NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
A da ti ipak malo procitas teme po forumu pre nego sto pitas takva pitanja?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Pa kapiram da ne znas ali ima dosta tema ovde u vodicu za pocetnike koji ce ti znaciti samo ako ih procitas. Makar te elementarne stvari.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Ljudi zaboravio sam da pitam za akciju stapa koja bi mi trebala za male planinske rjecice i potoke? I akciju cekrka (ako u opste i postoji) BISTRO!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
druze , skokni do berana . tamo ima gomila musicara . oni ce ti na licu mesta sve pokazati i objasniti ...bez nepotrebnih komplikacija

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Rocket man je napisao(la):
Ljudi zaboravio sam da pitam za akciju stapa koja bi mi trebala za male planinske rjecice i potoke? I akciju cekrka (ako u opste i postoji) BISTRO!
Trazi medium ili medium fast! Prijateljski savet..,veruj mi!

japanac

Full member
Učlanjen(a)
08.03.2009.
Broj reagovanja
23
Zdravo Nenade.  :)

Ja bih voleo da cujem zasto je i medium akcija dobra za nekog ko nije video FF stap i ko tek treba da peca?

Nemoj da me pogresno shvatis, nije zla namera, vec me interesuje tvoj pogled na stvari. ;)

Hvala.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
takav stap donekle "prasta" pocetnicke greske... glindzav stap trazi mnogo bolji tajming i sve ostalo

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
japanac je napisao(la):
Zdravo Nenade.  :)

Ja bih voleo da cujem zasto je i medium akcija dobra za nekog ko nije video FF stap i ko tek treba da peca?

Nemoj da me pogresno shvatis, nije zla namera, vec me interesuje tvoj pogled na stvari. ;)

Hvala.
Za medium stapove potrebno je mnogo manje brzine,energije da bi se stap napunio,znaci lagano i polako pa je samim tim pocetnicima lakse da kontrolisu ono sto rade! Ovo naravno nije slucaj sa fast stapovima gde je potreno mnogo vise energije i brzine da bi se napunio sto je za pocetnika skoro..hm...sigurno nemoguce da kontrolisu!
A sad sa ribolovne tacke gledista:meksi su brate i sigurno se ne gubi riba tako lako i nema cestih kidanja tipeta pri jakim begovima riba!
Pozdrav

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Uhhh zajebano  ovo sa energijama i brzinama moze da se tumaci na vise nacina, samo jos da se objasni o kojoj energiji i brzini cega  ?

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
I da izbjegava kontru!
Ja sam se jedva obuzdavao iz početka,pa makar bila i iz zgloba šake.Kada se riba promaši kompletan sisitem ode iza nas a na takvom terenu u granje!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Najbolje da izbegava da uopste peca :hammer:

Kakvo crno izbegavanje kontre...Nemoj brate pogresne savete pocetniku.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Da ne udara ludačke kontre,i sam znaš kakav je pribor osjetljiv,ode sve na okolno granje!
Ne zezaj sigurno je čovjek lovio nekom drugom metodom,pa pretpostavljam da je navikao da kontrira.
Ako tu snagu primjeni na maloj riječici kako opisuje teren,ima sve da mu ode iza njega na granje!
Neka proba bez udaranja lako će on posle nju ubaciti i kontrolisati.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Nenad Bugarcic je napisao(la):
Za medium stapove potrebno je mnogo manje brzine,energije da bi se stap napunio,znaci lagano i polako pa je samim tim pocetnicima lakse da kontrolisu ono sto rade! Ovo naravno nije slucaj sa fast stapovima gde je potreno mnogo vise energije i brzine da bi se napunio sto je za pocetnika skoro..hm...sigurno nemoguce da kontrolisu!
A sad sa ribolovne tacke gledista:meksi su brate i sigurno se ne gubi riba tako lako i nema cestih kidanja tipeta pri jakim begovima riba!
Pozdrav

Neso nesto se ovde izmesalo.

za istu duzinu kanapa ako gledamo utrosenu energiju bacaca:

- za FAST stap gledano paralelno sa MEDIUM stapom ide mali zabacajni pokret, mali ugao, malo energije se unosi u zabacaj.

- za MEDIUM stap je mnogo veci zabacajni poklret te se samim tim na izvodjenje pokreta trosi vise energije.

Sa druge strane evo jednog finog podpitanja za razmisljanje:

koliko FAST i MEDIUM stap treba da uskladiste energije u sebi, da je prenesu  na kanap i "izbacie isto oba " npr 10 metara..?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno