Mušičarska Liga 2015

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Milanče je napisao(la):
Ni ja ne verujem da će se na  Gradcu čuvarke koristiti. Ali Gradac je čista i otkrivena staza na kojoj se gotovo uvek vide susedni takmičari, ima publike... A i svi merači na Gradcu su obično iskusni mušičari i ekolozi (  :D ) tako da je mogućnost (i verovatnoća) da neko upisuje izmišljene ribe uveliko smanjena.
milance , van pameti je da se na moravici koriste cuvarke a na gradcu ne . ja kao takmicar nikada ne bi pristao na tako nesto i sumnjam da ce bilo ko od ucesnika prihvatiti takve uslove . znaci kada drugi klub meri ribu treba a kada tvoj meri ne treba cuvarka
ja bi da sam merac maricu dopisao tri ribe od 50cm ...ulozio sam na coveka 4 piva protiv simpsona i nemam nameru da mi propadne investicija  :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
sasats je napisao(la):
...
milance , van pameti je da se na moravici koriste cuvarke a na gradcu ne . ja kao takmicar nikada ne bi pristao na tako nesto i sumnjam da ce bilo ko od ucesnika prihvatiti takve uslove.
...
Takmičar se ne pita ništa, a pravila se propisuju u pravilniku, i dodaci objavljuju pre svakog kola (pogledaj poziv koji je Sale Župa postavio). Zbog uslova na stazi menjaju se i pravila, bilo je ovde reči o svemu tome... Negde može tri muve, negde dve, negde jedna, negde se klen meri a negde ne, negde ima rotacija, negde nema gaženja... Sve je to ipak u interesu regularnosti takmičenja i što ravnopravnijih uslova za takmičare. Reka Gradac je poseban revir u nadležnosti Ekološkog društva tako da je tamo drugačije nego na Drini, Mlavi, Moravici, Đetinji.... pa gospodar vode može i da postavlja dodatne uslove. Hvala im svakako na gostoprimstvu pošto oni nisu ni u kakvoj obavezi da nas ugoste...
A i ja lično mislim da ima pravila koja su "van pameti" pa šta ću nego da se prilagodim  :mad:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
Gde sad naci cuvarku Jbt..stvarno ste CAREVI..ovo nigde nema..Da ponesem I Glistu? Pa koji ce nam kurac onda merac . Lepo istresemo svu ribu na sto I cao I posle na rostilj..pa za NASU da sam se prijavljivao pre bih na mesec poleteo.

Maricu nasao sam ti meredov povoljno, taman za ono sto ces da hvatas :D

8000.jpg

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Baki-Pa je napisao(la):
Čuvarke se koriste samo za takmičenje. U slobodnom pecanju riba mora odmah nazad u vodu. Kako uopšte povezujete te dve stvari? Nema tu šta da se objašnjava. Upravitelj voda propisuje režim ribolova, i na takmičenju i u slobodnom ribolovu i u većini slučajeva se razlikuju.
[/quote

zasto bi onda bilo razlike i u slobodnom pecanju,po tome ispada da ja,oholi ili tihi(samo primer) cuvamo ribu u cuvarkama u slobodnom pecanju da bi jedni drugima pokazali cija je veca i ko je vise ulovio. Glupost ali nevidjena. Na Grad u je zabranjeno prihvatanje ribe i ribolov bez meredova bas iz razloga da se riba ne povredjuje a apeluje se i na ribolovce da ribe odmah vrate a da ih ne muce slikanjem i sad odjednom moze cuvarka. Neka mi neko objasni kako ce i gde ta cuvarka da bude na nekom od preliva gde je voda jaka i dubine 25 cm.

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Pero, ja nigde nisam napisao da se u slobodnom ribolovu koriste čuvarke.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Maricu moras i kabanicu da kupis posto ce kisa i to ti je jos 500 RSD....

Sent from my iPhone using Tapatalk

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
Znam to i nisam to ni napisao već ssam pitao zašto se i u slobodnom pecanju ne koriste čuvarke,možda se nisam dobro izrazi,ali to je pitanje.
Koliko vidim,a ne razumem se baš mnogo u problematiku oko pravila na takmičenju su strožija pravila i nema slobodnih interpretacija pa zato mi i nije logično da u slobodnom pecanju ne sme čuvarka a u ovom sme.
Sećam se da smo se na jednoj od tema na ovom ili drugom sajtu sprdali sa tim pravilom kada se pisalo o takmičenjima u CG i trpanju viška riba u čuvarke.
Uostalom totalno nebitna stvar ,ali meni lično para i oči i uši čuvarka na mušičarskom takmičenju,takvo nešto sam viđao na plovkaroškim takmičenjima i tamo mi je to ok,dubina čuvarka puštena i riba šparta,ali na Gradcu mi to nekako nije izvodljivo_Opet je to samo moje mišljenje.
Uostalom ko može da garantuje da ja kao sudija neću Mariću ubaciti par riba u čuvarku i pre početka takmičenja ili čak i u toku takmičenja?
Ništa to nije sigurnije od upisivanja riba ili cm,na Gradcu smo uvek pazili da se to ne dešava(pišem u svoje i ime mojih drugara)da se ne upisuju nepostojeće ribe ili cm,jer to nije pošteno ni prema ljudima koji su zapucali iz Raške recimo ili Pančeva ili bilo odakle da bi se favorizovali domaći takmičari ili neki poznanici. T o je sve stvar kulture po meni.
Mariću javi se da se dogovorimo  :hammer: :hammer: :hammer: ,ode Proti kuća  na doboš :smoke:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
A ja cu antikliz da ti prodam da ne proklizavas po blatu hahahhaha

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
maric je napisao(la):
To onaj tvoj Simpsone na Drini sto koristis  :hammer: :hammer: :hammer:

Maricu brate ja u zivotu meredov koristio nisam sem saranski za bas krupnog smudja kog ne mogu rukom da prihvatim. Isto, nikad se nisam pomerio metar nizvodno na Drini kad zakacim ribu niti sam ikada isao za zakacenom ribom. Ona koju ne mogu da privedem do mesta gde stojim, neka ide slobodno. Na Gradcu ne koristim meredov niti hvatam pastrmku u ruke sem ako je bas progutala duboko, onda uglavnom secem tipet ali to je bas retko. Bas, bas, bas retko muljam ribu po rukama.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Xaxaxaxa ode kuca nego sta :) Pero dogovor pao.. Tihi na kisi se raste :)  Oholi spremi ti neki strimercic  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
pera je napisao(la):
Uostalom ko može da garantuje da ja kao sudija neću Mariću ubaciti par riba u čuvarku i pre početka takmičenja ili čak i u toku takmičenja?

Nemoj da te sanjam, 4 piva su u opticaju :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Pero samo ti skuvaj gulas kako znas ima da ih operem kao nista I bez tih Riba :)

Vrh Dno