Musicarenje u Srbiji -2016-

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ne svidja mi se ovo uopste...pre je bilo bre nekih revira, nekih pokusaja uspostavljanja revira, poribljavanja, raznih vesti sa mrestilista (braduljica,vrelo, timok), casopisa Musicar, nekog entuzijazma vezanog za Drinu, raznih akcija za popularizovanje musicarenja itd...sad se sve svelo na ono sivilo sa Moravice... ili kao sto Bojan rece na to da je sad dobro jer su se musicari polarizovali i nema vise svadja...
A i pogledajte forume, cisto proseravanje pojedinaca, sve manje ima ljudi koji stvarno imaju nesto da kazu...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Milane nema vise uslova za normalan zivot u Srbiji kamo li nesto drugo.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Milane a sto je sivilo na moravici?
Ako se vec cimas i zelis neko desavanje napisi nesto konstruktivno. Pokazi neku muvu, svoj teren.....

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
uoste se ne cimam nego komentarisem stanje u Srbiji sto se tice musicarenja...
A sivilo je to sto je jedino mesto za otvor sezone (pored Gradca) Moravica, reka u kojoj ima pastrmke mnogo vise sticajem okolnosti nego direktnim uticajem coveka...Sivilo je to sto pored reka koje imaju potencijal da priuste potpuni musicarsku uzitak musicari se okupljamo na nekom potoku za kim se niko od vas ne bi okrenuo da ima drugu alternativu...a inace ceo onaj ambijent na Moravici je siv...
Da napomenem da mi nije cilj da omalovazavam ucesnike ni organizatore...nego samo da vidimo gde je musicarenje u Srbiji 2016 godine tj dokle smo stigli...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
Milan VB je napisao(la):
Ne svidja mi se ovo uopste...pre je bilo bre nekih revira, nekih pokusaja uspostavljanja revira, poribljavanja, raznih vesti sa mrestilista (braduljica,vrelo, timok), casopisa Musicar, nekog entuzijazma vezanog za Drinu, raznih akcija za popularizovanje musicarenja itd...sad se sve svelo na ono sivilo sa Moravice... ili kao sto Bojan rece na to da je sad dobro jer su se musicari polarizovali i nema vise svadja...
A i pogledajte forume, cisto proseravanje pojedinaca, sve manje ima ljudi koji stvarno imaju nesto da kazu...

E Milane, pusti revire, koji ce nam kurac reviri bez ribe. Znaci bolje manje punih revira nego mnogo praznih. Timok, pa cim je onaj olosh od ihtiologa umesan u nesto to je osudjeno na propast, dokazano bezbroj puta. Vrelo je vrelo nikad nije ni bilo revir u pravom smislu reci, to je bio interni dogovor nekolicine pojedinaca, skupili pare, ubacili ribe, dogovorili se da pecaju i vracaju i uglavnom nisu vracali :hammer:
Ima na forumu ljudi koji imaju mnogo toga pametnog da kazu ali treba ih pitati nesto jer su uglavnom dosta toga rekli. Sta sad oni treba da budu neki animatori? Forumi su bas kakvi treba da budu, diskusije, proseravanja, slike musica, pribora ulova. Uglavnom mesta gde se ljudi hvale kako su nesto kupili, upecali, napravili. Ovo je istini za volju najslobodniji forum po disciplini, Zato je ovoliko ziv. Ja sam na mom forumu podstrekivao zucne, nekad i teske rasprave ali ljudi su po defaultu pickice pa se prepadnu toga. A iz takvih diskusija pametni najvise imaju koristi i izvuku najvise :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Milane. Ne znam odakle si ni gde pecas. Ali nisu samo te dve reke dobre. Imas djetinju npr. Koja je fenomenalna. Drugo mnoge reke su bile nemoguce za lov zbog vodostaja.... stanje jeste lose....al necu sad da se prenemazem jer nije bolje. Pecam gde mogu.
Eto npr srpski deo lima je bogat ribom al ga ljudi ne forsiraju. Nije sjajno al da se upecati koja riba. Rzav je bio dobar sad je ok. Visocica. Problem je sto mnogi ne znaju da upecaju ribu, ma kako ovo zvucalo prepotentno od mene ali tako je.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
oholi je napisao(la):
Eto npr srpski deo lima je bogat ribom al ga ljudi ne forsiraju. Nije sjajno al da se upecati koja riba. Rzav je bio dobar sad je ok. Visocica. Problem je sto mnogi ne znaju da upecaju ribu, ma kako ovo zvucalo prepotentno od mene ali tako je.

Ne da zvuci prepotentno nego i jeste prepotentno :hammer:

Izjednacavas Gradac sa Rzavom, Visocicom i Limom, pa sto ne hvatas po 20-30 riba na Razavu, Visocici i Limu kad si mangup :D

radezamora

Senior member
Učlanjen(a)
04.02.2011.
Broj reagovanja
98
simpson H je napisao(la):
Nemam pojma Rade zasto bi to prepravljao kad rec sport oznacava zabavu u izvornom stanju. Ima milion drugih nacina uzivanja pa podvesti musicarenje generalno pod isti kos sa recimo uzivanjem u kokainu ili alkoholu, a neko uziva i u trpanju u bulju :hammer:
Priznaces da je sport sasvim adekvatna rec ao se uzme njegovo izvorno znacenje.
bojane,nemam nista posebno protivno  u tvojoj definiciji, to  vise zbog stavova mog  cenjenog zemljaka i istomisljenika

Љубодраг Симоновић – Дуци (Врњачка Бања, 1. јануара 1949) је бивши југословенски и српски кошаркаш, а данас књижевник и критичар капитализма. Изразито је критичан према капитализму и савременом олимпизму.-izvor viki

a rodili smo se, slucajno, u istom porodilistu.

mislim da i moz drugi zemljak, milan, isuvise preteruje, eto mu predlog da pokusamo da poribimo vrnjacku reku, sa jos jednim mojim kolegom, musicarem iz sela, imamo i uslove za barsko musicarenje no neka prvo ovde nesto zapocnemo/pre  dr. sv.rata su vrnjacka i novoselska reka bile sa pastrmkama, do 30 cm/

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Evropa je sto se tice ribolova kokosinjac  pregusto je ,, Malo je rijeka u odnosu na broj ljudi jos ova kriza i hidrocentrale,,  Da li hocete da postanete ko slovenci i li austrijanci da placate dnevne dozvole po 100 i vise evra,,, Normalno  drzava bi to htjela ,da ima zaradu od turista  pa i domacih ,,

Trebaju se uvesti novi zakoni  mislim da ce to rijesiti problem  Nece biti potrebe onda ni za poribljavanjem jer ovako se cuva vec postojeca riba  npr povecati minimalne mjere ne vise 25 cm za pastrmku vec dici na 50cm i jedan komad dnevno isto i za lipljena na 50 cm ,,,

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Neka ovo uvede neko od  rib. drustava  pa da se vidi kakvi su rezultati nakon par godina,,,

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
8
dzolix je napisao(la):
Trebaju se uvesti novi zakoni  mislim da ce to rijesiti problem  Nece biti potrebe onda ni za poribljavanjem jer ovako se cuva vec postojeca riba  npr povecati minimalne mjere ne vise 25 cm za pastrmku vec dici na 50cm i jedan komad dnevno isto i za lipljena na 50 cm ,,,

Dzolix kod nas samo priroda moze da resi problem. U obliku nekog svinjskog gripa ili slicno :hammer: :hammer:

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
69
Dzolix kod nas samo priroda moze da resi problem. U obliku nekog svinjskog gripa ili slicno :hammer: :hammer:
Ili neka balisticka raketa, a i tad bi neka bagra prezivela... :D

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0

Ljudska priroda  rijesava sve prirodne probleme samo je pitanje na koji nacin to rijesava,, Stvar je da  covjek pocne drukcije da reaguje a ne samo da je  iskoriscava radi svog interesa ,,, ribolov je sport ali ribolov je  i nesto i vise od sporta  zato mi ribolovci trebamo da prestanemo da budemo piuni i  zrtve nekih neznalica u birokratiji ,,

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Ne da zvuci prepotentno nego i jeste prepotentno :hammer:

Izjednacavas Gradac sa Rzavom, Visocicom i Limom, pa sto ne hvatas po 20-30 riba na Razavu, Visocici i Limu kad si mangup :D
Aj naocare na oci. Napisao sam da se upecati koja riba. Nigde nikakav znak jednakosti.
Ps:eek:vih dana dobijas paketic :)

Vrh Dno