Nocni ribolov DA ili NE

Nocni ribolov DA ili NE

  • Da

    Glasovi: 19 67,9%
  • Ne

    Glasovi: 9 32,1%

  • Ukupno glasača
    28

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Poruke
1.256
Broj reagovanja
0
Lokacija
Nis
Pametan text Mix. A sto se tice pistolja, dodji imam ja :machinegun:.
 

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Poruke
2.854
Broj reagovanja
1
Lokacija
Nis, Serbia
sebastian je napisao(la):
Na salmonidnim vodama NE. Na nesalmonidnim vodama DA. Zašto? Samo jedan primer, ako mi se lovi smuđ mnogo teško je pronači aktivnog smuđa koji lovi recimo oko 17h. Na jezerima je to još teže, posebno ako lovi negde u srednjem sloju (da u srednjem sloju) ili pak pri dnu. Ja idem na smuđa od 8 do 10 navečer ili ujutro od 3 do 5. Tada ih uvek uhvatim ako sam prethodno upoznao teren. Preko dana je to dosta teže i ne privlači me ganjanje dnevnog smuđa dok mi klenovi plivaju pod nosom (jezero). 
Ovde kod mene je tako. Na salmonidnim rekama je nočni ribolov uglavnom svuda zabranjen. Na nesalmonidnim vodama (uglavnom to čine jezera) nočni ribolov je dozvoljen samo članovima društva. Ja mogu da lovim noču samo u letnjem periodu kada je to dozvoljeno buduči da nisam član nikakvog RD-a. Takva su pravila ovde i meni to ima smisla iako mene lično to sve mnogo ograničava.
Da ne ponavljam gore navedeno istog sam stava.
 

dzolix

Full member
Učlanjen(a)
24.02.2016.
Poruke
573
Broj reagovanja
0
Lokacija
Banjaluka
pedjabg je napisao(la):
Prema trenutno vazecoj legislativi, tj. Naredbi o ustanovljavanju lovostaja na pojedine vrste riba na ribarskom podrucju ili na delovima ribarskog podrucja i o yabrani lova riba koje nemaju propisanu velicinu ("Sluzbeni glasnik Republike Srbije", br. 100/03) u tacki 4. jasno se kaze:
"Zabranjen je sportski ribolov ostalh vrsta riba tokom cele godine u vremenu od 21 do 03 casa, osim ako korisnik ribarskog podrucja drukcije ne odredi.

Upravo se na takav propis kao objasnjenje i odnosio moj prethodni post u ovoj temi.
  Nocni ribolov je ribolov u periodu  IZMEDJU  sumraka i svitanja ,,,    Sumrak nije pravno definisan kao noc vec prelazni period izmedju dana i noci,,, Sumrak prosjecno traje 1h tako i svitanje, nedoumice su oko sumraka ,neko misli da kad nastupi sumrak (zadje sunce) da je to vec noc a neko smatra da je sumrak period u kojem je ribolov dozvoljen  to jest i taj period  koji traje oko 1h nakon zalaska sunca,,  U nekim zemljama je to precizno odredjeno tako da nema nedoumica  i nesporazuma  pa je odredjeno da je ribolov dozvoljen u periodu  od 1h prije izlaska sunca  do  1h nakon zalaska sunca  to se nepodrazumjeva kad sunce zadje ispod brda ili u kanjonu vec  ispod  0m visine ,,, Neki su za nocni ribolov a neki su protiv ,,, pravo,,, je pitanje kompromisa i tolernacije tako da  je posteno  da  je nocni ribolov  donekle dozvoljen a donekle i zabranjen 2 h i 2 h je moj prijedlog 
 

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Poruke
1.146
Broj reagovanja
126
Lokacija
Kruševac
Ko voli nocni ribolov nek izvoli. Mene licno smara, narocito musicarski.
 
Vrh Dno