NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
na kraj kanapa ide predvez . evo ti slike kako izgleda konusni pleteni predvez . ja koristim za moravu duze predveze . kada ga upropastim skratim ga na negde oko 1.5 m i sluzi mi za pastrmku. posle tog skracivanja predvez bude deblji jer kratim vrh tako da mi odgovara jer se lakse podizu i bacaju teske nimfe a i za suve nista ne smeta . na kraj predveza vezujes parce monofila koje se popularno zove tipet . to parce sluzi za vezivanje musica i izmenljivo je . nesto poput podveza pri pecanju sistemom na plovak . znaci ukupna duzina predvez +podvez bude negde oko 2.5m
ovde na forumu dosta ljudi peca pastrmku po manjim vodama i sigurno neko koristi drugacije duzine predveza i podveza (tipeta). bilo bi dobro da se jos neko ukljuci sa prakticnim iskustvom i da svoj predlog . do tada evo ti kako ja to radim na malim vodama.
dry20fly2020heron2020lobh7.jpg

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Majstore hvala ti puno mnogo si mi olaksao posao ali ti moram postaviti jos jedno pitanje za sad :D Da li beking moze da bude obican monofil ili moram da kupujem neki specijalni posto sam cuo da moze i monofil... A ako moze koje debljine? I da li mi treba u opste na ove moje rjecice? Izvini je*i ga ali sam zagrizao opasno :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ne treba ti beking jer nema sanse da ti riba izvuce ceo kanap. ali je dobro da namoras neki monofil bilo kakav . to ce ti malo sacuvati kanap jer ga neces motati na male krugove i popunice ti cekrk . mozes da namotas bilo koji ali sto je tanji trebace ti vise  :)

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Hvala ti majstore ziv bio! :) Sta mi god ne bude jasno dacu sebi slobode da ti se obratim a do tada BISTRO! ;)

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Nenad Bugarcic je napisao(la):
Za medium stapove potrebno je mnogo manje brzine,energije da bi se stap napunio,znaci lagano i polako pa je samim tim pocetnicima lakse da kontrolisu ono sto rade! Ovo naravno nije slucaj sa fast stapovima gde je potreno mnogo vise energije i brzine da bi se napunio sto je za pocetnika skoro..hm...sigurno nemoguce da kontrolisu!
A sad sa ribolovne tacke gledista:meksi su brate i sigurno se ne gubi riba tako lako i nema cestih kidanja tipeta pri jakim begovima riba!
Pozdrav

Koliko brzine treba za medium a koliko za fast? Prvo i odmah zbunjujuce a pogotovo nekom pocetniku a nista manje nekome ko i kao nesto zna oko FC.

Bojan ciji si post iskulirao (meni nebitno i zasto) je kratko napisao i u pravu je, i meni to deluje tako da je pomesano. Verujem da si dobro mislio ali lose napisao.

Ono pitanje sto sam postavio je generalno i niko te ne prisiljava ili tera da razmisljas ako vec neces, ne zelis ili nemas vremena.

Sada cu te direktno a sa odgovorom nadam se da ces pomoci da se ono prvo pisano i malo pojasni, meni jer me interesuje ali i drugima kojima si se tim ostom obratio.

Kakve su to manje brzine poterbno za medium stapove u odnosu na fast? Na kakvu briznu konkretno mislis? Brzinu u zabacajnom pokretu? (izvini sto je vise pitanja ali su sva povezana). Na kakvu energiju mislis kada je dovodis u direktnu vezu sa brzinom? (to sam vec probao i da piam kroz ona dva slucaja) ali posto kazes da sam pomesao onda mislis na nesto trece te me zanima o cemu se zapravo radi.

Ostatak cemo vadalj na Joci uskoro da rascivijamo  :) a do tada valjda ce moderatori da prekinu SIJESTU i ovo malo prisrede  :-[

Mozda se kod tebe Djole nesto izmesalo, kod mene sigurno nije?!
O ovom podpitanju razmisljaj ti koliko god hoces  :doh: Mene mrzi  :bye:

Ne bi trebalo da te mrzi jer onda i neces videti gde si mozda pogresio, a mozda ipak i nisi  ;)

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Raspravljajte se kolege koliko mozete ja sam za sad dobio informacije od kolege -sasats- . Dok ste se vi ovamo prepucavali ja i -sasats- smo pametnu pricu furali onu koja je i svrha ove teme ;)

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Djole,
Ja sam odgovorio "Japancu",za kog verujem da nije pocetnik pa samim tim odgovor je bio takav kakav je! Da li je njemu bio razumljiv ili ne,to bi vec trebao on sam da kaze!?!?
japanac je napisao(la):
Zdravo Nenade.  :)

Ja bih voleo da cujem zasto je i medium akcija dobra za nekog ko nije video FF stap i ko tek treba da peca?

