Mušičarska Liga 2015

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
Pišem ovo jer zamišljam tih 20 takmičara na nekoj obali raspoređenoj.I slabu sliku dobijam da se negdje tih 20 mušičara može skoncentrisati.
Može kao kod nas što svake godine organizuju somovijadu i godianam po par somčića ispod mjere uhvate.
Pa da li je to takmičenje???

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.682
Tommy, sad je to nekako na brzinu uradjeno. Al je uradjeno. Da se ja pitam svako bi dobio po jedan deo reke, i smelo bi da se gazi. Pa jedan krug pre podne. Par sati pauza pa popodne drugi krug. Djetinja je vrlo zajebana za rotacije na pola sata. Zato bi na njoj ovo bilo pravo resenje. A da su nam reke ocaj to stoji

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
374
To i govorim,iako volim Drinu nije ozbiljna rijeka.Vodostaj je nepredvidiv.Te samim ti i riblja aktivnost.Masu problemam imamo na vodama ja bih odatle krenuo u riješavanju problema.Takmičenje bi došlo samo od sebe bez ovoliko problema.A jedva se i dvadeset iskupi.Srbija treba da ima predstavnika i sramota je da budemo zadnji u nizu!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
oholi, jel mora domace takmicenje da bude samo salmonidno ?

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Sasats - domaća takmičenja se odvijaju po pravilima koja su usklađena sa međunarodnim (FIPS-MOUCHE). Na njima se boduju salmonidne vrste. Isto kao što se fudbalska pravila FSJ usklađuju sa pravilima FIFA...
Mada se ponekad napravi izuzetak pa organizator dozvoli i bodovanje ostalih vrsta. Ali isključivo na salmonidnim vodama, nisam čuo ni za jedno zvanično takmičenje u okviru FIPS-MOUCHE koje je organizovano na vodi u kojoj nisu najzastupljenije salmonidne vrste.
Recimo ja prošle godine uhvatih 2 klena na Limu na JPK ali nisu bodovani (u pravilima je jasno pisalo da se boduju sve vrste pastrmki, lipljen i mladica)
Dok je organizator na poslednjem svetskom prvenstvu u Češkoj naveo da se boduju SVE vrste riba uhvaćene na regularan način. Doduše ne znam da li su lovljene i neke nesalmonidne vrste...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Na svetskom i evropskom je obavezno bar jedno kolo na jezeru iz čamca... Na državnim nije - zavisi od mogućnosti organizatora...
Na pretposlednjem svetskom u Norveškoj su bila 2 kola na jezeru - jedno iz čamca a drugo sa obale!!!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
milance , ako se racunaju samo salmonide domace takmicenje ce biti veoma skromno . niti ima reka gde ima ribe a reke sa to malo ribe su male i nemaju kapacitet da prime 20 ljudi kao sto rece tomi . ono moze da peca i 100 ali treba obezbediti bar priblizno iste uslove svakome . ovako ce biti kome kakvo padne mesto i to je to. a posle da se ide na pripreme negde gde ima sta da se peca i gde da se peca .
jos da te pitam , kakav je program takmicenja? razumeo sam marica da je prvo gradac krajem marta ? gde ce biti ostala takmicenja?

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Sve je Gradac tj 28-29..ljudi ova godina je samo da se pokrene Liga..e sad sto su se ljudi naprzili za Svetsko jbg..

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
cekaj bre maricu? 28 i 29 gradac i to je to? ranijih godina je bilo na nekoliko reka , i drina je bila u programu . ovo je bas siromasno

maric je napisao(la):
ljudi ova godina je samo da se pokrene Liga..e sad sto su se ljudi naprzili za Svetsko jbg..
ja koliko vidim da su se svi naprzili . da je drugacije i da samo treba da se pokrene liga bilo bi takmicenje u maju  ;) znaci marke za neki dan cemo znati da li oblacis dres  :D

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Zbog mogućnosti da se ode na Svetsko prvenstvo ove godine je iznuđeno "ubrzano" izborno tj. državno prvenstvo koje će se održati "u cugu" jednog vikenda na Gradcu. Jednostavno se mora cela organizacija završiti pre uskrsa da bi se eventualno prijavili na vreme.
Nisam presrećan celom tom činjenicom ali mislim da je sada nemoguće drugačije. Mislim da je jako važno i dobro da se kako-tako održi!!! Pa dogodine malo bolje, pa za par godina biće to nalik okruženju...

Sasats - rezultat na mušičarskim takmičenjima jednostavno uvek zavisi i od sreće pri žrebu i dobijenim mestima. Mada najbolji uvek isplivaju negde pri vrhu što je veći broj sektora - tj. različitih reka/jezera. Baš zato su i najbolji zato što se snalaze uvek i svuda.  Sa druge strane ovakav način (kako ćemo ga mi nadam se ove godine isterati) je krajnje neizvestan - svako može uz malo sreće da pobedi :D

I za kraj - biće ove godine dobrih mušičara i jakih takmičara pa i uzbuđenja i svega ostalog. I zajebancije na kraju :tbumb: I ipak mislim da će se najbolji najbolje snaći i u skraćenom i samim tim otežanom programu.

P.S. Što se tiče reka ranijih godina pecali smo mi pored Gradca i na Rzavu, Đetinji, Jošaničkoj reci, Drini, Crnom Timoku... I uvek se nešto lovilo, tu je i Mlava... Pa kom obojci kom opanci....

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Samo jedan dres oblacim crno-beli  :D mozda bude krompir tj 0  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: s obzirom da sam saznao pre 5 dana da trebaju barbless a vezao na obicnim musice sa kojih sam hteo da skinem povratnu kuku. Najveca udica koju sam uspeo da nadjem je #12 tako da se ne nadam nesto mnogo..al ucestvovacu I to je nesto  ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
E, da - ja sam i za to da se eventualno održi par kola na Limu u CG... Dobri reviri, cene dozvola kao na Gradcu, udaljenost u proseku nekom manja, nekom veća....
Kako može Jamajka da ima olimpijsku bob reprezentaciju a sneg nikad nisu videli  :hammer: :hammer: :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
maric je napisao(la):
Samo jedan dres oblacim crno-beli  :D mozda bude krompir tj 0  :hammer: :hammer: :hammer: :hammer: s obzirom da sam saznao pre 5 dana da trebaju barbless a vezao na obicnim musice sa kojih sam hteo da skinem povratnu kuku. Najveca udica koju sam uspeo da nadjem je #12 tako da se ne nadam nesto mnogo..al ucestvovacu I to je nesto  ;)
maricu daj 20e sudiji i kupi u ribari dva kila pastrmki i resen problem  :D
sto se tice udica ... zbog kratkog termina za pripremu , a koliko vidim jos uvek se ne zna kakve muve smeju da se koriste trebalo bi da se omoguci ljudima da pecaju na kakve udice i muve imaju . posle u toku priprema detaljno predjite gradivo sta vam treba za dalje

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
milance , lim bi bio idealan i za takmicenje i za eventualnu pripremu . tri revira svaki razlicit sa dosta razlicitih riba . a tu je i jezero koje je veoma zgodno za musicarenje

Vrh Dno