Mušičarska Liga 2015

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sasa, ipak mislim da si malo pogresno shvatio oko merenja.
Udica ne sme da bude duza od 30 mm.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
koliko sam razumeo objasnjenje koje je napisano pored slike alata za merenje udica mora da bude kraca od njega a duzina alata je 40 mm? a telo musice treba da bude 30mm . trebalo bi da je tako?

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Koliko se secam Salezupa je napisao da ce se ovaj sablon primenjivati samo kod pecanja na 2 muve.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ma ovaj alat je meni isti otvarac za pivo  :) tamo gde se meri muva taman je kako treba  :yeswink:
ako se sa njim mere samo dve muve onda mozes da vezujes i 10mm debele nimfe i strimere ako pecas na jednu . sumnjam da je tako ali bolje neka sale odgovori

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Izvod iz pravilnika, clan 31.

-Свака мушица састоји се од удице обмотане са концем и материјалом, дужине тела до 3 цм;
-О облику и дужини мушице одлучује сам такмичар;
-Отежане мушице су дозвољене под условом да је отежање сакривено унутар материјала за
израду мушице;
-Дозвољена је једна видљива отежавајућа куглица не већа од 4 мм;
-Сама фарба не сматра се украсним материјалом.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
u pravilniku nigde ne pise da se alat koristi samo na jezeru vec da ga mora posedovati svaki sudija i sa njim proveriti muve . sacekaj saleta do sutra da razjasni da ne preteras sa debljinom muva ako sam mozda ja u pravu  :tbumb:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Opet jovo nanovo rekoh ja ne vezujte musice dok ne izadje pravilnik

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
eko je napisao(la):
Cekacu da se Sale oglasi po tom pitanju.
Sale, na brzaka prelistah pravilnik i ne vidoh da negde pise dokle se meri duzina ribe, je li do pocetka repa, do sredine repnog peraja ili do kraja repa?

21ajlw3.jpg

Na svim takmičenjima na kojima sam bio van Srbije,meri se i računa dužina pod C.

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Šablon za merenje se koristi-za proveru prečnika perle do 4mm,a ostatak detalja na njemu služi prilikom lova na dve mušice.Kod nas su dve mušice dozvoljenje na jezeru (kada bude bilo), a na nekim prvenstvima u svetu kada se koriste i tri mušice.

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Kada se koristi tipet ring,imamo dva čvora-jedan dolazni i jedan odlazni (da se tako lakše izrazim).Znači,jedan je sa predveza na koji se kači ring,a drugi kada se postavlja sam tipet na koji se vezuje mušica.
Svaka mušica se vezuje za tipet,direktno.Bez mogućnosti korišćenja dodataka za olakšano menjanje mušica.

Salezupa

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2015.
Broj reagovanja
0
Ako je takmičarima za utehu,na takmičenjima a i u slobodnom ribolovu godinama unazad koristim BL udice.Knapek S veličine 6 ima dužinu pravog dela oko 22mm,što mi je uvek dovoljno da stavim perlu od 4mm (vidnu dozvoljenu) plus 3 ili 4 komada u telo,koje posle sakrijem koncem i marabuom.

eko

Hero member
Učlanjen(a)
19.02.2009.
Broj reagovanja
95
Sale, na osnovu ovoga znaci tipet ring nije dozvoljen.
Koji nam onda cvor preporucujes za spajanje predveza i tipeta?  :D

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Stani sad npr imam tungsten 4mm al mi telo npr malo preko npr za 1mm jel to ok

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
Mariću, ne sikiraj se, za tebe su spremne muve, tvoje je samo da pecaš. Previše je para stavljeno na tebe da bi se tako lako ispustilo.  :bleh:

Vrh Dno