Marić me prozva pa da napišem i ja koju.
Na Moravici sam došao dan ranije, prvo iz razloga što imam dosta km do tamo pa da se ne lomim u putu a drugo da bih malo pecao.
Taj dan smo Hura, Ja, Keno i Sale Župa počeli pecati oko 16h i prekinuli pecanje oko 18h, svi zadovoljni brojem ulovljenih riba za ta 2 sata.
Meni je konkretno svako izgledno mesto dalo ribu, govorim o ribama u meri a onih malih od 15-18 cm ulovis koliko ti volja.
Sutra dolazimo na stazu, vidim da je voda dosta manja nego predhodni dan i da opada i dalje lagano a i mnogo bistra je.
Prvo mislim da nisam imao sreće sa žrebom a kao drugo ni jednu ribu koja mi se javila nisam uspeo da izvadim, osim onih malih.
Prvo mesto na kojem sam pecao totalno me demotivisalo i znao sam da neću imati tu ribu na štapu.
Dugački vir koji je skroz miran. U vrhu imam jedan mali brzak dužine 4 metra ali ni on mi ne daje ribu. Nekako uspevam da sa dna strimerom podignem 2 ribe ali ni jedna nije u meri.
Drugo mesto gde pecam dopalo mi se. Mita je tu bio pre mene i nije imao ribu. Odmah na početku takmičenja gubim ribu na strimer, beše to lepa pastrmka od nekih 35 cm. Lovim par sitnih i 2 u meri spadaju mi pred sam kraj takmičenja.
Nakon tih dešavanja posumnjao sam da nije to moj dan.
Treće mesto gde lovim mnogo mi se dopalo. Tu je Luka imao 5 riba pre mene. Ali ja samo vadim one sitne do 18 cm, nikako nesto krupnije. Uglavnom i tu gubim 2 ribe u meri, jednu sa strimera a drugu sa nimfe....
Četvrto mesto gde sam pecao bilo je očajno, dubok vir. Molio sam Boga da me to mesto ne padne i ipak me je palo.
Tu gubim jednu ribu na strimera i ništa više. Inače na tom mestu ceo dan niko ni jednu ribu nije ulovio.
Sve u svemu jedno lijepo druženje. Riba nije radila zbog zaista malog vodostaja i bistre vode. Legla je na dno i povukla se u čkalje. Bukvalno svaka riba koju sam izvadio (ove male) bila je puna pijavica.
Više sreće drugi put.