na kraj kanapa ide predvez . evo ti slike kako izgleda konusni pleteni predvez . ja koristim za moravu duze predveze . kada ga upropastim skratim ga na negde oko 1.5 m i sluzi mi za pastrmku. posle tog skracivanja predvez bude deblji jer kratim vrh tako da mi odgovara jer se lakse podizu i bacaju teske nimfe a i za suve nista ne smeta . na kraj predveza vezujes parce monofila koje se popularno zove tipet . to parce sluzi za vezivanje musica i izmenljivo je . nesto poput podveza pri pecanju sistemom na plovak . znaci ukupna duzina predvez +podvez bude negde oko 2.5m
ovde na forumu dosta ljudi peca pastrmku po manjim vodama i sigurno neko koristi drugacije duzine predveza i podveza (tipeta). bilo bi dobro da se jos neko ukljuci sa prakticnim iskustvom i da svoj predlog . do tada evo ti kako ja to radim na malim vodama.
ovde na forumu dosta ljudi peca pastrmku po manjim vodama i sigurno neko koristi drugacije duzine predveza i podveza (tipeta). bilo bi dobro da se jos neko ukljuci sa prakticnim iskustvom i da svoj predlog . do tada evo ti kako ja to radim na malim vodama.