Nemoj da me pogresno shvatis, nije zla namera, vec me interesuje tvoj pogled na stvari. ;)

Hvala.
Sto se tice tvoje brige za pocetnike..uzmi lepo pregledaj sve postove samo iz ove teme a onda vrati sebe malo u proslost kada si ti pocinjao(kad nisi znao sta je DT,WF,zabacajni pokret,fast,medium fast..itd),dal bi ti ista bilo jasno!?
Covek Raketa je postavljao konkretna pitanja i ja sam pokusao dati konkretne odgovore:medium ili medium fast akcije i da ako ima mogucnosti uzme stap sa dozivotnom garancijom,preporucio WF strunu a da ne bude long belly,opet sam rekao da i sam pecam sa DT i ni tu se ne bi uopse mnogo zeznuo!
Namerno nisam hteo da mu preporucim klasu stapa,pogotovu #5,s´obzirom da je covek,decko..mladic opisao terene gde planira musicariti. To obicno rade oni koji misle da je iz nekog razloga petica najbolja klasa stapa za pocetnike(JA NE)..i takvi su isti mislili da do pre XX god da je najbolje poceti "mahati" tako sto ce drzati lakat uz telo,ili da je najbolje poceti sa DT strunom! Ovo naravno ne znaci da je pogresno..mnogi su i dan danas vrhunski ribolovci,bacaci..Musicari..i svi su poceli bas tako!
Djole,Rado cu ti odgovoriti na sva tvoja pitanja ali prvo ti odgovori na moje,evo nije ni tesko:Koji stap(klasa,akcija)preporucujes nekome ko tek pocinje da musicari i zbog cega!?

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Rocket man je napisao(la):
Raspravljajte se kolege koliko mozete ja sam za sad dobio informacije od kolege -sasats- . Dok ste se vi ovamo prepucavali ja i -sasats- smo pametnu pricu furali onu koja je i svrha ove teme ;)
Odlicno,vidis da forum ume da pomogne?! To je uostalom i svrha njegovog postojanja... izmedju ostalog  :D

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Dobro rocket man mi smo indijanci i nista ne znamo bitno je da si ti u 6 posta popio svo znanje ovog sveta  :doh:  :D 

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Djole,
Ja sam odgovorio "Japancu",za kog verujem da nije pocetnik pa samim tim odgovor je bio takav kakav je! Da li je njemu bio razumljiv ili ne,to bi vec trebao on sam da kaze!?!?Sto se tice tvoje brige za pocetnike..uzmi lepo pregledaj sve postove samo iz ove teme a onda vrati sebe malo u proslost kada si ti pocinjao(kad nisi znao sta je DT,WF,zabacajni pokret,fast,medium fast..itd),dal bi ti ista bilo jasno!?
Covek Raketa je postavljao konkretna pitanja i ja sam pokusao dati konkretne odgovore:medium ili medium fast akcije i da ako ima mogucnosti uzme stap sa dozivotnom garancijom,preporucio WF strunu a da ne bude long belly,opet sam rekao da i sam pecam sa DT i ni tu se ne bi uopse mnogo zeznuo!
Namerno nisam hteo da mu preporucim klasu stapa,pogotovu #5,s´obzirom da je covek,decko..mladic opisao terene gde planira musicariti. To obicno rade oni koji misle da je iz nekog razloga petica najbolja klasa stapa za pocetnike(JA NE)..i takvi su isti mislili da do pre XX god da je najbolje poceti "mahati" tako sto ce drzati lakat uz telo,ili da je najbolje poceti sa DT strunom! Ovo naravno ne znaci da je pogresno..mnogi su i dan danas vrhunski ribolovci,bacaci..Musicari..i svi su poceli bas tako!
Djole,Rado cu ti odgovoriti na sva tvoja pitanja ali prvo ti odgovori na moje,evo nije ni tesko:Koji stap(klasa,akcija)preporucujes nekome ko tek pocinje da musicari i zbog cega!?

Generalno imam vise izbora i zavisi od coveka do coveka i od situacije do situacije.

1. Ako vec ima kupjen pribor i nema namere da menja - SA TIM PRIBOROM
2. Ako nema pribor a zeli da kupi i pocne se baviti pecanjem - ONDA PRIBOR U SKLADU SA SREDINOM (reka, ribe, obala...). Moze da bude 3jka, 5 ca 12 tica, odmah dvorucni stap, moze da bude leteca glava, tonuci kanap, a mozda i takmicarski pribor ako zeli da udje u te vode...
3. Ako bih imao privatnu skolu, kupio bih za pocetnike skoro sve DT kanape - IZ EKONOMSKIH RAZLOGA
4. Da sebi pocetnik neke stvari ucini razumljvijim, dao bih mu mog bambusa da mu udje u glavu o cemu se tu zapravo radi, jos nemam glas tako da bi izbor bio svejedan i DT ili FT duge konusne glave i nikako teze za dati stap. Moze cak i manje, no manje vise bitno. Ovde sam napomenu da NEKE stvari u FC mu ucinim razumljivijim i shvatljivijim.
5. Ako hoce univerzalan stap (vec mnogo pisano po forumima) reci cu mu da zaboravi na to. I objasnio razloge da to i razume.
6...

itd itd. odgovor iako jednosavan, ipak i nije.

I verujem da nisi ocekivao odgovor, mrzi me, razmisli sam  :bye: da se pakujem za jutarnji cug  :bye:

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
Evo je jedna akcija sa medium fast stapom  ;) ..ovo covek raketa neces doziveti sa fast stapom..GARANTOVANO
WINSTON WT #4 -7,6 stopa

Prilozi

• 562908_4256680973023_142672984_n.jpg
    562908_4256680973023_142672984_n.jpg
    83,6 KB · Pregleda: 168

Nenad Bugarcic

Senior member
Učlanjen(a)
16.03.2012.
Broj reagovanja
0
A evo ti Rocket Man akcija fast stapa...

Prilozi

• 32010_1458152891570_2097620_n.jpg
    32010_1458152891570_2097620_n.jpg
    117,7 KB · Pregleda: 166
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno