Nišava

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Vecinu klenova dobio sam na PALMERA,izuzetno je plasljiv i veoma oprezno uzima..-PRATI MUSICU 1-1,5m. (UJUTRU)
Vec kad je izgrejalo dobijao sam ga na bambulu #10. (CRNA)
--POZDRAV--

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kljucan faktor u musicarenju klena u mesecu julu je pravilna prezentacija muve i pravilan prilazak reci i gazenje vode . a za sve to je bitno znati gde se u datom trenutku riba nalazi . to moze u zavisnosti od temperature vode i doba dana biti duboki tisak , brzak plitak ili vrlo dubok , deo reke obrastao vodenom travom razlicitih dubina vode ....itd .
kada se poznaju navike ove ribe pola posla je gotovo i lako je odabrati odgovarajucu musicu ...suvu , mokru ili nimfu

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
kljucan faktor u musicarenju klena u mesecu julu je pravilna prezentacija muve i pravilan prilazak reci i gazenje vode . a za sve to je bitno znati gde se u datom trenutku riba nalazi . to moze u zavisnosti od temperature vode i doba dana biti duboki tisak , brzak plitak ili vrlo dubok , deo reke obrastao vodenom travom razlicitih dubina vode ....itd .
kada se poznaju navike ove ribe pola posla je gotovo i lako je odabrati odgovarajucu musicu ...suvu , mokru ili nimfu
Ko hoce iole ozbiljno da se pozabavi musicarenjem klena neka ovaj posta procita 2x  :tbumb:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Slozio bih se sa ovim o cemu je SASATS pisao mada...
Treba imati na umu OVO....
Nisava je reka koja se razlikuje od Toplice,Jablanica i od Nisave i Morave,tako da za klena nevazi isto pravilo na SVIM REKAMA...
--POZDRAV--

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Fox je napisao(la):
Slozio bih se sa ovim o cemu je SASATS pisao mada...
Treba imati na umu OVO....
Nisava je reka koja se razlikuje od Toplice,Jablanica i od Nisave i Morave,tako da za klena nevazi isto pravilo na SVIM REKAMA...
--POZDRAV--
U bre Fox,o cemu pricas... ajde molim te objasni nam,recimo gde je krupan klen u najtoplijem delu dana(podne) u Nisavi a gde recimo u Moravi?! Ili gde ga treba traziti rano ujutru u Nisavi a gde u Jablanici?!
I jos nesto,sta to jede klen iz Morave sto klen iz Nisave nece?!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Cudi me da ti MUSICAR pa postavljas ovakva pitanja...
Ali ajd'da ti odgovorim u kratkim crtama...
Krupnog klena na Nisavi dobijao sam bambulom i strimerima tokom celog dana,KLEN iz JABLANICE se totalno drugacije ponasao,gore navedeno ni da pipne,vec jednodnevkice i MAJSKA...
TOPLICA u Prokuplju nista bez MAJSKE I PALMERA STO SE VISE BLIZIS BLACU SAMO MAJSKA I MAJSKA....
A gde ga treba traziti to je vec stvar licnog iskustva...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Jao druze uvlacis se sve vise i vise...
Leba ti nemoj da dajes ovakva poredjenja jer samo zbunjujes one koji razmisljaju da krenu sa musicarenjem.
Kao prvo,ne strimerises u Jablanici jer je prosecan klen 100gr a reku mozes da preskocis iz mesta odrazom sa dve noge.
Kao drugo,bambulu ili bilo koju imitaciju kopnenih insekata uzece klen iz svake reke ALI SVAKE samo je u pitanju velicina.
Kao trece,palmer je univerzalna musica i nju ce klen da pokupi u SVAKOJ RECI.
Kao cetvrto,treba podstaknuti ljude da probaju i mokrim musicama jer na njih daleko cesce udari krupan klen.
Kao peto,jedino je bitno znati gde u odredjenom delu dana klen obitava...prici mestu sto tise...ostalo je stvar iskustva.
Evo na kraju kladim se u sve sto imam da cu na svakoj ali svakoj reci uloviti klena na ove musice.

Prilozi

• crni.jpg
    crni.jpg
    344,9 KB · Pregleda: 162
  • klen.jpg
    klen.jpg
    340,7 KB · Pregleda: 178
  • komarac 1.jpg
    komarac 1.jpg
    367,9 KB · Pregleda: 172
  • 13.jpg
    13.jpg
    343,3 KB · Pregleda: 156
  • m1.jpg
    m1.jpg
    331,8 KB · Pregleda: 182
  • 13.jpg
    13.jpg
    354,7 KB · Pregleda: 175
  • 7.jpg
    7.jpg
    339,8 KB · Pregleda: 159

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Pametno!!!!
Bambula na Jablanici sirine 5 m.
Bambula na Nisavi sirine 15.
Bambula na Moravi preko 20m.
U redu je.................. Drago mi je da smo se razumeli....

---HVALA----

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Pošto je reč o Nišavi da ne tupim mnogo, 90% mojih muva sa kojima uspešno lovim klena na Timoku ne "rade" na Nišavi. Zašto je to tako, ko zna. Prošle jeseni smo SasaPi i ja lovili klena na Nišavi i komentarisali tu razliku. Kad je video šta sam vezao na vrhu predveza odmah mi je skrenuo pažnju da ta muva neće da lovi ovde. Kada sam ga pitao šta je razlog mrzelo ga da mi objašnjava i posavetovao me čime da peca. Bilo mi je čudno jer sam bio siguran da je mušica ok, sa njom sam lovio lepo na Timoku. Pokušao sam bez obzira na njegov savet ali ubrzo se ispostavilo da je bio u pravu. Ta muva na Nišavi nije izazvala interesovanje kod ribe.

Na Timoku npr. u sred leta po niskom vodostaju i kada je voda jako bistra love lepo i veće muve. Na Nišavi sam 100x probao te iste ali ne biva, neće.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
strashni je napisao(la):
crni je napisao(la):
Kao cetvrto,treba podstaknuti ljude da probaju i mokrim musicama jer na njih daleko cesce udari krupan klen.

apsolutno tacno
Drago mi je sto delimo isto misljenje,malo je onih koju su spremni da jure klena mokrim musicama.Draze im je da uhvate 30kom po 50-100gr nego 10-ak preko 300gr.  :tbumb:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Fox je napisao(la):
Pametno!!!!
Bambula na Jablanici sirine 5 m.
Bambula na Nisavi sirine 15.
Bambula na Moravi preko 20m.
U redu je.................. Drago mi je da smo se razumeli....

---HVALA----
I meni ...
zasto da ne...Jablanica bambula na #16
                  Nisava i Morava bambula #14-#8

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
moj drugar ga je doktorirao na black zulu, a ja kradem zanat i brzo ucim  ;)

Vrh Dno