100ka je napisao(la):
Odosmo mi u off topic u pm (al nije privatna poruka).
Hvala gazda Luckyu sto tolerise offtopike za razliku od nekih drugih vlasnika domacih sajtova koji edituju cim stavis smajlija vise
E, Joco, nas'o si mu zicu iz prve!

A i meni odzvanja lepo.
Ne znam koliko udruzenje musicara ima opravdanja, tj. koliko je odrzivo i izvodljivo, ako ce biti nekomercijalno, jer dosad sam mogao da se uverim da se pri svakom od udruzivanja sve uglavnom svodi na "prodam ti" kroz vaninstitucionalnu komercijalu, da ne nazovem to bas pravim imenom. Mozda je takav motiv i jedini odrzivi nacin okupljanja, te ne bih imao na kraju mnogo ni protiv toga, ali bi bilo najbolje ako bi se time bavio neki stvarni trgovac koji bi, sem sto je naklonjen nama, imao i nekakvu materijalnu podlogu da nas trpi dok se druzimo (ozenjeni, a realni i bez iluzija shvataju o cemu pricam, je li?), recimo kao Kiza u No1 u Valjevu, gde se dosta ljudi povremeno skuplja, druzi, nekad razgleda pribor, ko voli da se hvali - hvali se. U takvim okolnostima, ljudi bi mogli da imaju kad im odgovara forum uzivo, bilo spontano ili bi mogao da postoji odredjeni "fly day",,, A Kiza radi (odlicno) i od pomoci je i sebi idrugima (naravno, i musicarima i ostalim ribolovcima) Valjeva. Takvih klubica ima nekoliko u malom (spram Bgd-a) Valjevu, u drugim gradovima Srbije je slicno, samo u Bgdu dominiraju... Nemam pojma ko, nisam clan nijednog kluba vise od 15 godina. Zadnji put kad sam bio u "Galovici", tamo su treskali dominama o sto, cujem da je sad malo drugacije, ali opet se svodi na nekakva plovkaroska nadpevavanja i takmicarske sheme i to mi ne deluje kao musicarsko mesto uopste. I kao najvaznije, ne treba smetnuti s uma da su ti sto edituju i brisu tudje a ostavljaju samo svoje smajlije, na zalost, odavde i da bi i oni predstavljali (na zalost) legitiman deo musicarske zajednice Beograda.

Na kraju, da rezimiram: verujem da bi bilo tesko volonterski organizovati musicare u Bgdu; ili profesionalno, ili licnom
ad hoc inicijativom (npr. to sa (s)plavusama).