Molim vas ako neko moze da mi napise koje muve su mi neophodne za musicarenje pastrmke u navedenom periodu??!? Da bih znao koje muve da pravim za nju,planiram da se ove godine posvetim ribi koju mnogo volim ali je nijednom nisam imao na shtapu
.
po meni osnovnelazar je napisao(la):Molim vas ako neko moze da mi napise koje muve su mi neophodne za musicarenje pastrmke u navedenom periodu??!? Da bih znao koje muve da pravim za nju,planiram da se ove godine posvetim ribi koju mnogo volim ali je nijednom nisam imao na shtapu.
bogi je napisao(la):po meni osnovnelazar je napisao(la):Molim vas ako neko moze da mi napise koje muve su mi neophodne za musicarenje pastrmke u navedenom periodu??!? Da bih znao koje muve da pravim za nju,planiram da se ove godine posvetim ribi koju mnogo volim ali je nijednom nisam imao na shtapu.
-fazanov rep
-zečje uvo
-CDC i Elk sedževi
-razne varijante jednodnevnica, maslinaste, žute, braon
-par strimerčića
lazar je napisao(la):Sada znam koje cu da pravim!! Hvala svima na odgovorima!! Da pitam samo josh neshto da li ima odredjeni period kada se roje krznokrilci ili to zavisi od klimatskih uslova??!
Mixmaster je napisao(la):Period maj-septembar je veoma dug i ispunjen veoma raznovrsnom površinskom hranom za pastrmke.
Uprostiću:
Trebalo bi da imaš imitacije odraslih jednodnevki, krznokrilaca, kamenjarki, dvokrilaca i nešto malo kopnenih insekata.
1. Najpopularnije su imitacije jednodnevki, posebno čuvena majska i BWO.
2. Veoma korisno je da imaš i neku imitaciju odraslog krznokrilca, koji su obično braonkasti, zelenkastog, braonkastog ili narandžastog tela.
3. U bržim rekama ima puno kamenjarki, od kojih je najmudrije imitirati žutu kamenjarku i velike kamenjarke.
4. Dvokrilci su kod nas potpuno zapostavljeni, ali predosećam da će njihova velika popularnost u GB preći i kod nas.
5. Imitacije kopnenih insekata poput mrava, osa, skakavaca ili raznih tvrdokrilaca su veoma često mamac koji podiže pastrmke iz "mrtvih".