KB · Pregleda: 185

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Jel ti praktikujes ono "SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VISE NAPREDUJEM"

Znaci ovih dana i oni preko 2,3 kg???

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Zvezdane svaka ti dala :tbumb:
Ova prva slika sa smuđevim zubima i strimerom u prvom planu je mnogo dobra :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Đole,voleo bih da se ovde ponove zlatne smuđeve godine,to je bilo pre nekih petnaestak godina,kad ga nisu satirali toliko!Kakvih je tada riba ovde bilo.Sećam se šetnji po zimskom keju,sneg,nekoliko varaličara ga cepaju na pet metara od obale,i to komadine,nijedan ispod 2-3kg.Ja ga tada nisam lovio jer nisam voleo smrzavanje,ali je to dobar parametar koliko ga je nekad ovde bilo!Sada je mučenje,izađe nas desetak na vodu,pljuskaju teške olovne glave,uhvati se poneka riba preko kilo!Ja ga trenutno lovim čekajući javljanje na površini!Nema smisla češljati teren jer nije uvek u obali.Ovako nekad čekam i po pola sata da bih ga video da pojuri.A to mi se najviše sviđa kod mušičarenja smuđa.Mrak,znam da je tu,povlačim strimer i ceo sam kontra.Samo čekam da kvrcne!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
100ko,a vidi koliko repno peraje ima ovaj prdavac na donjoj slici!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Inače,sinoć sam bacao i na mestu gde mi je preksinoć otišao dobar komad.
U par navrata sam video,nazreo, senku na mestu gde bi strimer trebao da bude,i uvek bi strimer bio zamršen kad bih ga izvadio iz vode.Šta to radi sa njim,da li prođe pored njega samo,ili otvori usta pa zavije pored njega,ne mogu da pojmim.Nije bilo ni udarca,ni zaustavljanja,ništa.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Smuđ često ako nije baš gladan ipak pojuri strimer i onda se ga dotakne obrazom...to sam doživio nekolko puta na jezeru kod mene u po bela dana i sve sam lepo vidio kao na dlanu. Ako ga je on zamrsio može biti od pritiska vode koju stvori riba kada se zaleti na strimera, fine dlačice od zeca ili lije se kao na vetru okrenu kontra i onda dođe do mršenja materijala...ali ako je voda tekuča i jaka to se ne može dogoditi od toga...ili si ga ti zamrsio prilikom bacanja ili su krivi mali zeleni  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Verujem da je ipak od pritiska vode,jer da je očešao obrazom osetio bih nekakav otpor.To je sigurno riba koju sam prethodne večeri zakačio,zapamtio je prevaru koja ga je bocnula.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Bez uvrede al zapamtio je on my dick zvezdane nebi da je jedini na tom mjestu.

Vrh Dno