Milanče je napisao(la):
@MM - ovaj moj podatak od Radula važi od kada su uveli fiksirane čuvarke sa obručima, pre toga su takmičari šetali kroz vodu i vukli sa sobom čuvarke sa ribom, što pletene što čelične... To je bila katastrofa
Daleko od toga da ovako ne postoji mogućnost varanja ali u odnosu na krađu olovkom sve je minorno :yeswink:
Da, moguće je da su se stvari promenile na bolje sa tim fiksiranim čuvarkama. Samo, trebalo bi i da takmičari i organizator razmisle o mestu gde se te čuvarke postavljaju.
Prošle sezone sam se zeznuo, došao u Plav da pecam a nisam imao pojma da je zakazano kolo crnogorske lige. Neko vreme sam gledao dva takmičara. Obojica su držali čuvarke u teškom plićaku, preblizu obali. A septembar mesec, voda mala i ugrejana, napolju +30°C.
Ako je već neophodno da se koriste, morale bi se postaviti u dublju vodu, bliže matici, gde je protok jači.
Takođe, bez namere da uvredim bilo koga, takmičare ili one koje se muče oko organizacije, mislim da korišćenje čuvarki šalje još jednu ružnu poruku. Poruku da 15-ak ljudi koji se praktično svi međusobno poznaju, a većina je u drugarskim odnosima, nemaju minimum poverenja jedni u druge.
Mora da se riba drži u čuvarkama i komisijski meri jer se (opravdano ?) sumnja da su neki od takmičara/klubova spremni da varaju.
Da pobednike čeka neka velika slava, novac, sponzori pa i da razumeš nekako. Ovako...