NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Za 150€ da pitam i ovdje, da li mogu da kupim stap od 8ft (moze i 7.6ft) klase 3 ili 3/4 FAST, cekrk isto u toj klasi, kanap DT plivajuci isto u toj klasi i plivajuci predvez? BISTRO!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Cak ni sasats kome jedino verujes ti nije savetovao fast stap ali ti teras i dalje po istom :)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sta cu simpsone kad sam sugestivan  :D

ja nemam ni jedan brzi stap a imam 4 komada . svi su medium fast i navikao sam na takve stapove . po meni je medium stap pravi izbor ali to je samo moje misljenje i uopste ne tvrdim da sam u pravu .

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
da, obavezno fast i sa sto vise delova ako je moguce . takodje obrati paznju kad budes kupovao koji uzimas ...levi ili desni stap  :yeswink:
Mislim da je sasats rekao fast e sada ako je mislio na medium fast a napisao fast onda se i on malo zeznuo a naravno i ja :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
rocket , ono je bila sala na gomilu postova koji nemaju veze sa prakticnim pitanjima koje si postavio :) simpson je shvatio a ti ne jer si pocetnik . izvini ako sam te zbunio . nisam imao u vidu da jos ne vladas materijom i da neces shvatiti.
po meni je cak mnogo bolje ako naletis na neki dvodelni stap nego visedelni ...iz vise razloga

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Nisam neki ekspert za štapove, premalo sam ih u životu probao  :mad:, ali moram da dam komentar, pa nek me neko ispravi ako grešim.
Zašto bi apsolutni početnik uzimao kratak štap lagane klase ... pa još fast  ??? ?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
falco je napisao(la):
Nisam neki ekspert za štapove, premalo sam ih u životu probao  :mad:, ali moram da dam komentar, pa nek me neko ispravi ako grešim.
Zašto bi apsolutni početnik uzimao kratak štap lagane klase ... pa još fast  ??? ?

kratak stap lake klase jer zeli covek da lovi na malim recicama suvom musicom...to je jasno napisao na pocetku a onda se tema razvila na široko....čovek ima da kupi deset štapova na kraju....za na livadu, dvoranu, malu reku, veliku reku, jezero, baru, crno more, crveno more, jadransko more....itd.  :doh: :hammer: Sala mala  ;) ali u pocetku je jasno rekao na kojim vodama ce da lovi i onda prema tome saveti takvi kakvi jesu. Logicno je da uzme wt5 od 9' stap i kanap WF/F #5 ako ce da lovi na raznim vodama malim strimerima, raznim nimfama i suvim. Ali za male reke i suvu muvu stap sirine reke mu i nije bas nesto potreban.

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
rocket , ono je bila sala na gomilu postova koji nemaju veze sa prakticnim pitanjima koje si postavio :) simpson je shvatio a ti ne jer si pocetnik . izvini ako sam te zbunio . nisam imao u vidu da jos ne vladas materijom i da neces shvatiti.
po meni je cak mnogo bolje ako naletis na neki dvodelni stap nego visedelni ...iz vise razloga

Slabo mi ova materija prolazi za rukom :D Ali nema veze valjda treba da se ustosam malo mozda bude bolje :) Znaci stap 8ft #4 MEDIUM FAST po mogucnosti dvodjelni, cekrk #4, kanap DT #4 plivajuci i predvez konusni plivajuci. Je li dobro? :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Rocket man je napisao(la):
...Znaci stap 8ft #4 MEDIUM FAST po mogucnosti dvodjelni, cekrk #4, kanap DT #4 plivajuci i predvez konusni plivajuci. Je li dobro? :D

Za takvu recicu sto si ti naveo ja mislim da je to to! Ja nisam majstor, doktor, instruktor....prosecan praktican ribolovac sam i kroz to moje skromno iskustvo ja mislim da je to stvarno to! Go for it! ;)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Slabo mi ova materija prolazi za rukom :D Ali nema veze valjda treba da se ustosam malo mozda bude bolje :) Znaci stap 8ft #4 MEDIUM FAST po mogucnosti dvodjelni, cekrk #4, kanap DT #4 plivajuci i predvez konusni plivajuci. Je li dobro? :D
to je kombinacija za tvoje potoke  :yeswink: i neki monofil 0.14 , malo suvih i nesto nimfi ...i mozes na vodu

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
To momci! :D Prve ulove koji dodju slikam i saljem vama dvojici (sasats i sebastian) i Simpsonu da vidi kako treba da smeksa ponekad :D A to za nimfe da li treba odmah da nabavljam tonuci kanap i predvez ili mogu da stavim na plivajuci? Mislim rijecice su male i nema dubljih virova od 2m mozda ni toliko...

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
falco je napisao(la):
sebastian je napisao(la):
kratak stap lake klase jer zeli covek da lovi na malim recicama suvom musicom...
'Ajde da budem još precizniji:
Zašto nekom ko želi da lovi na malim rekama suvom muvom (a mušičarski štap je video samo na slici) preporučiti #3, 7'6", a ne recimo #5, 8'6"?
Zašto je prva preporuka bolja od druge? U čemu se ogledaju prednosti prvog štapa?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
A to za nimfe da li treba odmah da nabavljam tonuci kanap i predvez ili mogu da stavim na plivajuci? Mislim rijecice su male i nema dubljih virova od 2m mozda ni toliko...
jel vidis kako si vec pohvatao konce i sve dobro razumes  :tbumb:
za ribolov nimfom na takvim rekama koristis isti kanap i predvez kojim bacas suve muve . bitno je da nimfa bude dobro otezana i nema problema. a uvek mozes da stavis neko olovce iznad nimfe mada sam ja protivnik toga jer smatram da nije sportski pecati tako

Rocket man

Senior member
Učlanjen(a)
11.03.2012.
Broj reagovanja
0
Pa ukapirao sam zahvaljujuci prije svega tebi a i sebastianu jer je i on lijepo svd rekao kao i ti. A za nabavku nimfi mi nece biti problem jer poznajem covjeka koji veze nimfe jer on koristi tirolsko drvce (na zalost) pa poznaje sta pastrmka hoce. Sto je jos dobro prijatelj je sa mojim caletom pa bi i dzabe mogao da dobijem nekolicinu :D A inace u Bijelom Polju po Limu svaki drugi ribolovac je tirolas :) Znaci samo malo otezane i to je to... OK ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno