MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Broj reagovanja
0
Neki takmicari mogu biti ograniceni a ja ih razumjem neki majstor sportas  je dobar u nekom stilu  nacinu a u nekom losiji nesto mu neodgovara i nesto je zacrto  kao svoj buduci stil i to onda forsira i brani i ovako sa raspravama  i onda neko bi da mijenja pravila a nama je lakse mi se ne takmicimo  meni je svejedno , ja gledam objektivno  a za tebe ne znam iz kojeg ti to ugla gledas,, dali  kao selektor ili kao takmicar il oboje ,, ,,ja bi samo da se rascisti  oko pravila a oni sto odlucuju ako im je cilj da bude zamumuljeno radi nekog vela misterije  oko FF onda je to druga prica

Ko zna kakvi su bogovi mozda ih ima svakakvih ko i budala a ti si bog zivota svog  a sumnjam da si ti onaj vrhovni koji je napravio ovo sve,,,  ako ga ima i ako je to tacno  :)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Dzolix na ovo gledam kao buduci kapiten reprezentacije i kao buduci Prvak Sveta ;) vreme radi za mene ;)

pera

Hero member
Učlanjen(a)
24.01.2010.
Broj reagovanja
1
maric je napisao(la):
Na ovom forumu izgleda da samo Dzolix cita sa razuvevanjem. Svi ostali se zadrto drze svog misljenja iako je mozda pogresno.

Šta pa ima ovde da se pročita osim,brkovi,brkovi,mita,mita ,jesi,jesi nisam,nisam i tako u krug 52 strane

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
I to sto kazes sta ima pametno. I da ima ko bi saslusao ;)

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
331
Ovih dana moj omiljeni cvor i postupak vezivanja

Prilozi

• cvor.jpg
    cvor.jpg
    79,3 KB · Pregleda: 84
  • blood-knot.jpg
    blood-knot.jpg
    68 KB · Pregleda: 70

Nebojsa.kg

Senior member
Učlanjen(a)
04.06.2016.
Broj reagovanja
2
maric je napisao(la):
Dzolix na ovo gledam kao buduci kapiten reprezentacije i kao buduci Prvak Sveta ;) vreme radi za mene ;)

Opaaa, rekoh ja. Maricu, ne sumnjam u to. Milan Tarot mi je potvrdio  :D.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Obavezno. Ako ikad dobijes waders i tu cu autogram da ti lupim na bulju da se zna ;) kad budes dolazio u Bg ili na Gradac javi se obavezno ;)

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Ostao sam dužan izvod iz CG pravilnika koji se odnosi na predveze i ostalu opremu...I u njihovom Pravilniku je dozvoljena samo 1 mušica.  Nisu ga ažurirali otkad je FIPS-MOUCHE dozvolio tippet-ring.
Naravno da onih izmišljotina vezanih za zabranu "brkova", spiralni indikator i zabranu okruglih silikonskih materijala nema...
Najzanimljivije mi je da je dozvoljen predvez "bilo koje dužine" - nisu se ograničili na 2 dužine štapa!!!

Član 24 .

Takmičenje se obavlja sledećim priborom :
-  Štap ne duži od 12 fita – 360 cm
-  Čekrk po slobodnom izboru
-  Takmičarski kanap po slobodnom izboru
-  Najlon – struna za predvez po slobodnom izboru , promjera po procjeni
-  Mušice po slobodnom izboru na udicama bez kontra kuke. Trup mušice ne smije prelaziti dužinu uidce. Udica može biti originalna ili modifikovana, to jest " stisnuta " i da ne zapinje
-  Čizme sa nogavicama
-  Prsluk sa mjestima za spremanje mušica
-  Kutije sa mušicama
-  Polarizacione načare
-  Kapa ili šešir
-  Meredov za iznošenje ribe na mjerenje
Takmičari moraju imati rezervne štapove za mušičarenje , ali prlikom lova oni ne smiju biti montirani niti čekrk namontiran
Takmičari su odgovorni za zaštitu svoje opreme
Moguće je koristiti sve vrste fabrički proizvedenih kanapa – plivajuće , tonuće ili tonući prednji dio , osim lead core kanapa
Kanapima za mušičarenje nije dozvoljeno dodavati dodatke za tonjenje ili plutanje . Shooting heads nisu dozvoljeni
Dozvoljen je samo jedan predvez , bilo koje dužine
Predvezi mogu biti sa ili bez čvorova sa fragmentima koji imaju minimum 30cm duzine, konusni ili jednake debljine
Na predveze i kanape nije dozvoljeno dodavati dodatke,otežanja ni plivajuće indikatore
Takmičari mogu koristiti suve i mokre mušice , nimfe i strimere
Svaka mušica sastoji se od udice obmotane sa koncem i materijalom , dužine tijela do tri santimetra
O dužini mušice odlučuje sam takmičar
Otežane mušice su dozvoljene pod uslovom da je otežanje sakriveno unutar materijala za izradu mušice . Dozvoljena je jedna vidljiva otežavajuća kuglica ne veća od 4 milimetra .
Sama farba ne smatra se ukrasnim materijalom .

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Da ne zaboravim - zanimljivo je da se ni u našem, ni u BiH, ni u CG Pravilniku uopšte ne spominju čuvarke!!! Iako se već nekoliko godina uspešno koriste i iako su u najvećoj meri doprinele poboljšanju regularnosti takmičenja u celom regionu!!!
Kakva čuvarka mora biti, gde se postavlja,ko i kada meri ribu, koliko puta u toku takmičenja, šta ako riba ugine u čuvarci,...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Verujem Mito da i oni imaju neki usmeni dogovor medju sobom.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
149
Usmeni dogovor?!?
U pozivu pred takmičenje mora se sve razjasniti pismeno. U našim pozivima pisalo je da se ponese čuvarka ali bi ipak njenu upotrebu trebalo definisati i Pravilnikom. Ovako je bilo situcaija da takmičari dođu bez čuvarke...
Morao bi da postoji član u kome se kaže da mora biti platnena čuvarka sa obručima pošto metalne oštećuju ribu a one bez obruča je guše i dave...

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
603
Mi smo 2015 kad je pocela Liga par dana pred takmicenje obavesteni o tome pa je bila frka stani pani da se nadje cuvarka. Da mi Baki nije poslao onaj drzac kacio bih je na Drvo na Moravici. Pa je bila frka hoce li Gradac dozvoliti upotrebu cuvarke itd

emporio djuzini

Senior member
Učlanjen(a)
21.07.2010.
Broj reagovanja
0
Gospodine Marticu
Dokle cete unositi pometnju
Kako na forum, tako i u pripreme za ML zmk SSRS.
I sami znate sta je brk!
X x ste rekli da brk jeste indikator tj. da ga simulira.
Ali posto striktno nije zabranjen
Onda je dozvoljen!
Vasa poznata krilatica!

Svojim ponasanjem i isterivanjem pravde unosite
losu atmosferu.

Danas ste iskoristili izvod iz pravilnika takmicenja u musicarenju
U Crnoj Gori.
Naveli ste da je izmisljotina da je brk i spirala zabranjeni.
Proverite u njihovom savezu i kod njihovih takmicara.
U njihovom pravilniku lepo stoji zabranjena upotreba
otezanja i plivajucih indikatora...
Zasto je Maricev prujatelj Olson rekao da je brk dozvoljen!
Ali da ne zna da ga iko koristi, i da ga oni ne koriste
da ne bi rizikovali!
Čemu takvo razmisljanje?

Sbog sledeceg:

Sledeci osnovna nacela musicarenja
Oni isto kao i mi vaš brk smatraju indikatorom
Isto kao sto ga vi u neformalnoj komunikaciji nazivate.

I mislim da nema potrebe za ovakvim ponasanjem i isterivanjem pravde.

Trebali bi spustiti loptu...

Pozdrav

Vrh Dno