Nišava

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):
pedjabg je napisao(la):
Kuzma je napisao(la):
  Koji ce mi djavo lipljen u Nisavi
-kada ga tu nikada nije bilo
-kada ne patim za pecanjem iste ribe (kad mi se oce odem gde ga ima pa ga pecam)
-kada mi sadasnji riblji fond pricinjava maksimalno zadovoljstvo
-kada je pametnije fokusirati se na klena i pastrmku-zastita, poribljavanje

Bravo. Ali i sam vidis cime si okruzen... :-\
A ko ocemu, babe o ustipcima. Nema veze, sve u ovoj zemlji funkcionise iszvrsno, samo ce lipljeni da prave prbleme...

eh profesore, profesore, nastavljas sa fenomenalno glupim komentarima. Ja sam samo izneo svoje misljenje-koga nema bez njega se moze(lipljen)!

nije mi jasno Kuzmo sta te je to tolko pogodilo pa si ovako neprimereno reagovao. Ja bih brisao sve ove off-topice (ukljucujuci i ovaj moj.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Ti je sizifovski posao... Onog baje što ga jedan forumaš na avataru...  ;)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Momci, naslov ne zaslužuje ništa osim pisanja o mušičarenju, jer je u njemu ispisano ime najpopularnije mušičarske reke u Srbiji. Kuzma se ljuti zbog zlonamernih komentara onih koji ne prepoznaju značaj reke, po čijem je imenu nazvao čak i svoju firmu.
Istorija mušičarenja u Srbiji ne bi se mogla ispisati bez celog poglavlja o Nišavi i njenim mušičarskim asovima. Iako neki pokušavaju da nam sve prikažu drugačije, Nišava je centar mušičarskih dešavanja u ovoj zemlji. Po njoj gazi toliko vrhunskih mušičara, da joj po tome ne mogu prići ni čuveni reviri širom Zapadne Evrope. Bar desetoricu nišavskih asova bih, bez imalo stida, u bilo kom delu sveta predstavio kao profesionalce. Ova reka zahteva od mušičara da bude umetnik. Ono što se na njoj zove osnove mušičarenja, to je na ostalim rekama Srbije vrhunska umetnost. Zato onaj ko ovde nauči lov riba veštačkom mušicom, može sasvim normalno da mušičari na bilo kojoj reci sveta. Neki skromni mušičari sa Nišave nisu čak ni svesni toga.
Preporučujem onima koji žive daleko od Nišave, a žele da je posete, da se prethodno sprijatelje sa nekim poznavaocem ove reke, kako bi ga uputio u tajne ove jedinstvene vode. Druženje sa mušičarima sa Nišave je preduslov za bilo kakav mušičarski uspeh na ovoj reci, a veoma je korisno, jer polovinu njih možemo 'ladno nazvati instruktorima mušičarenja.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Mixmaster je napisao(la):
Momci, naslov ne zaslužuje ništa osim pisanja o mušičarenju, jer je u njemu ispisano ime najpopularnije mušičarske reke u Srbiji. Kuzma se ljuti zbog zlonamernih komentara onih koji ne prepoznaju značaj reke, po čijem je imenu nazvao čak i svoju firmu.

Bilo bi cudno da je u sred Nisha nazove "Topciderka" i da krene da prodaje sredstva za higijenu!

Ostalo je DEJA VU.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Pojasni malo ovo ocemu Ppises Pedja..
Nerazumem te,da li imas nesto protiv toga vezano za ime firme ili sta.
Uostalom njegovo je sta ce i kako ce da  da ,uradi kaze,nase je da saslusamo u prihvatomo.
Na ravno moze na se to nekom ne dopada ali stojimiza toga da treba postovati tudje musljenje....

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Vec sam napisao da je Kuzmino misljenje sasvim na mestu kad je lipljen u NIsavi u pitanju.
Nisava je sasvim razlozno ime za firmu u Nisu i ne mora da ukazuje odmah na ljubav prema reci, vec npr. na lokal-patriotsku naklonost ostalih Nislija (ovo je samo nacelno razmatranje, napominjem da neko ne skoci odmah) ili bilo sta drugo sto ce privuci klijentelu. Prodavnica higijene "Topciderska reka" u Beogradu to sigurno nece.
Nadam se da je jasnije.
Sto se postovanja tudjeg misljenja tice, to zavisi od sadrzaja tog misljenja, a ne od same cinjenice da je izneto negde.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
47
Za one koji ne znaju Topčidersk reka je potok koji izvire negde na Avali i spušta se kroz Beogradsko predgradje Rakovicu i jaku industrijsku zonu do ušća u čukarički rukavac. Topčiderka je bila poznata kao jedna od najzagadjenijih voda u staroj Jugi, naravno sad pola te industrije uz nju ne radi, ali je Topčiderka i dalje prilično mrtva, prljava i smrdljiva.

jankoj

Junior member
Učlanjen(a)
14.10.2007.
Broj reagovanja
0
Ja trenutno i nisam pobornik unošenja lipljena u Nišavu i svađao sam se jednom (ako se sećaš) sa nekim Drbanetom (biolog, valjda), koji se zalagao za lipljena u njoj, a samo je sa mosta video tu reku.
Opet vredjas ljude koj nisu na forumu, prvo Dr.Bane je rodjeni pirocanac, odrastao na Nisavi(a ne kako ti kazes video je s mosta). Godinama je ziveo u Novom Sadu a sada zivi i radi u Budimpesti. U toku samo jednog vikenda u Junu prosle godine ulovio je vise Nisavskih pastrmki nego ti za 10 godina...
Stvarno ze ruzno tako bez ikakvih osnova vredjati ljude!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Opet mlaćenje prazne slame. Samo mogu da primetim da se "majstori" sa Nišave, odjednom množe u pričama forumaša. :doh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Ili su mozda malo umorni pa su na neko vreme napustili sajt nebili im se odmorila glava od nasih prepirki  :'( :'( :'(

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Opet mlaćenje prazne slame. Samo mogu da primetim da se "majstori" sa Nišave, odjednom množe u pričama forumaša. :doh:

Pa ne mnoze se, postoje odavno, ali uzivaju za sebe i ne velicaju sami sebe, vec ima onih koji ih postuju.
I stoga prethodno receno nije nikako "mlacenje prazne slame".

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
9
Majstori postoje odavno, ali "majstori" su počeli da se množe i izmišljaju. Vidim da bi, čak i oni koji ne poznaju "nišavski poredak", da afirmišu "majstore" sa Nišave. Momci, nemojte džabe da brukate ljude koji to možda i ne žele.
Reka Nišava ima svoju dobro poznatu mušičarsku istoriju, koju je nemoguće prepravljati. To jeste reka koja zahteva od mušičara da bude izvanredan, ali nije baš svako ko je proveo desetak dana na njoj automatski postao majstor. Polako, ne dižite sve na kvadrat ili kub.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pa misli ti sta hoces i pisi kako god hoces; oni koji pametno idu i uzivaju ocigledno nemaju sta da gube vreme s tobom oko ovakvih stvari.
Ma svako ima svoju glavu da njome razmislja.

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
Sto se tice reke Nisave imao sam prilike od malih nogu da je pratim i kad god imam prilike dolazim na nju da pecam petljasem,ali se nadam da cu sada kada se kompletiram doci i musicariti na njoj.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
dare je napisao(la):
Sto se tice reke Nisave imao sam prilike od malih nogu da je pratim i kad god imam prilike dolazim na nju da pecam petljasem,ali se nadam da cu sada kada se kompletiram doci i musicariti na njoj.
:tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb: :tbumb:

Vrh Dno