NOVAJLIJA DO KOSKE

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
falco je napisao(la):
'Ajde da budem još precizniji:
Zašto nekom ko želi da lovi na malim rekama suvom muvom (a mušičarski štap je video samo na slici) preporučiti #3, 7'6", a ne recimo #5, 8'6"?
Zašto je prva preporuka bolja od druge? U čemu se ogledaju prednosti prvog štapa?
po meni zato sto je 5 stap previse jak za velicinu vode i ulov koji se ocekuje na njoj . kao primer uzeo bi sebastianove pastrmke od 60-70 cm koje hvata na reci solidne velicina klasom 5 . stapom 5 ribice do 25 i ponekad 30 cm se vade kao belke na plovak i gubi se svako zadovoljstvo ribolova . tu je cak i cetvorka jaka . na takvoj vodi treba pecati dvojkom po cak i manjom klasom . ali ako se uzme u obzir da je decko pocetnik i da mozda nije pametno da mu prvi stap bude neki ultra lajt , zatim ako se ide na to da na takvim vodama cesto nema nekih posebnih rezultata na suve muve i da treba bacati dobro otezane nimfe po brzacima i virovima . logican izbor je lagana cetvorka .
sto se tice duzine stapa . po planinskim rekama koje cesto budu toliko obrasle da postaje veliki problem bilo kako baciti , stap manje duzine dosta olaksava ribolov . neko napisa da je duzi stap bolji zbog vodjenja nimfe... na maloj vodi gde su nimfaroski zabacaji od 3-5 metara duzina stapa gubi ulogu osim ako korisnik voli da nimfari ceskim stilom na duzini stapa sto ja takodje smatram nesportskim nacinom hvatanja ribe .
to je neko moje razmisljanje i iskustvo . ja mislim da sam u pravu ali ostavljam uvek rezervu da mozda gresim jer se covek uci dok je ziv

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
. po meni je medium stap pravi izbor ali to je samo moje misljenje i uopste ne tvrdim da sam u pravu .

Sto je najludje u celom ovom threadu samo si za ovo u pravu :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ok profesore  :tbumb: navedi mi o prethodnom postu u cemu gresim i sa kakvim bi ti priborom otisao na takvu reku ? i imas li uopste predstavu kako izgleda takva reka?
rado cu procitati tvoj post

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
E sad jedno pitanje za sve ucesnike u ovoj temi da bude jos interesantnije.

Neka se javi bilo ko sem mene ko je poceo da musicari stapom 7.5' klase 3 ili 4? :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
kakve veze ima kojim se stapom pocinje? evo cak i instruktori se slazu da nije bitno  ???

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
kakve veze ima kojim se stapom pocinje? evo cak i instruktori se slazu da nije bitno  ???

Jel ti to odgovor? Pitanje vazi i za instruktore iako se nisu bas instruktori slozili vec instruktor!

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Rocket man je napisao(la):
To momci! :D Prve ulove koji dodju slikam i saljem vama dvojici (sasats i sebastian) i Simpsonu da vidi kako treba da smeksa ponekad :D A to za nimfe da li treba odmah da nabavljam tonuci kanap i predvez ili mogu da stavim na plivajuci? Mislim rijecice su male i nema dubljih virova od 2m mozda ni toliko...
Druže, što te više čitam sve više shvatam da je sve osim 5-ice pogrešan izbor za tebe  8)

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
za nekoga ko se opredelio da peca na malim vodama logican izbor je da kupi i pocne da peca priborom primerenim situaciji . uopste mi nije jasno sta ce izgubiti? uz nekoga iskusnijeg pod uslovom da je vec ranije pecao i da ima elementarnu koordinaciju pokreta ...za 5 dana bice spreman samostalno da hvata ribu i to veoma uspesno. a to verujem da mu je i cilj.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Jos ne dobih odgovor na pitanje sasats? Znas li kako je poceti sa stapom od 7.5 stopa klase 3 ili 4?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
simpson H je napisao(la):
E sad jedno pitanje za sve ucesnike u ovoj temi da bude jos interesantnije.

Neka se javi bilo ko sem mene ko je poceo da musicari stapom 7.5' klase 3 ili 4? :D

:hammer: :hammer: :D čika boki ja sam započeo mušičarcem dužine 6' i to na ciprinidnoj rečici Vuki  :bleh:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ajde da ti uradim po volji  :) zasluzio si, mada u preporuci rec je o stapu 8 ft #4 ali neka ti bude...

pojma nemam kako je poceti sa stapom od 7.5 stopa klase 3 ili 4 ali znam kako je sa stapom lineaeffe klase 5 od 8 ft koji realno nije ni cetvorka i to sa kanapom dt5 uz jednosatnu pomoc kolege ivana ts na reci z. moravi  :'(

pedja babuska

Newbie
Učlanjen(a)
13.08.2012.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
za nekoga ko se opredelio da peca na malim vodama logican izbor je da kupi i pocne da peca priborom primerenim situaciji . uopste mi nije jasno sta ce izgubiti? uz nekoga iskusnijeg pod uslovom da je vec ranije pecao i da ima elementarnu koordinaciju pokreta ...za 5 dana bice spreman samostalno da hvata ribu i to veoma uspesno. a to verujem da mu je i cilj.

nemas ti pojma sta pricas ortak,nema veze so cim se pocinje niti ko ima kakve ciljeve po tebi?lupetas

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ajde se uloguj prvo na svoje ime pa mozemo da razgovaramo ... ortak . a mozes da mi objasnis sta ti nije jasno kada se sretnemo na reci...znas gde pecam 

pedja babuska

Newbie
Učlanjen(a)
13.08.2012.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
ajde se uloguj prvo na svoje ime pa mozemo da razgovaramo ... ortak . a mozes da mi objasnis sta ti nije jasno kada se sretnemo na reci...znas gde pecam  :suck:

tja,kako os...ne buni pocetnike glupostima,zbog takvih kao ti pecanje je smaranje.nemamo o cemu da razgovaramo.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ma imamo , imamo ...o ovomo i o jos dosta stvari i to prvom prilikom  ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno