Prvo, izvinjavam se sto sam se malo preostro izrazio u prehodnom postu.
Nemam nista protiv toga da sto vise ribolovaca uziva u reci, ali po jedan ribolovac na svakih 20 m, a pritom nije takmicenje, ipak nije moja vizija ribolova. Mozda sam ipak malo sebican, iz razloga sto ja licno ne mogu da istrpim toliku navalu na ustrb mog uzivanja zbog kojeg sam i dosao na vodu.
Zamisli da dodjes iz Panceva na Djetinju na dan pecanja, predjes 250 km u jednom pravcu, i naletis na guzvu koja te ogranicava da tog dana pecas na samo dva-tri vira, a najradije bi ispitao celu reku uzduz i popreko (to bih ja najradije uradio da dodjem na neku novu vodu).
I nisam mislio na ribolovce sa strane, oni su vise kolegijalni i cini mi se da vise postuju vodu na koju dodju, vec na lokalne koji su vecinom plovkarosi, dubinkarosi, kamperi i sl., a sad su odjednom sportski ribolovci, C/R & tra-la-la... Ako su se vec zagrejali za musicarenje, kako to da se nisu primili na to pre 5-6 god, jer je i tad Djetinja bila atraktivna voda.
I kad odem na Lim ili Drinu, iako na njima nisam tako cesto, postujem tu vodu kao da je "moja, domaca" (uslovno receno). To znaci da sam uvek za iskrene sportske ribolovce koji znaju da cene prirodu i uzivaju u njoj, i voleo bih da ih vidim sto vise, naravno, u onom broju koji nikome ne uskracuje uzivanje na vodi.
Milance, a i svi ostali, kad se resite na Djetinju, slobodno se javite, da se vidimo i upoznamo i, naravno, razmasemo!