NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rocket, napisacu ti jos jedan post , ako uopste jos uvek citas ovu temu ili si vec pobegao i odustao od musicarenja  ???

musicari su ti cudan narod . uglavnom nisu losi ali ima i onih koji vole mnogo da palamude i sve znaju. znaju cak i da poradjaju zene , da pevaju bolje od popa i svasta nesto . tako dodjemo u situaciju da neko ospori misljenje mastera . znas li sta je to master? e to je covek koji uci instruktore koji bi trebalo nas da uce , kako i sta da nas uce . to je cudna situacija .
moj ti je savet da budes oprezan  :yeswink: ima po forumima dosta internet musicara . u svakoj su temi najglasniji a godinama ne videh neku slicicu ulova , makar i skromnog . nema cak ni neka slika reke kao dokaz da uopste odlaze na vodu pa makar nista ne uhvatili . naravno ne osporavam vrednost teorijskog znanja ali kad dobijes savet od nekoga kao sto je sebastian koji ladno drzi forumske rekorde za sve nauci poznate slatkovodne ribe , teorija pada u drugi plan.
za svoje pare kupi druze sta god hoces . ja ti napisah onaj post gore za slucaj da zelis da sacuvas neki evro . potpuno je nebitno koji ces kanap uzeti . isto ces na tim tvojim potocima sa oba bacati i naravno ribu hvatati
pozdrav

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
WF je najbolji izbor za pocetnika,samo da nije Long Belly WF  ;)

Sasats-Ja koristim DT strune za ribolov zadnjih 1,5g pa ne sumnjivo mislim da ti je savet dobronameran,ali,nikako se ne bih slozio da je DT struna dobra za pocetnika,a ako nekog zanima rado cu objasniti i zasto!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
ja ti napisah onaj post gore za slucaj da zelis da sacuvas neki evro .

Sasats cuvar musicarskog budzeta, treba da se kandidujes za guvernera NBS.  :hammer:

sasats je napisao(la):
i obavezno kupi DT kanap . daljine na kojima ces pecati na takvim rekama su tako male da nikakve svrhe nema koristiti WF kanap .
zaboravih da napomenem da pored toga sto WF  kanap nema nikakvu upotrebnu vrednost na rekama kakve posecujes , imas jos jednu prednost ... posle dve sezone mozes ga okrenuti i pecati i dalje na isti kanap .

Misljenje prevazidjeno pre 30 godina gde je WF smatran kao kanap samo za daleke zabacaje. Naravno od prve do poslednje reci pogresno. Onaj ko ne vidi upotrebnu vrednost WF kanapa na manjim rekama ne treba da daje pogresne savete vec da uzme knjigu u ruke i nauci nesto. Naravno ako zeli da nauci i ako ne misli da vec dovoljno zna.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
  vec da uzme knjigu u ruke i nauci nesto
simpsone H,
koje su tvoje reference da mi napises ovakav post?
ovaj decko bugarcic ima u potpisu ...EFFA Certified Fly Casting Instructor...
moja referenca je npr. ova riba , jedna od mnogih , ulovljena kanapom DT klase 5 koji je star tri godine . a na sta se ti pozivas kao sagovornik i dajes sebi za pravo da mene ili bilo koga ovde nazoves neznalicom ?

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Ih bre to nije nista.....
Simson je toliku pastrmku upecao na Vrelu ja sam svojim ocima video, uzela je na imitaciju smokija udica 14-ica dugi vrat  :D pise knjigu na tu temu, stvrno.........

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
milan_mj je napisao(la):
Ih bre to nije nista.....
Simson je toliku pastrmku upecao na Vrelu ja sam svojim ocima video, uzela je na imitaciju smokija udica 14-ica dugi vrat  :D pise knjigu na tu temu, stvrno.........

Koji si bre ti ? Kada si mene video da pecam na imitaciju smokija lazovcino, ostavi broj telefona da se nadjemo da mi to u oci kazes?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
simpsone H,
koje su tvoje reference da mi napises ovakav post?
ovaj decko bugarcic ima u potpisu ...EFFA Certified Fly Casting Instructor...
moja referenca je npr. ova riba , jedna od mnogih , ulovljena kanapom DT klase 5 koji je star tri godine . a na sta se ti pozivas kao sagovornik i dajes sebi za pravo da mene ili bilo koga ovde nazoves neznalicom ?

A znaci ti gledas sta ko ima u potpisu? Pa kad ti to kaze simspon onda ne verujes a kad kaze neko ko u potpisu ima EFFA onda verujes :D

Moje reference su MOJE  i samo MOJE. Imam pravo da ti kazem da lupetas kada to radis jer pricas o necemu o cemu pojma nemas. Lako se utvrdi ko govori istinu. I ne smeta meni sto ti ne znas, to je tvoje pravo, vec sto pricas neistinu i ubedjujes druge u to.
Ne slikam se sa ribama, ako su tvoje reference slike sa ribama (cesto mrtvim), moje nisu. Imamo razlicite kriteriume, sta ces.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
pre nego sto bilo sta napisem molim da objasnis ovo sa smokijem ? jer ako si stvarno kacio smoki na udicu povlacim se iz dalje diskusije .

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Da se povuces iz diskusije mozes ali samo ako to zelis sam a ne zbog gluposti koje izjavi nekakav milan mj

Radde

Newbie
Učlanjen(a)
18.01.2012.
Broj reagovanja
0
Zanimljive li diskusije,moram da dodam.Nikako mi nije jasno kako vec jednom ne skapirate(pojedini odavde) da gomila ljudi sa foruma mnogo zna i mnogo ribe lovi ali ih zabole za kurcenje i za reci hvale,love za svoj merak,uvek ispadnete smesni sto se drzite kao pijan plota za svoje neznanje i toliko ste tvrdoglavi u svom tom neznanju da nikada necete ni da maknete sa mrtve tacke.

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
E jeste se uhvatili za te kanape... :tbumb:
Decko ce pecati na recici, gde mu do druge obale treba max 10 metra.
Kad stavi 4m predvez i tippet,  plus polozi stap sa malo ispravljenom rukom, ima jos 3m, dakle potrebno mu je SAMO TRI METRA kanapa, a vi si oci povadiste kakva ce ta tri metra biti..... :hammer:

Ako cemo pravilno gledati, sa obzirom na velicinu reka na kojima ce pecati, njemu bi najvise odgovarao kanap za klasu-dve tezi od stapa da bi ga koliko-toliko napunio sa tako kratkom duzinom.

E  sad mu je sve jasno...  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma nespetro najbolje bre da uzme level kanap teze klase isece komade od po 5m i ima kanap za narednih 20 godina jer svaki deo ce mu trajati po 4 godine a 5x4=20, jel tako? :D

Hajde bre koji vam je. Decko je pitao u vezi pribora i opreme. Jel ga treba upucivati u musicarenje na ovakav nacin, maksimalno ograniceno kao da mu je svo zadovoljstvo musicarenja iskljucivo hvatanje ribe? Ako ga samo to interesuje onda neka kupi mrezu ima da se nalovi samo tako a i jeftinije mu je. Ako ce od musicarenja videti i nauciti samo ribolov na 5m od sebe koji ce mu uopste krasni ovaj hobi?

Stvarno je diskusija previse zastranila, neistine na sve strane, pocev od Masiceve kako sam ja nekoga uvredio pa do toga da lovim pastrmke na Vrelu na imitaciju smokija. Sto meni ovo sve treba u zivotu da gubim energiju pokusavajuci trajno slepe da naucim da gledaju. To je dokazano nemoguce, cak ni Rusi ne pomazu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno