Marko_Mašić
Hero member
Na forumu sam video da je jako slabo obradjena tematika mokre muve,njeno pravilno koriscenje (vodjenje) u vodi i rezultati koje ona daje.. Mokra muva znaci da se njome peca ispod povrsine vode,znaci u vodenom filmu ili dublje..Kada sam poceo s'musicarenjem mokru muvu sam retko bacao,ali kada se u toku dana aktivnost ribe potpuno s'manji i nema je na povrsini da kupi insekte...poceo sam ozbiljnije da bacam mokre...u pocetku sam imao slabije rezultate...ali praksom se sve postize..najbolje rezultate i najlovnija mokra muva za klena (naravno ima puno drugih,ali mi je on najomiljeniji) je Petrovicev mrav (na slici)..na taj nacin sto muvu zabacujem sto blize obali...koja je obrasla rastinjem, sibljem (moze i pored nekog oborenog drveta,grane..)..pecam na taj nacin sto ga vodim kao da pecam strimerom...zabacaj...sacekam da malo potone, onda malo napred, gore-dole...pa opet malo zustrije prema sebi..pa ga malo podignem ka povrsini i onda TRASSSS!!!!...i tu je glavonja...ponekad mi se cini da je mnogo uzbudljivije pecanje na mokre muve u odnosu na suve...ali mi se samo to ponekad cini...
Verovatno ta neizvesnost i nemogucnost uocavanja samog cina kupljenja muve od strane ribe cine da ova vrsta musicarenja bude tako interesantna..Koji je vas "mokri" favorit...voleo bih da znam...pa mozda se pridruzi "porodici" Petrovica... fly_clap fly_clap fly_clap

Verovatno ta neizvesnost i nemogucnost uocavanja samog cina kupljenja muve od strane ribe cine da ova vrsta musicarenja bude tako interesantna..Koji je vas "mokri" favorit...voleo bih da znam...pa mozda se pridruzi "porodici" Petrovica... fly_clap fly_clap fly_clap