Mušičarska Liga 2015

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sale, zanima me u vezi gazenja pravilo.
Sa interneta sam pokupio jednu fotku, mislim da se radi o Gradcu.
Zanima me da li takmicar sme da zagazi od prilike do plave linije (naznaceno na fotografiji) kako bi pecao u matici ( uokvireno crveno) koja se nalazi do druge obale?
Jer sutra mene moze zapasti neko ovako mesto i ako ja adekvatno ne pristupim mestu ja sam bukvalno hendikepiran.
Sa obale do tamo one matice bukvalno je neizvodljivo kvalitetno pecati, pogotovo nimfa i strimer.

2akcyom.jpg

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Eko druze, ovde nemas vise od 4-5m ukupno sirine vodotoka, bez brige nemas potrebe da gazis...ako imas10fita dug stap a i ti si u prici ceskog nimfaenja, bez ikakve frke regularno pecas i uzivas...pozdrav  :tbumb:

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Proto, ne poznajem teren tako da ne znam.
A na slici mi deluje zaista mnogo sire.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
I jeste dosta sire od 4-5 metara, ovde ima minimum 10-12m...

Sent from my iPhone using Tapatalk

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Drugari, nije to Lim,niti je jaka Drinska matica i njeni kanali....

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Nije ali na ovakvim mestima sa 10+ metara mozes da zaboravis na kvalitetnu prezentaciju bio cega, pogotovo nimfe i strimera.

Mislim da je ekovo pitanje skroz na mestu...

Sent from my iPhone using Tapatalk

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Na Sokobanjskoj Moravici ima samo nekoliko mesta s kojih moze da se uspesno peca sa obale, a do polovine njih se dolazi uz/nih reku, gazenjem po 20-30-50 m. Za razliku od Gradca, pored nje su obale neuredjene, cesto neprohodne.

Ne znam kako ce sve to da ispadne.

Mrzi me da citam pravilnik, ali zar nije po pravilima svetskog da je gazenje dozvoljeno? Cini mi se da sam neke snimke gledao kad se gazi...

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Pravilnik ostavlja organizatoru da uredi neke stvari oko samog načina lova ribe-da li ima gaženja u vodu i koliko je to (da li trećina,polovina širine toka ili može da se pređe i na drugu stranu), da li riba lovi na jednu ili više mušica....
Organizatori takmičenja na Gradcu nikada nisu dozvoljavali gaženje u vodu,pa verovatno neće ni sada.
Za Moravicu znam da je vrlo nepristupačna,čak na nekim mestima ko džungla,pa ćemo videti šta će organizatori reći i kako će rešiti taj problem.

Konkretno oko gaženja-na većim takmičenjima takmičar ima veću dužinu svoje staze u kojoj lovi ribu (zna da bude i 200m) pa mu je ostavljeno na volju da li će gaziti u vodu ili ne.Uglavnom su to veće i jače reke sa količinom vode u toku,a Gradac je za tu varijatnu,realno mali.
Na prethodnom takmičenju,na Đetinji,svi smo gazili u vodu,bez izuzetaka.Takva je voda i moralo je da se primeni to pravilo.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Eko ako te zapadne takvo mesto na gradcu a ne bude dozvoljeno gazenje, idi kod pere na kotlic

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Ma Gradac prosto nije za gazenje....cela takmicarska staza bar u proteklih par godina nije iziskivala od takmicara takve zahteve.
Steta bi bilo da realno plitku i malu vodu gazimo tokom takmicenja..
Daj malo da se uziva, malo prezentacije...nije u pitanju "meso na stolu'..Kotlic ce biti na stolu...e sad, za fenjerase nece biti  ni toga, nego nek ponesu od kuce SDO ili kakav topli napitak  :nowink: :bleh:

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Gradac se gazio svaki put do sada na mestima gde je to organizator dozvoljavao, i nika se nije pecalo 100% staze sa obale!!!

Jeste da je to 90% prema 10% ali imalo je gazenja, to ovi sto se vrzmaju oko kotlica ne znaju...  :bleh:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
A dobarr deo mesta bi dao mnogo vise ribe da sme da se gazi. Proto nije meso al je cilj sto vise ribe.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Ma Vas dvojica...bolje da Vam je registracija na LE nego na LA tablice.....rostiljdzije moje...mnogo bre sve to shvatate ozbiljno...previse.
Ako Vam treba ozbiljnosti dobicete telefon osobe koji je sam poceo borbu protiv vetrenjaca pre dvadesetak godina i uspeo u tome, pobedio ih....Uveo nov sport na brdoviti Balkan na mala v rata, Ligu napravio, napravio omasovljenje iste, pooooootvarao gomilu malih i velikih klubova, reprezentaciju napravio...Tim koji gazi neke a gubi od najboljih Evropskih timova...Al sad kolsantiNG naplacuje, a i ja sam od KICANOVICA, nema vise dzabe saveti  :nowink: :nowink: :nowink: :)

Vrh Dno